Термин март 2023 тема номер 4 💙❤️

• 38 986
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Ирна, честит рожден ден 🏵️💐🏵️
Алисе, да, даже таткото успя да усети едно помръдване този уикенд най-накрая.
Аз все пак си инсталирах някакъв АП за отброяване на движения/ритане, колкото да видя каква е тенденцията при движенията - не съм изключително старателна, но горе долу така изглежда графиката:

Здравейте момичета! Вашите бебоци ритат ли вече ? Моето ме се спира 😄рита постоянно и много често , даже вече и отвън си личи .

# 526
Здравейте момичета! Вашите бебоци ритат ли вече ? Моето ме се спира 😄рита постоянно и много често , даже вече и отвън си личи .

Привет,
И моята девойка започна вече често да напомня за себе си 😁
Е не е по цял ден, (но аз съм в 18+1 седмица)а примерно сутрин за кратко, следобед отново и обича вечер след като легна да започне да бушува 😁😁

Надявам се скоро да усещам повече ритничета ☺️
Пожелавам и на всички Ви това, здрави и активни бебчета 🙂

# 527
Irnata, честит рожден ден! Да ти е сладък животът и да имаш леко раждане. Весело празнуване днес 🥳

Алисе, аз точно това де жалвах. Не само не усещам ритници, но и не усещам нищо. В 19 седмица съм и сериозно ми става притеснено и гадно, когато чета, че всички други ги усещат. Но скоро съм на преглед, ще видим ситуацията.

Nikol, разбирам притеснението ти. Някои, за жалост, имаме по-трудна бременност. Вярвам, че твоето бебче е борец и все пак всичко ще е наред. Гледай легла и други нещА, така поне човек се разсейва от гадните мисли. Аз си направих профил в няколко сайта и трупам покупки в Любими, за да следя по-лесно цени и да си ги купя бързо, когато реша.

# 528
  • Варна
Честит рожден ден Ирна Blue Heart  Пожелавам ти да си здрава и да получиш най-хубавия подарък през март Cupid
Ииии бебка е много активна, точно когато, реша аз да си почивам Laughing Мен ме боли нещо кръста, не знам дали е от неудобен матрак или нещо настинах Rolling Eyes

# 529
so close, до преди прегледа миналата седмица, който беше ден преди 21 седмица мама и леля (която е лекар) постоянно ме питаха "ама не усещам ли бебето, ама като приплъзване на риба" ала бала. Ами не. Не го усещах. Бълбукаше ми стомаха но до там.
Тази седмица, от понеделник до днес , вече 22 седмица, с потвърждението на док, че това определено е бебето, та взех да следя движенията.
Ще чакам с нетърпение да пишеш след прегледа 🥰🥰 сигурна съм че ще видите бебчето да се върти и шава
Irnata, честит рожден ден! Да ти е сладък животът и да имаш леко раждане. Весело празнуване днес 🥳

Алисе, аз точно това де жалвах. Не само не усещам ритници, но и не усещам нищо. В 19 седмица съм и сериозно ми става притеснено и гадно, когато чета, че всички други ги усещат. Но скоро съм на преглед, ще видим ситуацията.

Nikol, разбирам притеснението ти. Някои, за жалост, имаме по-трудна бременност. Вярвам, че твоето бебче е борец и все пак всичко ще е наред. Гледай легла и други нещА, така поне човек се разсейва от гадните мисли. Аз си направих профил в няколко сайта и трупам покупки в Любими, за да следя по-лесно цени и да си ги купя бързо, когато реша.

# 530
Много благодаря за пожеланията! 🍀

Момичета,дори на рождения ми ден се вкарвам във филми. Сега си гледах стойностите на корема на бебето от различните прегледи и винаги е бил в горна граница,но моят АГ не е казал нищо,сега се изплаших да не съм развила гестационен диабет. Като цяло внимавам какво ям,но...Дали има някой бил на преглед в подобна седмица 21+2 и каква е била стойността на обиколката на корема,при мен е 176.6 мм и това е около или даже над 90-ти персентил. Поне да се успокоя,ако има на някой с такава стойност и казали ли са нещо? Благодаря!

# 531
Дами, един въпросче :Какви ядки хапва те? Доколкото разбрах с фъстъци не трябва да се прекалява, даже да се избягват, че са алергени. Но например бадеми, лешник?

# 532
Честит рожден ден, да си жива и здрава, много щастлива и всичко, което си пожелещ да се сбъдне. 🥰😍
Пухкав финал на всички🤩
Момичета от няколко дни съм с болки в гърдите, събуждам се от болка имам и бучки все едно. Като ходих на мамолог пак си мислех, че имам бучки🙄 Имам големи гърди и много горещи!
Някоя има ли такива болки? 19 седмица!🫠☘

Много благодаря за пожеланията! 🍀

Момичета,дори на рождения ми ден се вкарвам във филми. Сега си гледах стойностите на корема на бебето от различните прегледи и винаги е бил в горна граница,но моят АГ не е казал нищо,сега се изплаших да не съм развила гестационен диабет. Като цяло внимавам какво ям,но...Дали има някой бил на преглед в подобна седмица 21+2 и каква е била стойността на обиколката на корема,при мен е 176.6 мм и това е около или даже над 90-ти персентил. Поне да се успокоя,ако има на някой с такава стойност и казали ли са нещо? Благодаря!

# 533
Funn, всички ядки са алергени. Аз имам алергии към някои от тях, но похапвам останалите. Напоследък наблягам на лешници и орехи Simple Smile
Фъстъците не са ядки - те саот семейство бобови. Мисля, че доста надуват стомаха.

[/b]
Дами, един въпросче :Какви ядки хапва те? Доколкото разбрах с фъстъци не трябва да се прекалява, даже да се избягват, че са алергени. Но например бадеми, лешник?

# 534
funn, пиша като човек, който е див фен на ядките ☺️. През годините когато съм експериментирала с коледни/великденски пости винаги съм включвала микс непечени като предиобедна или следобедна закуска.
Отделно имам хлебопекарната и винаги добавям слънчогледови, и тиквени в самото тесто.
Сега, заради ужасното гадене се опитвам да ги консумирам надребнени с чопъра, но колкото се може по - често - и най-вече пресни - орехи, кашу, шам фъстък, макадамия (имаше промоция в супермаркет), лешник, бадем - само тиквените нещо не ми са вкусни 🤷

# 535
Здравейте, момичета!
Включвам се по малките часове на денонощието 🤭
Все по-рядко се включвам, въпреки че време имам колкото искате.
Честит Рожден ден на Ирна! Здрава да си и душата ти да е изпълнена с радост!
Никол, и аз съм с доста трудна бременност, към момента 21+1. Изобщо и аз не смея и да си помисля за покупки все още, много добре те разбирам. Беше си борба да задържим бременността, сега постоянно лежа и трябва да има някой все при мен да ми помага.
Включвам се и да ви споделя какво се случва с мен и обещавам да съм по-редовна.
Направиха ми серклажа на 17 октомври. Към момента съм неотлъчно в леглото и ставам само за храна, тоалетна и баня. На 2.11 съм на контролен преглед да видим как са нещата и ми е леко напрегнато, стискайте ми много палци 🥰 после на 5.11 съм на фетална да видим девойчето как се развива 🥰
Много ми е приятно да чета темата, коментарите ви за креватче, колички. Надявам се да доизбутаме поне до 28-29 седмица да мога малко да се отпусна и да се поуспокоя ❤️

# 536
Smiley88,радвам се,че се включи,стискам палци всичко да е наред и да можеш да си ходиш вече по малко. Аз с втората бременност бая си полежах, а в осми месец като ми се скъси шийката и получих 1 см. разкритие тотално само това правех и знам добре,и за това колко е неприятно,и за страховете... И аз като цяло с всичките ми болки от дисковата херния,стягания и какво ли не имам страхове,макар да са неоснователни,дотук поръчах едни бодите от Джорд и си ги чакам, след седмица влизам все пак в шести месец. И на мен седми месец ми е нещо като уж успокоение,че детето е вече жизненоспособно,само че в никакъв случай страхът не намаля,от опит мога да го кажа. Grinning Виж в девети вече е друго,защото моите деца са родени в 36+3 и 37+3,ако запазя дай Боже тази тенденция това се надявам да е към 38,но толкова време има. Да сме живи и здрави само! И ние и бебчетата да си стоят на топло в коремчетата максимално!

# 537
  • Видин
Добро утро момичета и прекрасен слънчев ден от мен😊
Irnata аз нещо започнах да се пообърквам на последък😀 имам свалени две таблици за определяне на месеца, спрямо гест.седмици. Прави ми впечатление, че понякога се разминават с написаното тук..[/img]

П.п мисля си аз че вече сме в 6ти месец, а ти казваш, че следващата седмица ще влезеш🤔

# 538
  • Варна
От мен добро утро
6 месец не е ли от 23г.г
Аз съм си още в 5ти Grin
Момичета вие пиете ли кафе ? Аз много обичам и си пия по едно на ден сутрин. Последно време супер много ми се ядат маслини и преди ги обичах, но сега ги ям с всичко и по всяко време Grin Знам, че не са полезни в големи количества и им ограничавам бройката, но са ми голяма слабост сега Grin
Бъдете спокойни и търпеливи момичета Cupid И най-вече позитивни, не се натоварвайте излишно и не се вглъбявайте в най-малкото. Докторите си знаят работата и бъдете сигурни, че ако има и най-малко отклонение за нещо, веднага ще ви уведомят Sparkling Heart Наслаждавайте се на прекрасното време, излизайте по разходки с хубави хора. А тези които трябва да лежат, да почиват- за добро е, четете книжки и гледайте комедии.
Пращам ви целувки на всички

# 539
Добро утро Simple Smile

Николче, аз минах на безкофеиново кафе, но мисля, че кофеинът в малки количества няма да навреди. Просто имай предеид, колко кофеин приемаш сумарно, ако освен кафето, консумираш кола, чай, шоколад и други неща, съдържащи кофеин Simple Smile

Това за маслините не го знаех. Защо не са полезни?

Общи условия

Активация на акаунт