За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

• 61 533
  • 777
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря, успокоих се, че няма да се развалят.

# 211
  • София
Аз си затварям доматен сок за пиене (прецеден) и винаги така ми стават шишета/буркани, но си карат зимата без проблем (варени кратко, с хубави капачки).

# 212
  • Sofia
Аз си купих от Е-маг тенджера 25 см и 12 литра и става за котлоните ми стъклокерамични двойка. Мислех да взема стетилизатор, но мазето е пълно. Ще варя на порции. Вече направих кисели краставички в бурканчета от лукчета и царевичка на Кауфланд около 320 гр. Сложих ги нарязани. Събра на 1 ред 8 бурканчета. После сложих останалите 3 и 4 буркана от сос за тортили с домати. Варих за капачка краставичките, извадих и доварих доматите.

# 213
  • София
Домати, ще се развалят ли?

И моите домати са в същия вид.
Купувах от консервния сорт Рома, но явно не са добре узряли и се разслоиха.
Но и други години е ставало така. Преди ползване се разтръскват енергично, нищо им няма.

# 214
  • Sofia
Донесоха ми половин килограм боровинки и малко малини имах и две огромни нектарини, та сложих още толкова захар и направих конфитюр. Стана много добре. Излязоха 5 малки бурканчета. Въпреки, че накрая сложих лимонтузу, се желира.

# 215
  • Sofia
Донесоха ми половин килограм боровинки и малко малини имах и две огромни нектарини, та сложих още толкова захар и направих конфитюр. Стана много добре. Излязоха 5 малки бурканчета. Въпреки, че накрая сложих лимонтузу, се желира.
1:1 ли е съотношението плод захар за сладко от боровинки? С желираща захар правили ли сте? Там дали е същото?

# 216
  • Sofia
1:1 ли е съотношението плод захар за сладко от боровинки? С желираща захар правили ли сте? Там дали е същото?
Ами не съм чела. Сложих обикновена захар 1:1

# 217
Ето и от мен сладко от боровинки.
Вчера направих два килограма и оставих малко за прясна консумация

Още снощи правих мелби с него

# 218
На какви пари взе боровинките?

# 219
Ако въпроса е към мен -  6,50 лв/кг

# 220
Еха, страхотна цена, аз пазарите в София ги виждам на 12 лв 🤔

# 221
Вчера бяхме на разходка в планината и спряхме във Велинград.
Там имаше пазар и много боровинки.
Цените бяха от  6 до 21 лв/кг за най-едрите

# 222
  • София
Вчера видях в ПроМаркет боровинки на 6 лв/кг, култивирани разбира се.
Във Велинград също вече не са само горски, но...няма как да се различат, освен по големината. Горските са дребничките.

# 223
От Юндола купих аз на 10лв. Дребнички, горски.

# 224
Чета, че и в Пловдив по пазарите боровинките били 10-12 лв. Още не съм тръгнала да търся от миналата година се чудя дали да взема за сладко. От 1 кг колко бурканчета стават?

Тенджерата ми се оказа ниска за едно бурканче,  става да го обърна и така да го заваря за капачка, нали?

Общи условия

Активация на акаунт