Термин март 2023 тема номер 4 💙❤️

• 38 975
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Аз освен кафе друго с кофеин май не приемам. Газирано не пия, шоколад мноооого рядко да си взема. Значи да не се притеснявам за кафето, да си пия по едно на ден. Той и док каза, че докато се чувствам добре, да си пия Laughing
Иначе за маслините, аз от малка го знам, понеже и тогава много ги ядях и мама все ми казваше " Ще ти се развинти пъпа, не се ядат толкова маслини" И след това като по-голяма действително съм чела, че в големи количества са опасни. Но говоря за наистина големи Grin Сега някой да не си помисли, че от шепа маслини, ще му стане нещо Grin

# 541
Още на една от първите ми консултации попитах акушерката дали мога да пия кафе понеже преди бременността пиех по 3 на ден. Една чаша кафе е допустима,но на мен пък спря да ми се пие още в началото.

# 542
Лора,да,от 23 -та е шести месец,до 22+6 си е пети,трети,пети и осми месец са с по пет седмици.

Аз нещо пак съм се депресирала,че ме стяга все и всичко пия,утре пак ще кажа на АГ,но то така си изкарах цялата втора бременност и като ходех по прегледи нищо не казваха,дори в осми месец със скъсената шийка и после разкритието на тонове нямаше контракции,а аз усещах стягания, та и аз съм в недобро настроение. Sad

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 11:17 от Irnata_87

# 543
Ирна, какво изпитваш точно? Мен вчера вечерта ме пуснаха да се прибера вкъщи след 4 дневен престой, общо 8 банки с Кормагнезин и но-шпа и общо 3 сменени абоката, имам проблем с вените и постоянно ми се подуват ръцете. От днес продължавам с таблетки магнерот и но-шпа. Усещам като тежест и стягане ниско в дясно, постоянно си пипам корема,не се втвърдява засега. Докрая сигурно ще полудея от това притеснение да не получавам пак контракции...

# 544
Ирна, какво изпитваш точно? Мен вчера вечерта ме пуснаха да се прибера вкъщи след 4 дневен престой, общо 8 банки с Кормагнезин и но-шпа и общо 3 сменени абоката, имам проблем с вените и постоянно ми се подуват ръцете. От днес продължавам с таблетки магнерот и но-шпа. Усещам като тежест и стягане ниско в дясно, постоянно си пипам корема,не се втвърдява засега. Докрая сигурно ще полудея от това притеснение да не получавам пак контракции...

Аз също изпитвам тежести,но така съм от началото на бремеността,като го пипна не е твърд на камък,а опънат,все пак има бебе вътре, просто имам и дискова херния и от нея ме боли допълнително и гръб и кръст и корем и слиза по крака,една мъка си е,но вече имам зад гърба си цяла втора бременност такава,проблемът е,че на мен магнезий и но-шпа не ми действат,дори в осми месец в Майчин дом ме наливаха нон-стоп със системи,постоянно ми беше така пак,едва ходех,сега се повтаря историята, шийката ми последно беше в сряда на феталната 3.84 като най-много е била 4,а все пак ми е трета бременност това и лекарката от феталната каза,че това не е скъсяване. Утре пак ще искам да ми я мери АГ,той мери с коремен,но ще му кажа с вагинален, а понякога наистина ми се втвърдява и получавам като крампа,но в дали е контракция при мен един Господ знае, ако шийката не се променя,то няма проблем, но мъката,която търпя си е мъка. Извинете за мрън поста. Но наистина като се сетя още колко има. Sad

Мога много добре да те разбера,ако нямах вече една бременност прекарана по спешни кабинети сигурно пак щях да съм по тях,но няма смисъл,ходех,преглеждаха ме,всичко беше наред и се прибирах, а само колко пъти са ме гледали за разкритите,сега затова не правя тази грешка,предполагам все пак заради десетките прегледи ми се скъси в осми месец и получих разкритие,но никой не знае,като цяло аз раждам в началото на деветия,та просто си е така. Моля се и този път да изкарам,но психичеки е най-трудно...

П.С. И не го пипай,това предизвиква контракции по принцип,и аз го пипам,но гледам много рядко,знам си моя случай,иначе си пия диаспорал 2 пъти от 300 мг и но-шпа 3 по 2,ефект нулев,затова както и много лекари ми потвърдиха,при мен не са гинекологични болки,а от хернията,но въпреки това аз не съм спокойна. Sad

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 15:48 от Irnata_87

# 545
На мен ми е първа бременност и силно се надявам да е със щастлив завършек. Аз почти всяка седмица съм на преглед и след прегледа веднага ме приемат в отделението.  А аз си мислех, че първият триместър е кошмар, свива ми се сърцето какво ме чака в последния... Психически е изключително трудно, но ще успеем

# 546

Аз също усещам стягане, корема ми става твърд заедно с това тежест ниско долу 🤔  
Сигурна съм че са контракции така и не успях да се свържа с лекар а само със акушерка която ме обеждава че е нормално 🙄 от вашите коментари разбирам че е много опасно но наистина не знам какда постъпя и какво да правя.😔 Да отида ли в спешен кабинет? Въпреки  че днес съм по добре  от вчера не ги усещам толкова често , но сее притеснявам много

# 547
На мен ми е първа бременност и силно се надявам да е със щастлив завършек. Аз почти всяка седмица съм на преглед и след прегледа веднага ме приемат в отделението.  А аз си мислех, че първият триместър е кошмар, свива ми се сърцето какво ме чака в последния... Психически е изключително трудно, но ще успеем

Пожелавам ти да не се налага вече,а и да се налага,знаеш,че си в сигурни ръце. Аз с втората бях със зацапване в шеста седмица в болница,после в шести месец заради същите втвърдявания по мое желание си останах,лекарят тогава каза,че не вижда нужда и както преценя,тогава сякаш ми минаха втвърдяванията,но после в осми месец не минаваха въпреки системите,което доказва,че не са гинекологични и на тонове нямах контракции,бях там две седмици и ме пуснаха слава Богу и си лежах в нас. Подготвям се за същото и страх ме хваща...

# 548

Аз също усещам стягане, корема ми става твърд заедно с това тежест ниско долу 🤔  
Сигурна съм че са контракции така и не успях да се свържа с лекар а само със акушерка която ме обеждава че е нормално 🙄 от вашите коментари разбирам че е много опасно но наистина не знам какда постъпя и какво да правя.😔 Да отида ли в спешен кабинет? Въпреки  че днес съм по добре  от вчера не ги усещам толкова често , но сее притеснявам много

Аз по принцип съм от по-притеснителните, а и всичко е съвсем ново за мен, не съм медицинско лице, не съм запозната с голяма част от симптомите и всички неща около бремеността, затова при някакъв проблем търся лекар. Спомена, че си в Белгия и там не стоят така нещата, както в България,но въпреки това според мен е добре да отидеш до спешен кабинет и да ти обърнат внимание. Не се плаши,не е приятно,но е за твое добро и за това на детето ти. Аз на моменти не усещам нищо, но това не означава, че след 2 часа няма да се появят пак стягания.

# 549
Във всеки сайт, който съм чела аз пише, че 6ти месец е от 22 седмица.
Прикачвам за всички, които се чудят коя седмица кой месец е (като мен) 😄

# 550
Ами в доста сайтовете е грешно. Това е от bremennost.bg  и е достоверно. Календарните месеци са 9,лунарните 10.

– 1 календарен месец –  1 до 4  гестационна седмица
– 2 календарен месец – 5 до 8  гестационна седмица
– 3 календарен месец – 9 до 13  гестационна седмица
– 4 календарен месец – 14 до 17  гестационна седмица
– 5 календарен месец – 18 до 22  гестационна седмица
– 6 календарен месец – 23 до 26  гестационна седмица
– 7 календарен месец – 27 до 30  гестационна седмица
– 8 календарен месец – 31 до 35  гестационна седмица
– 9 календарен месец – 36 до 40  гестационна седмица

# 551
И аз пия кафе, даже по едно и половина понякога.:)Nicolee, с теб явно си приличаме в някои отношения.,😃 Беше споменала, че преди бременността си си харесвала вино да си пийваш. И аз бях така вечер с вечеря по чаша вино и много ме отпускаше. Сега естествено не.🙂
От мен добро утро
6 месец не е ли от 23г.г
Аз съм си още в 5ти Grin
Момичета вие пиете ли кафе ? Аз много обичам и си пия по едно на ден сутрин. Последно време супер много ми се ядат маслини и преди ги обичах, но сега ги ям с всичко и по всяко време Grin Знам, че не са полезни в големи количества и им ограничавам бройката, но са ми голяма слабост сега Grin
Бъдете спокойни и търпеливи момичета Cupid И най-вече позитивни, не се натоварвайте излишно и не се вглъбявайте в най-малкото. Докторите си знаят работата и бъдете сигурни, че ако има и най-малко отклонение за нещо, веднага ще ви уведомят Sparkling Heart Наслаждавайте се на прекрасното време, излизайте по разходки с хубави хора. А тези които трябва да лежат, да почиват- за добро е, четете книжки и гледайте комедии.
Пращам ви целувки на всички

# 552
И аз пия кафе, две кафета на ден с мляко.

Пробвах се да спра кафето първите 3 месеца, когато беше целодневното гадене, но без кафе ми беше по-зле, а от айряните със сол ми се повръщаше, не можех да пия газирани напитки - и от тях ми се гадеше, ниското кръвно ми причиняваше ужасни главоболия, отпадналост, сънливост, виене на свят, така че не можах да намеря алтернатива на кафето.

В интернет пише, че по време на бременност са позволени до 200 мг кофеин на ден.

Това може да включва - кафета (в едно еспресо има 63 мг кофеин), кока-кола, тези минералните води на Девин с витамините също съдържат кофеин, шоколад, бомбони, сладолед с вкус на кафе, протеиновите блокчета, горещ шоколад, чай...

Лично аз не пия кока-кола и безалкохолни напитки с кофеин.

Сега, когато минаха най-тежките месеци с гаденето, и мога да ям храна, вече ми се ядат сладкиши, шоколад, вафли и почнах и аз да следя кофеиновите напитки и храни.

Има дни, в които пия само 1 кафе на ден (сутрин). Това се случва, ако през деня ям парче шоколадова торта или някакакъв готин шоколад/бомбони (зависи от количеството), съответно не пия следобедно кафе.

# 553
Аз пия по две две в едно или без кофеин с мляко,макар че на мен ми действат да ми засилват тревожността,но ми е трудно да ги махна,все пак ще опитам до едно да намаля.

# 554
Момичета, пробвали ли сте безалкохолно вино? Не че съм някакъв алкохолик и не мога без този вкус, но освен 1 кафе на ден, пия САМО вода и ми се иска да разнообразя с нещо вечерно време. Има доста варианти на пазара, но се чудя дали би имало познатия вкус или ще е просто скъп сок Grin

Общи условия

Активация на акаунт