Термин март 2023 тема номер 4 💙❤️

• 38 878
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Ами ще споделя, но съм сигурна, че не са. Защото снощи пак така се случи този път от лявата част на корема и после усетих силен ритник там 😀 и мъжът ми го усети, че по едно време се чудех дали не си вманиачавам, ахахахах.
Според мен бебето си се върти просто.
Не ми се стяга целия корем или нещо да ме боли, а усещам като опъване в една определена част и там е по-подуто. И след това го усещам как мърда. Но-шпа пиех и аз до 10-12 седмица, защото имах болки. След това спряха
Не съм се замисляла за контракции, защото съм сигурна, че е бебето, но ще питам АГ. Благодаря
Аз все още нямам почти корем. Утре влизам в 20та седмица. С дрехи съвсем нищо не си личи. Като кажа, че съм бременна и ме гледат така 😨
Между другото вчера от едната страна корема ми се беше подул и беше много твърдо😁 бебето беше застанало там.
Това може би са контракции. Добре е да споделиш на АГ. И аз съм така и пия Магнезий и Но-Шпа.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 08:20 от Mimird

# 136
Да,това е от бебето,и аз го имам рядко,но като легна по гръб винаги,аз се задушавам като съм по гръб,даже казах на АГ по време на прегледа,има една вена кава се казва и от нея,каза,че бебето не усеща нищо и не е за него дискомфорт,но така или иначе за мен е ужасно,а и точно тогава ми става това и според мен и на него хич не му е комфортно и не лежа по гръб. Та,пиша,за да кажа,че точно докато ме преглеждаше ми стана така и аз споделих,той каза,че коремът ми е спокоен и явно и контракции не съм имала. Ама на определено място не беше мек,и аз се опитвам да разбера бебето ли е ,или някаква крампа,но при мен се случва много рядко,когато съм най-вече по гръб,аз пия магнезий и смятам,че е добре да го пия и превантивно. Така се чувствам спокойна.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 08:10 от Irnata_87

# 137
Аз също само когато легна се случва. Но усещам едно като опъване, поглеждам си корема и виждам, че е по-подуто и по-твърдо. И след това си се намества явно и спира да е така 😀
А за контракции не се ли втвърдява целия корем?

# 138
Аз също само когато легна се случва. Но усещам едно като опъване, поглеждам си корема и виждам, че е по-подуто и по-твърдо. И след това си се намества явно и спира да е така 😀
А за контракции не се ли втвърдява целия корем?

Да,освен това има и нормални неща,които не са притеснителни. Както това,казвам го като много ходила по прегледи и всичко е наред винаги,на мен ми става дискомфорт,когато много ми се пишка ,преди и след това и това са например нормални неща.

# 139
В 17 седмица съм, сега влизам, не усещам ритник и малко се сдухвам, защото всички усещате...

# 140
So close няма за какво ❤ аз усетих чак края на 18 седмица. Някои даже усещат и след 20та

# 141
Аз съм 16 + 3 и също не усещам, не се сдухвай.

На мен ми е първа бременност и понятие нямам какво точно трябва да усетя.
Една позната каза, че било като газове и къркорене на червата, ама то като е толкова малко бебето... човек как да го различи, ако няма опит.

В интернет пише, че бебето започва да се усеща между 16 и 24 седмица.

Ако е първа бременност може и да не усетим бебето до 20 седмица Grinning

Препоръката е, че ако в 24 седмица все още не усещаме бебе, тогава трябва да споделим с лекар.

В 17 седмица съм, сега влизам, не усещам ритник и малко се сдухвам, защото всички усещате...

# 142
Добро утро,момичета! Днес се събудих с кървене от носа... Дори не бях станала още,само си завъртях главата и като фонтан изблика. При вас случвало ли се е ? Четох,че е нормално и доста срещано при бременност,но не съм допускала,че и това трябва да мисля.

# 143
So close,с първата усетих чак в 22-23 директно ритничета,не помня каква ми беше плацентата,предна или задна. Сега ми е трета бременност и затова усещам може би ,освен че съм със задна плацента. Първата бременност не съм много се вглеждала,може и преди това реално да съм усещала,но не съм знаела. Не се сдухвай,бебето е още малко,аз съм близо до 20-та седмица и не бих казала ,че усещам силни ритници, но се движи,бута. Спокойно,после ще те тормози постоянно,то е болезнено даже ритането.

Аз съм леко притеснена заради тези бактерии в обикновената урина. Днес пуснах стерилна в синево,два пъти пускам и излиза само за 24 часа,даже предният път звъннах и питах как толкова бързо и те казаха,че щом не се е изолирало нищо в това време няма,но в същото време пише срок 3-5 работни дни. Сега директно им звъннах и казах,че искам да я държат повече,уж казаха ,че ще предадат на микробиология,но пак се притеснявам,ако пак не излезе нищо и стане за 24 часа къде да пусна ,само излишни пари. Преди я пусках не заради бактерии,а заради левкоцити, еритроцити и тн. Сега като просто пишеше бактерии налични и нищо. Дано е чиста.  И да не излезе за 24,а поне за 48. Притеснено ми е. 🙄

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 09:58 от Irnata_87

# 144
  • В твоето съзнание...
Аз пусках стерилна урина в лабораторията на Вита и ми казаха 24 часа ако е чиста и 48, ако изолират бактерия. Така че соркът с е окей според мен, но ако ти е притеснено пусни в друга лаборатория, аз бих препоръчала Цибалаб, ако имаш удобна.

Иначе аз онзи ден бях на еднокринолог, изписаха ми L-тироксин по 25мг заради високото ТСХ, и след две седмица ще си пускам контролни хормони и също някакви антитела, за да се види дали нямам Хашимото. Аз уж около Нова година се проверявах, но сега ендокриноложката видя и други неща, които предния път не ми ги споменаха, та кой знае.

И аз съм с нисък витамин Д, докторът ми изписа Вигантол, но аз си бях взела преди това един пръскащ се, така че първо него ще си изразходвам. Като цяло във витамините на Прегнакеър, които пия има и Витамин Д, но явно е преценил, че трябва допълнително, за да наваксам.

Бебето, аз не знам дали го усещам, но усещам едни минимални дискомфорти долу в ляво от време на време и си мисля, че е то. Не се усеща ритник или нещо, но все едно ми побутва органите от вътре Grinning Пия магнезии на няколко дни, но това си е от преди бременноста, помага ми да спя. Крампи за сега нямам.

So close,с първата усетих чак в 22-23 директно ритничета,не помня каква ми беше плацентата,предна или задна. Сега ми е трета бременност и затова усещам може би ,освен че съм със задна плацента. Първата бременност не съм много се вглеждала,може и преди това реално да съм усещала,но не съм знаела. Не се сдухвай,бебето е още малко,аз съм близо до 20-та седмица и не бих казала ,че усещам силни ритници, но се движи,бута. Спокойно,после ще те тормози постоянно,то е болезнено даже ритането.

Аз съм леко притеснена заради тези бактерии в обикновената урина. Днес пуснах стерилна в синево,два пъти пускам и излиза само за 24 часа,даже предният път звъннах и питах как толкова бързо и те казаха,че щом не се е изолирало нищо в това време няма,но в същото време пише срок 3-5 работни дни. Сега директно им звъннах и казах,че искам да я държат повече,уж казаха ,че ще предадат на микробиология,но пак се притеснявам,ако пак не излезе нищо и стане за 24 часа къде да пусна ,само излишни пари. Преди я пусках не заради бактерии,а заради левкоцити, еритроцити и тн. Сега като просто пишеше бактерии налични и нищо. Дано е чиста.  И да не излезе за 24,а поне за 48. Притеснено ми е. 🙄

# 145
ala.bala,аз изкарах отвратителен вирус в самото начало - края на пета, началото на шеста седмица. Пих ужасно силен антибиотик. Също като теб бях с много силно запушен нос (при мен и болки в едното ухо) - тъй като си имам алергии по принцип, помолих личния лекар за антихистамин позволен по време на бременност - на мен това ми помага със запушения нос, успокоява лигавицата. Хапче е, не е спрей. Антихистамините потискат всякакви раздразнения, те не лекуват , но поне ти позволяват да се наспиш. Не живея в България, но ако твоят личен лекар не желае да ти изпише подобно лекарство, погледни в някои от прахчетата в стил Тайлол хот, те на практика са парацетамол, с витамин Це и някакво количество антихистамин. Просто внимателно прочети листовката.
so close , аз днес съм 20+1, още на предния преглед док изрично ми каза чак към 22 да очаквам ясно усещания, първа бременност и предна плацента.
Иначе аз съм убедена, че усещам "бълбукане" и нещо като леко гъделичкане. Но в никакъв случай не е нещо отчетливо и силно ... Все още. Още малко и всички ще усещаме 🥰

# 146
So close, аз утре влизам в 19та и също нищо не усещам. Доста е напрягащо като четеш, че всички усещат някакви неща и започваш да се чудиш дали всичко е наред Confused
 Но и аз четох, че при първа бременност чак към 20гс ще усетя и за сега така се успокоявам.

# 147
March23, благодаря ти за отговора!

Ами чудя се и аз, защото в крайна сметка това е отговорна работа и няма как да не я вършат, но два пъти така ми излиза. Цибалаб не ми е баш на две крачки, но ако пак излезе така бързо може да се замисля и събота да пусна там. Просто защо не си променят срока,а тази по телефона жената каза,че наистина се чуди как така е излязло,😀,а даже не веднъж,а два пъти ,то тя не е микрибиолог,но в същото време каза,че микробиологът им бил много добър. Ами да го държат просто,трябва да е предала,остава те да го спазят.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 11:09 от Irnata_87

# 148
March23, благодаря ти за отговора!

Ами чудя се и аз, защото в крайна сметка това е отговорна работа и няма как да не я вършат, но два пъти така ми излиза. Цибалаб не ми е баш на две крачки, но ако пак излезе така бързо може да се замисля и събота да пусна там. Просто защо не си променят срока,а тази по телефона жената каза,че наистина се чуди как така е излязло,😀,а даже не веднъж,а два пъти ,то тя не е микрибиолог,но в същото време каза,че микробиологът им бил много добър. Ами да го държат просто,трябва да е предала,остава те да го спазят.

Irnata, последната стерилна урина и аз я пуснах в Синево и резултатите ми излязоха за 3 или 4 дни (беше чиста). Предишната беше в Цибалаб и там беше по-бързо.

# 149
Е днес ми е изрядна обикновената урина,вече не знам,явно вчера е била замърсена,няма да давам пари.

П.С.  На някой да му се гади от витамините прегнакеър плюс, почнах ги вчера,взех след хранене ,а не по време както пише и днес ми се гади както в пиковите ми дни. Направо чак страх да не върна,много са скъпи и ще ги мъча още по време на хранене както пише. ..

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 12:46 от Irnata_87

Общи условия

Активация на акаунт