🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 6 (09.10 - 16.10) 🐄

• 42 020
  • 920
  •   1
Отговори
# 300
Това, че имаш мнение не значи, че е релевантно в случая. Аз мога да имам познания в енергетиката, вие пък може да нямате. Мога да си ви лъжа по телевизията както си искам, стига да го поднеса по подходящия начин, за да го усвоите. Нормално, хората имат познания в една до две области, а в останалите не са запознати чак толкова много. От тук насетне почва наливането и всеки си изибира това, което е поприятно поднесено за самия човек.

В конкретния казус има значение, защото не можете да наложите смъртно наказание за гореописания казус. Най-малкото ще има порок на съдебния акт.

# 301
Вкарвайки неразбираеми законови термини в разговор с обикновени хора, не се доказват познания за материята, а се цели да се обърка аудиторията.
Толкова шантаво се формулират законите, че те за обикновен потърпевш са абсолютно неразбираеми. Въпросът тук опира до човешките морални норми повече, а те трябва да се обличат правилно в параграфите от закона. Когато обаче тези параграфи са направени манипулируеми, закон не се прилага правилно. И категорично моралните норми са нарушени. Порочен кръг е.
Оф, нали щях да спра... Ама това лъскане на Закона и очевидното му разминаване с моралните норми в едно, претендиращо за развито общество, ме дразни.

# 302
Наказателната политика не е работа на съдебната система, а на Народното събрание. Съвсем отделно, че прекалено много хора дават оценки и преценки без дори да имат съвсем елементарни и базови познания в конкретна област. За съжалене тук идва телевизията, която често формира не чак до такава степен правилно мнение у зрителя.
Смятам, че спорът дали вината е на НС, което като законодателен орган не си е свършило работата, като не е създало адекватни закони или нефелната Съдебна система, която не ги прилага ефективно е малко, като спора :Кое е първо кокошката или яйцето.
Щом едни закони не вършат работа значи не са добре списани, а щом една система не може да ги приложи ефективно то тя трябва да се ремонтира. Проблем има и проблемът не е само в една институция. Нужни са ефективни закони и силна и честна Съдебна система, която да я прилага. Трябва реформа, но реформа, която започва с рекет да се сменят конкретни имена за мен е обречена на провал, защото е конюнктурна и ще обслужи нечии интереси, а не обществото.
п.п.Не ми се коментираше тук толкова сериозна тема, както и не ми се гледа в развлекателно предаване да се дискутират такива тежки теми, вместо да се показват например народни обичаи и традиции. Не казвам, че темите не са важни, но за всяко нещо си има време и място. Човек си пуска едно развлекателно предаване, за да се разтовари и да се зареди позитивно, а не да гледа и слуша същите проблеми, които ни заливат от дискусионните студиа и новинарските емисии.
п.п. ИА показвайте, както преди позабравените народни обичаи, традиционните гозби от различните краища, народен фолклор с гостуване на различни народни ансамбли или групи, показвайте занаяти и забравени традиции. Алманахът, който толкова искахме да върнете е пълно фиаско, след излагацията на Елена и сие, които откровено играят на тото, а знания зеро. Ами направите им уроци по традиции, билки и други, както имате по история. с неща, които влизат после във въпросите. Хем ще ги образовате и няма да се излагат, хем публиката ще научи нещо и ще образовате зрителя, щом искате да сте полезни освен да развличате. Дайте им на всички по един Алманах и да четат по един час на ден задължително, после да не се срамят пред децата си какви двойкаджии са.

# 303
  • при късмета
То е казус и само по себе си това, че законодателството е в противоречие с мнението на хората. И не защото вчера участниците са били повече "за" смъртното наказание, (лично аз никога не съм ги считала за представителна извадка на обществото, пък нищо, че го пробутват всеки сезон) а защото нагласите в реала около мен са такива. Всеки хвали крумовите закони и ги счета за справедливи. Което би трябвало да означава, че ако си убил умишлено, целенасочено или планирано, то няма какво друго да е наказанието, освен смърт. Като пак подчертавам, визирам само и единствено изключително тежки престъпления. Ясно е, че за откраднат хляб няма да пращаме хора на бесилката

# 304
Че мат’ряла не става - не става. Обаче и продуцентите всячески се стремят да правят драми и скандали и да ни показват основно това. Хляб и зрелища, разбирам, обаче зрелищата могат да бъдат и друг тип - да те карат да се смееш, а не да се напрягаш. Обаче къде по-лесно е да се направи проста скандалджийница.

# 305
Можем да не харесваме някого. Колкото хора, толкова вкусове и мнения. Но раздаването с лека ръка на грозни епитети, не говори добре за използвалият ги. И тук, и във Фермата. Пример - Иван. Ма нека да не харесва Чавдар, ок е това. Но как говори?! Гнус ме е не само да го гледам, но и да го слушам. Точно той пък ще ръси грозни квалификации...

Аз, в моя защита, да кажа, че не раздавам епитети, а слагам диагнози. За туй в името ми има д-р. Не е за украса! Stuck Out Tongue Winking Eye Изслушах епизода... наиситна заспивам. Радко, миличкият, само си ТОПНАЛ хлепчето в шоколада... не бил ял. Хлебчето като го топне някъде, после го изхвърля ли? Или е изял хлебчето, шоколадът не иска да го яде, ама той нахално се залепил по филийката му...

# 306
Вкарвайки неразбираеми законови термини в разговор с обикновени хора, не се доказват познания за материята, а се цели да се обърка аудиторията.
Толкова шантаво се формулират законите, че те за обикновен потърпевш са абсолютно неразбираеми. Въпросът тук опира до човешките морални норми повече, а те трябва да се обличат правилно в параграфите от закона. Когато обаче тези параграфи са направени манипулируеми, закон не се прилага правилно. И категорично моралните норми са нарушени. Порочен кръг е.
Оф, нали щях да спра... Ама това лъскане на Закона и очевидното му разминаване с моралните норми в едно, претендиращо за развито общество, ме дразни.

Добре. Нямам идея да се закачам или да дразня някого, но как знаете, че моралните норми и правните такива са в чак толкова дълбок разрез. Конкретно пък наказателните. Аз пък веднага мога да ви кажа, че в момента се преписват готови текстове в почти всички области - от директиви и чужди закони на страни, които се смятат за еталон за подържание, но у нас, когато умът ти е научен да заобикаля нещо, то винаги ще бъде направено.

# 307
... но как знаете, че моралните норми и правните такива са в чак толкова дълбок разрез.
От личен опит...

# 308
  • Варна
Някои от новите са тотал щета. В желанието си да очернят и направят Чавдар за посмешище се изложиха те.
Коефициент на интелигентност нула.

# 309
Ами Камелия разказва за баща си, който е алкохолик и ги е бил. Поне на мен ми се видя интересно.

Тя Камелия го разказа това и във визитката си - цветно. Претопля манджата. Кое е интересно? Че баща-алкохолик-насилник умрял от Ковид? Иначе си личи, че е дъщеря на баща си - тя тичаше да крещи да вземат на Аксения всичките неща, когато беше ратай.

# 310
От гледна точка на психологията, са интересни за анализ хора, обект на домашно насилие в детските им години. Задължително остават последици от това, но е интересно при кого какви от тях и как се проявяват. Поведението и на Камелия, и на Иван, има обяснение.

# 311
Гиенчо МВР то ми е градски -катаджия .Баща му е началник криминална в града .Известен е Laughing
Оп, градска. И на мен ми е известен, ама не само с орекстъра CloseSmiling Imp

# 312
Гиенчо МВР то ми е градски -катаджия .Баща му е началник криминална в града .Известен е Laughing
Оп, градска. И на мен ми е известен, ама не само с орекстъра CloseSmiling Imp

Разкажи, де - разкажи. Само наши сме си тук, няма да кажем на никого!

# 313
От гледна точка на психологията, са интересни за анализ хора, обект на домашно насилие в детските им години. Задължително остават последици от това, но е интересно при кого какви от тях и как се проявяват. Поведението и на Камелия, и на Иван, има обяснение.

Камелия е толкова злобна, че чак е дразнеща. Искам да я видя на арената колко е силна...

# 314
Аз помислих , че Нина им дава грешно инфо. А от прочетеното тук май не е така. И защо го прави?
  На мен ми е интересен кастът , точно защото навсякъде около нас има от всички типажи. Да, зная , че ССФ няма познати като Радо, или Камелия, или не би търпяла Хепито и Генчо в обкръжението си и т.н.
  Обаче навсякъде около нас ги има, без значение колко са ни близки. И ние общуваме по някакъв начин с тях.
   Харесвах Елена, още не ми е в графата минус, но определено леко ми падна надолу след викторината. Аз бих се срамувала , или поне щях да се почувствам неудобно. И след Алманаха също. Учено , учено в училище, после преговаряно с децата , пък влизаш във Фермата и знаеш,че ще има исторически и подобни въпроси. Ми припомни си някакви неща.
   Аксения засега ми прави добро впечатление. Само че от промото става ясно,че май е нарушила някакви правила , ще видим довечера. Много искам Старите да определят първи дуелист,  а Гуспата да не избира Радо , а някой по-слаб и да дръпнат  с точките. И следващият път пак така стратегически да го изиграят . Сег точно не е моментът за биене в гърдите  и доказване на чест и достойнство .
    Мирон даде хубави отговори на въпроси, които и тук си задаваме. Разговорът за и против смъртното наказание ще си го спестя. Само не разбирам, защо сега се сещат та роптаят срещу изхранването при Альона. Защо не казаха нищо , докато изобилстваше от храна, а   сега да слушаме ЛилитУ как реве.Отново!
    Мисля , че старите ще се справят по-добре със задачите. Просто за мен са по-можещи.
    За Генчо МВР-то и аз съм любопитна.На мен ми изглежда като някакъв , дето тати го е набутал в полицията, без особени качества и акъл за развитие. Оженил се , слушка и си му е добре.

Общи условия

Активация на акаунт