Термин март 2023 тема номер 4 💙❤️

• 38 935
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Irna, всеки път като си помисля за пола се сещам за  теб.
Знам, че най- важното е да е живо и здраво и заради това ми става още по- гадно, че не мога да се зарадвам така както трябва. Слава богу вече започнах да свиквам с мисълта.
Lucie_ и на мен ми се струва, че трябва допълнително матраче, но никъде не намирам подходящ размер. Така, че имай есно на ум като купуваш.
Колкото по-рано се види "грешката", толкова по-дълга ще е *ишката 🤣🤣🤣 Охххх, somebody stop me!! 🤣

# 616
lady25, много добра идея - аз си мисля от икеа да го купя, но! добре че го спомена - сега ще огледам хубаво

milenahot, не се притеснявай, мисля че е от хормоните - аз уикенда плаках и се смях на вълни за най-малките неща. ( с ММ се гушкахме пред телевизора и аз се разплаках от умиление, после пък той изтърва една вилица, аз се залях от смях ... ММ не издържа и два часа коси тревата по двора 🙈)

Irna, всеки път като си помисля за пола се сещам за  теб.
Знам, че най- важното е да е живо и здраво и заради това ми става още по- гадно, че не мога да се зарадвам така както трябва. Слава богу вече започнах да свиквам с мисълта.
Lucie_ и на мен ми се струва, че трябва допълнително матраче, но никъде не намирам подходящ размер. Така, че имай есно на ум като купуваш.

# 617
Добро утро, момичета! ☺️

Коментирахме с Лора да добавя анкета с това,от кои колички сме доволни в следващата тема или кои сме купили, респективно. Понеже много бързо изписваме темата от сега може всеки да каже и да добавя марките,модели не,че става много трудно. Ще сложа първо анкетата за пола и ще видя може ли да се добави втора анкета. Но имам подозрение,че не може,така че вие кажете коя анкета предпочитате. ☺️

Добавям,писах на модератор и ми прати вариант как да направя в една анкета две и мисля да го приложа. ☺️

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 08:53 от Irnata_87

# 618
Май има хора, които още не знаят със сигурност пола и не са отговорили на анкетата за пол на бебето, според мен, може да остане старата анкета Thinking

А доста хора все още отлагат големите покупки за края на м. ноем (черен петък) или за Коледни/след-Коледни намаления.

Но идеята и за анкета е добра, защото предполагам, че тези, които имат вече по едно/две дечица имат опит и биха могли да препоръчат марки Heart Eyes (а черният петък наближава Stuck Out Tongue Winking Eye)

аз лично на анкета Кой модел/марка колички сме доволни - не мога да отговоря (нямам опит)
на анкета На кой модел/марка колички се спряхте/избрахте или Каква количка купихте... също няма да мога да отговоря този месец, защото с мъжа ми сме се разбрали да купум количката след Коледните празници

това за две анкети е много добър вариант, всеки ще може да участва в някоя от анкетите

# 619
Вчера бях на преглед и докторът ми забрани да извършвам всичко,което съм правила преди да забременея, така че активно почивам и за да не се депресирам тотално започнах да разглеждам различни приложения за бебешки снимки. Попаднах на Baby pics, има доста разнообразни теми - първи, втори, трети триместър и други закачливи темплейти. Като оставите коментар за приложението в google play и се достъпват всички рамки. Която има време, може да си го изтегли. Аз още не съм си правила никакви снимки, коремчето ми е малко, но по-нататък ще го изпробвам.

# 620
Ето ме и мен .. Не съм се включвала няколко дни, че бяхме напред-назад,  вие сте изписали доста и докато ви изчета .. Да кажа и аз за вчерашната ми фетална. Беше вечерта. Всичко е наред с бебето, 478 грама тежи, всичко му е наред, от днес съм във 22г.с. и аз. Единствено са ми завишени околоплодните води и доктора каза да си направя тест за гестационен диабет. Шийката ми е цели 5.9см и така .. следващия ми преглед е на 02.12.

# 621
Ето ме и мен .. Не съм се включвала няколко дни, че бяхме напред-назад,  вие сте изписали доста и докато ви изчета .. Да кажа и аз за вчерашната ми фетална. Беше вечерта. Всичко е наред с бебето, 478 грама тежи, всичко му е наред, от днес съм във 22г.с. и аз. Единствено са ми завишени околоплодните води и доктора каза да си направя тест за гестационен диабет. Шийката ми е цели 5.9см и така .. следващия ми преглед е на 02.12.

Страхотни новини, Даниела! ❤️

Еха,моята е 3.7 и заради оплакванията ми си слагам по две вагинално утрогестан,но той каза,че е нормална дължина. И нашият  юнак беше точно 479 в 22 и Вецев каза,че върви едричко,пък то си върви съвсем в норма. 😀

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 11:20 от Irnata_87

# 622
И аз съм в леглото, знаеш, но какво да се прави, ще лежим. На мен също ми е много трудно да не се сдухвам, но гледам да се занимавам с нещо, чета статии, гледам малоумни клипчета 🤭
Засега ми е трудно да съм позитивна, но успешно избутвам мислите настрани и да не мисля много за това. Забелязах, че така времето ми минава по-бързо.
Днес съм на контролен преглед да видим как е шийката и серклажа, надявам се и бебинка да видим. Стискайте дружно палци, че ме е шубе 😬
Вчера бях на преглед и докторът ми забрани да извършвам всичко,което съм правила преди да забременея, така че активно почивам и за да не се депресирам тотално започнах да разглеждам различни приложения за бебешки снимки. Попаднах на Baby pics, има доста разнообразни теми - първи, втори, трети триместър и други закачливи темплейти. Като оставите коментар за приложението в google play и се достъпват всички рамки. Която има време, може да си го изтегли. Аз още не съм си правила никакви снимки, коремчето ми е малко, но по-нататък ще го изпробвам.

# 623
Daniella, чудесни новини - и уау, каква шийка само 🥰
Smiley88,Nikol15, аз съм на легло с лаптопа за хоум офис, и въпреки работенето очите ми все са в бебешки сайтове. Сега съм на вълна клипчета "How to" - единият сайт е на английски ( аз във фейсбук ги следя) - BabyCentre - клипчетата им са кратки и някак си успявам да запомня основното; а другият сайт е на френски - La Maison des Maternelles  - там пък имат много клипчета с педиатри - и въпреки че френският не ми е силен, от самите видеа се хваща основното -> масаж на бебето при колики, носене на бебето при колики, масаж на бебето по принцип, въртене на бебето от гръб по корем, или пък още в самата болница какво наблюдава педиатърът,
В някои клипчета пък показват много продукти - например кошарки, колички, помпи за кърма, а водещата е една леко спъната, което ужасно ми харесва, защото аз съм същата ( с две леви ръце) - и ако тя се затрудни да свие някоя кошарка, или да сложи кукла бебе в столче, то аз със живо бебе съвсем не бих се справила, та колкото и да не разбирам, все виждам кой предмет е лесен за употреба
Слагам в скрит текст логото им, ако някой иска да погледне:

Скрит текст:

прегледи
Скрит текст:
***списък с прегледи - ако пропускам някого, напомнете ми, не се сърдя Blush*** :
So close  Фетална на 7.11
VSSH - 8.11- Ж.К
Lucie - 15.11 - обременяване с глюкоза, преглед
Лора Монова 15.11.22
march23 - 17.11
funn - 22.11 - Фетална
Irnata_87 - 23.11
Nicolee.smoletsova - 24.11
Цветито9104 - 24.11.22 женска консултация
Цветито910424 -  30.11.22 втора ФМ
Danniella. - 2.12
funn - 6.12 преглед
ludie - 13.12 - pregled

# 624
Smiley88, Nikol15,стискам Ви палци и вярвам, че всичко ще е наред!🍀

Аз това приложение Бейби Пикс го ползвах за снимки на малкия за месечинки,и сега пак сигурно. До тук два пъти само ме е снимал мъжът ми с фотоапарата,в 15 и 21,и сега пак в 22 ще го карам,но и аз нямам особено настроение предвид оплакванията ми и все пак съм тревожна. С предните бременности даже и нямам почти снимки с корема ми. Сега мисля да са повече,но това всяка седмица както го мисля не се получава,все има работа,търчане. Прегръщам Ви виртуално и знам донякъде какво Ви е, защото с предната бременност два пъти бях в болницата,но ще издържим. ☺️🍀

# 625
Момичета, използвате ли вече колан за бременни? Аз гледах различни видове и не мога да се ориентирам кой би бил комфортен за носене. Може ли мамите с опит да препоръчате, ако сте доволни от някой вид? Simple Smile)

# 626
Аз още не ползвам колан, не знам кога и къде да го нося, карам си без колан

# 627
Аз заради хернията си мислех да си купя,но наскоро в една група четох мнения на майки,че не са усетили облекчение с болките,а и им е стягало,а аз не търпя нещо да ми стяга,та може би няма да купя. Не и преди да имам възможност да пробвам.

# 628
Ето ме пак, благодаря ви за подкрепата, момичета!
Вчера на прегледа серклажния конец си беше на мястото, шийката я измериха 20мм,с препоръка за плътно лежане. Бебенцето си беше добре, в събота на феталната ще я видим принцеската по-подробно.
Луси, винаги съм си мислела, че като забременея спирам да работя и точка. Забременях, бачках 3 месеца, сега чак ми липсва работата. Аз също работя от вкъщи, но техниката не ми позволява да е в леглото, та много е хубаво, че си ангажираш ума. Ако можех, май и аз бих си работила.
Благодаря ви за идеите да прекарвам времето си. Радвам се, че тече такава активна комуникация тук и се надявам вече да се включвам по-честичко с по-приятни теми 😊

# 629
  • В твоето съзнание...
Добро утро,

Тази седмица не мога да ви насмогна и аз.
Смайли, радвам се, че всичко с беба е наред, стискам палци и с теб всичко да е точно, занимания ще си намериш 😀 Аз винаги съм искала да се науча да плета примерно Stuck Out Tongue

Тези колани за поддържането на корема не знам до колко наистина действат, никоя от приятелките ми не е носила такъв.

Аз скоро ще си поръчам колан за бременни за колата, че хич не смея да се возя или шофирам без. За сега нямам дискомфорт от стандартния др, ама все пак да си имам.

Иначе по назад бяхте коментирали покупки... Аз преди месец още взех едно кецове конвърс втора ръка, защото много искам да направим снкмка за "обявление" с обувките на всички... И си купих бухалчето Оли, че го хванах на промоция, а пък го хвалят. Ако някоя от вас иска имам още едно промоционално за 65лв. (тук ги гледах май около 100). Бях го взела за подарък, ама се наложи да сменя, че да не е дублиран.

Хубав четвъртък и много ритничета!

Общи условия

Активация на акаунт