За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

  • 60 303
  • 777
  •   1
Отговори
# 105
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Честита Нова Година! Бъдете здрави, обичани и щастливи!
Колко време се вари заешко месо в буркани?Как се прави такова месо?Сурово ли се слага месото или се пържи малко? Подправки: дафинов лист, бахар предполагам.
По всички рецепти се пържи. Но ние не ядем пържено и направих бурканите със сурово месо. Консервирах 3 часа както всяко друго месо, не смея по-малко.

# 106
  • Мнения: 23 334
Не знам Пеп4о как го прави, но не е нужно да е пържено, може да се задуши, завие с фолио  и във фурната, овкусено, да се стегне само. Може и да отвориш фолиото за малко, да се запече ,но съвсем малко, да няма коричка или хрупкаво чак.Така е по-вкусно от сурово и повече поема в буркана, сурово се сляга  и остава празно доста.Сега не правя , но в миналото доста сме затваряли.

# 107
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Не съм сигурна дали съм отваряла на Пепчо рецептата, но преди да направя бурканите (заешко за първи път правих тази есен) прегледах доста рецепти в популярните кулинарни сайтове и там всичко се пържеше до златисто. На мен не ми слегна много месото - не повече от 2 пръста под капачката, както и другите меса. Ярешко също по този начин затварям.

# 108
  • Мнения: 8 427
Пепчо има и двата варианта, със запържване и със сурово месо.
Отдавна не съм правила, но когато съм правила първо леко запържвам, колкото да си смени цвета, после в бурканите и 2-3ч по спомен варях.

П. П. Да се редактирам. Сега погледнах рецептата на Пепчо, сурово месо слага. А сякаш имах спомен, че имаше и рецепта със запържване.

# 109
  • Мнения: 20 895
Аз правих свинско и със запържване и без. В бурканите които бях със запържване, има много малко течност и половината от месото стои отгоре над течността, на сухо. Може и в мен да е грешката, да съм ги пържила повече отколкото трябва.
Но всички останали буркани ги правих сурови, и така е много по-добре. Варя ги 3 часа, така казаха жените в градинарската група, до сега не са ме подвеждали. А някои ги правих и с двойна преварка.

# 110
  • Мнения: 9 460
Не харесваме запържено ние и предпочитаме да си има желе.
3 часа заешко само ако са над 2 години, иначе като се вади от буркана ще е само месо на конци, а кокалите остават вътре

Фортуна ❤️
https://pep-4o.blogspot.com/2022/11/blog-post.html?m=0 тук месото е точно заешко.
Дафиновия лист и бахар са специфични подправки, които можеш да добавиш винаги когато готвиш, но не и да отнемеш аромата им, затова ставам само черен пипер

# 111
  • Русе
  • Мнения: 6 156
Скрит текст:
Честита Нова Година! Бъдете здрави, обичани и щастливи!
Колко време се вари заешко месо в буркани?Как се прави такова месо?Сурово ли се слага месото или се пържи малко? Подправки: дафинов лист, бахар предполагам .

# 112
# 113
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 508
Колко време издържат тези буркани?

# 114
  • Мнения: 1 852
Месеци,но ние до края на април обикновено сме си ги изяждали

# 115
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Имам свинско от 2021-ва, абсолютно годно е. Магазинските стерилизирани пише, че са с 5 години срок, но ЧАК толкова не се задържат.

# 116
  • Мнения: 5 418
Благодаря ви, на телешко роднини слагат дафинов лист и бахар, вкусно става и си мислих, че важи за всяко месо в буркан.
Пейч, не се ли кисне дивеч в оцет? При питомни защо е необходимо?

# 117
  • Русе
  • Мнения: 6 156
Скрит текст:
Благодаря ви, на телешко роднини слагат дафинов лист и бахар, вкусно става и си мислих, че важи за всяко месо в буркан.
Пейч, не се ли кисне дивеч в оцет? При питомни защо е необходимо?

Morkovelka99, това е снимка на рецепта от книгата "Домашно консервиране". Аз лично не съм я правил, но месото се маринова да стане по крехко. При моята рецепта за пълнен заек на фурна - месото стои 24 часа в марината от вино, вода и подправки.

# 118
  • Мнения: 9 460
Благодаря ви, на телешко роднини слагат дафинов лист и бахар, вкусно става и си мислих, че важи за всяко месо в буркан.
Пейч, не се ли кисне дивеч в оцет? При питомни защо е необходимо?
Не е необходимо кисненето в оцет дори на дивеча, остаряло схващане е. Прави се за окрехкотяване и разграждане на мускулните влакна , което се получава и при замразяването на месото във фризер.
Но ако после месото се готви с някакъв бял сос, може да има остатъчна миризма на оцета.

# 119

Общи условия

Активация на акаунт