Термин март 2023 тема номер 4 💙❤️

• 41 457
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Аз имах още в 15 седмица, но ми изписаха магнерот и но-шпа и нямам вече☺
Коремът ми ставаше твърд и имах болка в кръста
quote author=Ivelina.m link=topic=1489066.msg45495294#msg45495294 date=1666872228]
Момичета рано ли е за подготвителни контракции?Имам  безболезнени контракции от два дни корема ми се втърдява и усещам голямо напрежение не ме боли но .. не съм имала подобни с предишните ми бремености можеби вече накрая  на бременоста усещах това стягане,но пък сега  си го усещам много явно и силно и толкова рано в 22 г.с  трябва ли да ме притесняват четох че е нормално но пък други майки в форума пишат  че не трябва да се пренебрегват и че не са толкова безобидни контракции , Вие как се сте усещате ли нещо подобно  ?
[/quote]

# 451
да не си се претоварила? звънни на номера в болницата, сестрата би трябвало да може да те посъветва.

Момичета рано ли е за подготвителни контракции?Имам  безболезнени контракции от два дни корема ми се втърдява и усещам голямо напрежение не ме боли но .. не съм имала подобни с предишните ми бремености можеби вече накрая  на бременоста усещах това стягане,но пък сега  си го усещам много явно и силно и толкова рано в 22 г.с  трябва ли да ме притесняват четох че е нормално но пък други майки в форума пишат  че не трябва да се пренебрегват и че не са толкова безобидни контракции , Вие как се сте усещате ли нещо подобно  ?

# 452
  • Видин
Аз съм в 21+3 не съм имала контракции до момента, но според моят АГ е рано за каквито и да било контракции. Най-добре се консултирам с лекар,  за твое спокойствие.

# 453
Със сигурност консултация с АГ,аз наред с болките от хернията имам и разни такива втвърдявания,но главно,ако ми се пишка много,преди това и след това,на преглед всичко е наред,шийката е почти 4 см,но аз си пия магнезий и но-шпа заради тези неразположения. С втората бременност бях с постоянни такива втвърдявания и като ходех все всичко беше наред,даже на тонове нямаше контракции,а аз усещах постоянно втвърдяване едва ли не,моят случай е странен...Но в осми месец се скъси шийката и получих 1 см. разкритие,дали от постоянните прегледи за разкритие,не знам,но така се случи. Сега слава Богу не ходя по спешни кабинети,имам вече опит,но понякога контракциите са непродуктивни, тоест не променят шийката, но всеки случай е индивидуален,аз си я следя на всеки преглед да съм спокойна предвид усещанията ми.

И аз съм в 21+3.

# 454
Със сигурност ще се свържа с  лекар защото даже в момента  имам контракции и ги усещам  все по силно цял ден съм лежала не съм ставала , започвам да имам и някакво напрежение в матката което ме стряска леки болки ту ляво ту дясно …

# 455
Стискам палци всичко да е наред,но според мен е добре да пиеш магнезий и но-шпа. Моят случай никой не ми го обяснява,но това е положението, търпя, защото нямам явно избор,щом всичко е наред въпреки усещанията ми. Дано при всички винаги всичко да е наред,че голямо напрежение с тези бременности.

# 456
Лора, четох, че се интересувате с още 1 мама от групичката ни от Финтера.... и аз се загледах в реклама, но четох, че са китайски и некачествени, вижте тук:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1328179.150

И в други теми на бгмамма са споменавани. Внимавайте.

Ирната, радвам се, че бебчето е добре! И за кръвотока, и за активността, за всичко! Стискам палци леко да минава всеки ден и дано си по-спокойна.

Няколко мацки питаха за феталната в Марковс - да, дават с татковци, изрично питах по имейла. Там ще сме с моя на 7.11.

# 457
  • В твоето съзнание...
Чудно Simple Smile Аз утре съм при АГ и след това ще си запазя час. Чудя се между Марковс и още едно място. В Марковс видях че има няколко лекари, които правят Фетална. Като изключим самия Марков, някой от другите дали е за предпочитане?
Лора, четох, че се интересувате с още 1 мама от групичката ни от Финтера.... и аз се загледах в реклама, но четох, че са китайски и некачествени, вижте тук:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1328179.150

И в други теми на бгмамма са споменавани. Внимавайте.

Ирната, радвам се, че бебчето е добре! И за кръвотока, и за активността, за всичко! Стискам палци леко да минава всеки ден и дано си по-спокойна.

Няколко мацки питаха за феталната в Марковс - да, дават с татковци, изрично питах по имейла. Там ще сме с моя на 7.11.

# 458
Аз записах в Марковс при Павлова и четох доста позитивни отзиви за нея.

# 459
  • Sofia
И аз съм при Павлова, много е готина и отпускаща тази жена Simple Smile)

# 460
Със сигурност ще се свържа с  лекар защото даже в момента  имам контракции и ги усещам  все по силно цял ден съм лежала не съм ставала , започвам да имам и някакво напрежение в матката което ме стряска леки болки ту ляво ту дясно …

Здравей, Ивелина! В момента лежа в АГО поради тази причина. В рамките на 2 седмици това ми е вторият престой тук. Според моя лекар не е нормално и задължително трябва да се овладеят. На мен ми пускат банки Кормагнезин и нош па. След изписването ще ми увеличат приема на магнерот. Акушерката ми каза, че не съм виновна аз заради някакво натоварване, а просто матката ми е по-чувствителна. Не се притеснявай, консултирай се с АГ и вземете мерки.

# 461

Здравей, Ивелина! В момента лежа в АГО поради тази причина. В рамките на 2 седмици това ми е вторият престой тук. Според моя лекар не е нормално и задължително трябва да се овладеят. На мен ми пускат банки Кормагнезин и нош па. След изписването ще ми увеличат приема на магнерот. Акушерката ми каза, че не съм виновна аз заради някакво натоварване, а просто матката ми е по-чувствителна. Не се притеснявай, консултирай се с АГ и вземете мерки.
Ами аз се свързах със акушерка която ме посъветва да си почивам повече  и ми каза да не се притеснявам че е нормално  😒 днес ще се опитам да се свържа и със лекар но тук в Белгия е много трудно да се свържеш директно със лекар 😠  а моите контракции си продължават а аз няма как да си почивам като имам  щъкащо дете  и куп други задължения  но това е друг въпрос ..

# 462

Ами аз се свързах със акушерка която ме посъветва да си почивам повече  и ми каза да не се притеснявам че е нормално  😒 днес ще се опитам да се свържа и със лекар но тук в Белгия е много трудно да се свържеш директно със лекар 😠  а моите контракции си продължават а аз няма как да си почивам като имам  щъкащо дете  и куп други задължения  но това е друг въпрос ..
Защо не пробвате с онлайн консултация с БГ лекар? През Superdoc много от добрите специалисти правят онлайн платени консултации.

# 463
Ivelina, може ли някой да ти прати но-шпа и магнерот от БГ? Поне но шпа, аз тук поне трима питах никой не чувал, в крайна сметка нашите като идват ще ли донесат през декември, за всеки случай.
А в спешното ако отидеш дали няма поне да те прегледат? (Може много тъпо да звучи, но гледахме подобен случай с ММ в едно документално предаване за местните пожарни/линейки).
И колкото и досадно да звучи, но просто не спирай да им звъниш. Сестрата е длъжна да ескалира до доктор.

# 464
Иеелина, стискам палци да се овладее ситуацията. Това в чужбина с лекарите ми се струва наистина кошмарно и не си го представям,ще настояваш и поне в спешното би трябвало да не те върнат наистина.

Аз сега гледах анкетата за пола и цъкнах едно тикче за промяна на гласа,но не знам колко работи. 😀 На мен не ми дава да сменя,но все пак,който е гласувал грешно,може да пробва дали работи наистина.

Да, работи. Успях да си махна гласа и пак гласувах след това. ☺️

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 11:54 от Irnata_87

Общи условия

Активация на акаунт