Няма да успея да прочета 33-те страници, които са изписани от началото на епизода, така че вероятно много от нещата, които ще спомена, сте ги коментирали. Ще започна отзад напред... Пазете се от коментари във Facebook, които съдържат снимката-спойлър, официално излъчена в "На кафе", тук в темата не е публикувана, но за съжаление там лесно може да попадне на нея човек, без да търси спойлъри. В сайтове като flagman.bg и fakti.bg също има статии за некадърността на продуцентите, не ги отваряйте, ако все още има някой, който не я е видял, защото аз не я търсих и не гледам "На кафе", но уви. 
Не ме разочаровайте, редактори. Следваща сцена: Викторя "я е срам от Илиян", продължава с нейните идеи за токсична мъжественост, но от Цветан не я е срам. Мани, за мое огромно учудване и разочарование, в момент на паника и страх губи всякакви способности да мисли логично. Но ето го и единственото позитивно нещо за мен, освен стойките на Гого на стола на Резиденцията в края на епизода: реакцията на Илиян, която промени и моето възприятие за нещата. Отдадох се за секунда на "хейтърство", на морални квалификации и тежки думи като "предателство", а Илиян, който доказа с това, че е единственият човек този сезон, който възприема предаването като игра, каза, че изобщо не е сърдит и съжалява само за изпуснатото предимство от своята коалиция. Тук да вметна и нещо за Жени, тази караница с Михаела е просто друг пример за това колко сигурна се чувства тя относно своите позиции в племето и как изобщо не я интересува дали ще загуби двама съюзници, необмислено държание, но промото беше преекспонирано, защото след като изгледах разговора, осъзнах, че всъщност обидата "пръдльо" към Филип, беше много по-лична, отколкото ругатнята след въпросната караница, която тя изрече мимоходом.
Или, нека не е "лична", но си беше точно по негов адрес, а не в отговор на дадена ситуация, явно наиситна не го иска в това племе, макар че ако досега имаше избор, защото имаше достатъчно мъже, вече няма - ще се наложи да го изтърпи. Съгласна съм само с едно: разпадането на женската коалиция започна с Михаела, дори анти-Джаферович реториката във Facebook и в темата, е обсъждала двойната игра на първата и колко глупаво ще е ако Жени не се усети. 
, е единственият човек победил Гого (че и на гребане го изпревари в последната битка) в нещо, и то в игра за бързина и издържливост. Само на Филип победите са значими, изстрадани, че и по подразбиране, на всеки друг са си чист късмет, дори в комплиментите му и в начина, по който преразказва битки, се усеща арогантност. Изборът на капиан на "Непобедимите"... срина Генчо, който не успя да избяга от собствените си убеждения. Според мен е очевидно, че Елица никога не е целяла да създава женска коалиция, тя искаше да гони жените и каза че играе с и за Алекса - на всеослушание. Генчо имаше толкова реални аргументи, като това, че тя играе индивидуално от втората седмица, Мирослава също я следва сляпо без да печели нищо от това. Но той реши да изпозлва "млади феминистки" и "злобна женица", от които толкова дълго се опитваше да избяга.
Зорница е единственият риалити участник, който успя да промени впечатлението ми от негативно към положително - признавам си, че е най-вече, защото виждам, че е добър човек. Много ме подразниха коментарите и нападките на Зведелина, всичко, което каза Зорница беше вярно и логично. Да не забравя и прощалните думи на Веси, вярна на себе си, не пропусна да ни дари с мъдрост, казвайки на Елица, че връзката ѝ с Алекса може да приключи още тук в предаването. 
), тя просто изпитва чувство за вина, което замъглява преценката ѝ. Имали са битки без него - и с Илина, които са печелили. Тук не им трябваше физическа сила, стратегическа беше грешката да пуснат Ралица на халките, за да не гребе и плува. Ралица може да плува, бавно или не, никога нямаше да загуби толкова време на плуване, с което нямаше начин да не се справи, колкото загуби на халките. Това беше първото забавяне на племето, второто дойде на човешката кула, там общо взето забавянето на Ралица спря да има значение, защото "Безстрашните" изпревариха "Непобедимите". Третото и решаващо забавяне беше на елемента с ринга, това е първият път, в който Филип бави племето, и то значително, не знам защо не даде на друг да опита, още повече ме учудва фактът, че Валери, който в крайна сметка вкара ринга, не прояви никаква инициатива. Нали си капитан, защо се страхуваш да поискаш "щафетата" от Филип, някой трябваше да му каже да даде на друг, но всички мълчат и чакат той сам да се усети. Глупаво поведение. Чухме Ралица да се извинява за забавянето на племето, а Филип - не, възможно е да го е направил, а да не са го излъчили, иска ми се да си мисля, че всъщност е така. А, и браво на Генчо за точността.

Препоръчани теми