За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

• 61 595
  • 777
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Направих чудно сладко от арония, отне малко повече време от боровинките понеже плода е по-твърд. Сега търся облепиха. Идеи къде може да се продава в София или около София или някой да носи за продажба в София? Облепихата е много полезна и ми се иска да направя малко сладко от нея.

# 256
здравейте,

всяка година правя компоти от праскови, но тази няма да имам къде да сваря бурканите след това.

Има ли начин да го направя в домашни условия - във фурната или в мултикукър? Не разполагам с голяма тенджера за котлона, но ако се наложи ще опитам и с по-малка, ако само това е вариантът.

# 257
Искам да направя сурови червени/зелени чушки, нарязани в буркани. Мисля да ги залея с малко доматен сок.
Колко трябва да ги варя? Ако някой има рецепта за подобно нещо ще съм благодарна.

# 258
Извън проблематиката на темата е, но се търси дом за котето на НЕДОВОЛНА, която вече няма да пише в темата. След масивен инсулт, Недоволна ще ни се усмихва от друго, по-добро  място.

Котето не е съжителствало с други животни и е добре да бъде прието като единствен любимец. Женска, кастрирана, красива, асоциална. Временно е настанена, но спешността за трайно устройване е голяма. Надявам се модератор да не изтрие поста. Недоволна се ползва с голяма симпатия навсякъде, където е писала. Затова се търси съдействие от пишещите в темите, в които е била активна.

# 259
Ужасна новина 😓
tralala i az, аз имам в указанията на моята фурна начин за стерилизация на буркани, но не съм в къщи и не мога да ги щракна

# 260
Искам да направя сурови червени/зелени чушки, нарязани в буркани. Мисля да ги залея с малко доматен сок.
Колко трябва да ги варя? Ако някой има рецепта за подобно нещо ще съм благодарна.
Много зависи каква ти е идеята за оползотворяване в бъдеще.
Аз сурови чушки, моркови, домати, магданоз смилам , осолявам повечко и затварям в бурканчета за подправка към готвени ястия. Варя 15- 20 минути.
Прасковите може да се смелят и затворят с повече захар в по- малки бурканчета. Зимата отваряш и разреждаш с вода.

# 261
Мама Нана,аз съм правила това

Дано ти свърши работа

# 262
Златни сте! Благодаря!

ПП Искам да стават за миш-маш със сурови чушки, през зимата.

# 263
С тази цел  аз пека чушки , нарязвам , заливам с доматено пюре, осолявам и варя 15-20 минути.
Това ми е една от най-универсалните зимнини.
Ползвам за миш- маш, за бобена ( нахутена) салата, добавка към разни гурме яхнии. Смилам съдържанието на едно бурканче бурканче + печен патладжан , сварени моркови  и подправки зимата приготвям набързо лютеница.
П.п. Ако са сурови чушките предполагам , че ще се отдели люспа при варенето, а внас домашните не харесват това.

# 264
Аз си замразявам почистени нарязани зелени чушки защото обичам миш маша със суровите чушки. Когато ще го правя , първо си изваря доматите до готовност, после сложа чушките както са замразени и им трябват 6-7 минутки до готовност,  без да се отделя люспата им. + Яйца и сирене, разбира се.

# 265
С тази цел  аз пека чушки , нарязвам , заливам с доматено пюре, осолявам и варя 15-20 минути.
Това ми е една от най-универсалните зимнини.
Ползвам за миш- маш, за бобена ( нахутена) салата, добавка към разни гурме яхнии. Смилам съдържанието на едно бурканче бурканче + печен патладжан , сварени моркови  и подправки зимата приготвям набързо лютеница.
П.п. Ако са сурови чушките предполагам , че ще се отдели люспа при варенето, а внас домашните не харесват това.
Тази лютеница после вариш ли я или директно се сервира?

# 266
Да, но съвсем кратко на котлон, колкото да се смесят продуктите.
 Количеството , което аз приготвям е малко и не заварявам в буркани, ако това имаш предвид.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 16:05 от ccvet

# 267
Здравейте! Купих си млада и дребна бамя от Гърция, някаква хубава рецепта да имате под ръка? Благодаря Ви предварително!

# 268
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте! Купих си млада и дребна бамя от Гърция, някаква хубава рецепта да имате под ръка? Благодаря Ви предварително!

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_12.html

# 269
Бамя замразявам на порции във фризера.

Общи условия

Активация на акаунт