💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 7 (09.10 - 16.10)

• 115 759
  • 2 943
  •   1
Отговори
# 690
Мани не го направи от страх. Тя прояви някакъв вид стратегия, за да запази себе си.
Женята, както винаги тя е последна инстанция. Всички други са виновни, само тя е права. Че и вменява вина на другите. Просто е ужасна!

# 691
Преди време бях написала дълъг пост за типажа "герой" в играта, който по принцип е особено популярен, а аз не харесвам. Пускам още една ситуация, в която Алекса се показва като такъв.
Миналата седмица беше много възмутен, че тръгват на битка като мислят за капитанските два гласа. Как можело такова нещо, трябвало да се мисли само за племето, а не за стратегии. Сега, когато дойде време него да избират за капитан, може да ходи да наговаря Мани и Фейгин, може стратегии, всичко може. Въобще за него изведнъж изчезват моралните правила, защото той от доброта и с мисъл за племето играе, а не като тройната коалиция слабаци, които само за себе си мислят. Rolling Eyes
Не за първи път мери с двоен аршин и си върти сръбското д.пе, както му оттърва. Когато разбра, че Чакалов е щял да гласува за него на съвет опищя небесата. Не било честно да е егоист и да гони силен играч, пък после изгони къдрокосото момче и игра с жена, за да му е по-лесно и си беше в реда на нещата.
п.п.  А мутренското поведение към Касим е скандално "Гледай ме в очите, като ми говориш" и после търси обяснение защо не е гласувал за него, все едно му е длъжен.
Много ме е яд, че Мани се поддаде на шантажа на Виктория и Алекса. Ще ги отстрелят един по един сега.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 17:54 от sineva 1

# 692
  • София
На вота при Сините - 4 на 4 и Мани решава. След това, ако са на номинация, пак двата гласа на капитана са при "слабаците" и ще думнат Цветан. Даже директно бих касирал Алекса, ако Касим малко беше с характер. Има подкрепата на Илиян. 

Впрочем, Гого леко наивен ли ми се струва и се доверява на сърбето? Дано не си изпати, защото Елица ще се появи по някое време.

# 693
На вота при Сините - 4 на 4 и Мани решава. След това, ако са на номинация, пак двата гласа на капитана са при "слабаците" и ще думнат Цветан. Даже директно бих касирал Алекса, ако Касим малко беше с характер. Има подкрепата на Илиян. 

Впрочем, Гого леко наивен ли ми се струва и се доверява на сърбето? Дано не си изпати, защото Елица ще се появи по някое време.
Той Гого изобщо не е знаел за социалната част на игрите. Каза го на един лайф. Явно не обича стратегиите и иска само да ходи на битки.
С Алекса са си много близки и сега, едва ли го прецаква. Нали ви казах колко му беше мъчно на Алекса, че няма да са в една стая 🤣🤣🤣 Това не може да се изиграе 🤣🤣🤣

# 694
Според мен Гого и Алекса ще се подкрепят докато са в играта. Тук не очаквам изненади.

Ти не чу ли, че й забраниха. Следващите номинирани ще са Илиян и Касим.

# 695
  • София
Идвам с коментар, който усещам, че ще е по-дълъг от необходимото, защото вчера бях на кино и не успях да гледам на живо епизода, който на всичко отгоре, е и най-дългият от седмицата, та го гледах на запис до 4 часа сутринта. Weary Няма да успея да прочета 33-те страници, които са изписани от началото на епизода, така че вероятно много от нещата, които ще спомена, сте ги коментирали. Ще започна отзад напред... Пазете се от коментари във Facebook, които съдържат снимката-спойлър, официално излъчена в "На кафе", тук в темата не е публикувана, но за съжаление там лесно може да попадне на нея човек, без да търси спойлъри. В сайтове като flagman.bg и fakti.bg също има статии за некадърността на продуцентите, не ги отваряйте, ако все още има някой, който не я е видял, защото аз не я търсих и не гледам "На кафе", но уви. Mask

Към същинската част на епизода: надявам се думите на Жени: "безсмъртни хора няма в тази игра" да са foreshadowing. Trollface Не ме разочаровайте, редактори. Следваща сцена: Викторя "я е срам от Илиян", продължава с нейните идеи за токсична мъжественост, но от Цветан не я е срам. Мани, за мое огромно учудване и разочарование, в момент на паника и страх губи всякакви способности да мисли логично. Но ето го и единственото позитивно нещо за мен, освен стойките на Гого на стола на Резиденцията в края на епизода: реакцията на Илиян, която промени и моето възприятие за нещата. Отдадох се за секунда на "хейтърство", на морални квалификации и тежки думи като "предателство", а Илиян, който доказа с това, че е единственият човек този сезон, който възприема предаването като игра, каза, че изобщо не е сърдит и съжалява само за изпуснатото предимство от своята коалиция. Тук да вметна и нещо за Жени, тази караница с Михаела е просто друг пример за това колко сигурна се чувства тя относно своите позиции в племето и как изобщо не я интересува дали ще загуби двама съюзници, необмислено държание, но промото беше преекспонирано, защото след като изгледах разговора, осъзнах, че всъщност обидата "пръдльо" към Филип, беше много по-лична, отколкото ругатнята след въпросната караница, която тя изрече мимоходом.Sweat Smile Или, нека не е "лична", но си беше точно по негов адрес, а не в отговор на дадена ситуация, явно наиситна не го иска в това племе, макар че ако досега имаше избор, защото имаше достатъчно мъже, вече няма - ще се наложи да го изтърпи. Съгласна съм само с едно: разпадането на женската коалиция започна с Михаела, дори анти-Джаферович реториката във Facebook и в темата, е обсъждала двойната игра на първата и колко глупаво ще е ако Жени не се усети. Sweat Smile

Връщам се на "Супергероите", за да отнема всякакви "стратегически" заслуги на Виктория за смяната на капитанството, защото всеки човек, който може да мисли под напрежение, би ѝ отказал. Вината и заслугата е изцяло на Мани. Илиян, между другото, никога не би предал някое от двете момичета, както си позволи да твърди Виктория. И докато съм на техния избор за капитан - отново грозно и агресивно отношение от страна на Алекса към Касим: "Може ли да ме гледаш в очите, когато говориш?" Ами, не, не може, аз щях демонстративно да му обърна гръб, не мога да търпя такъв тип отношение и тормоз от страна на човек, който се е почувствал силен и иска да се налага над останалите.

Когато Филип гласува за Валери, не пропусна да отбележи, че последният имал много късмет по време на капитанската си седмица, макар че Валери, да не пропусна и аз да спомена Trollface, е единственият човек победил Гого (че и на гребане го изпревари в последната битка) в нещо, и то в игра за бързина и издържливост. Само на Филип победите са значими, изстрадани, че и по подразбиране, на всеки друг са си чист късмет, дори в комплиментите му и в начина, по който преразказва битки, се усеща арогантност. Изборът на капиан на "Непобедимите"... срина Генчо, който не успя да избяга от собствените си убеждения. Според мен е очевидно, че Елица никога не е целяла да създава женска коалиция, тя искаше да гони жените и каза че играе с и за Алекса - на всеослушание. Генчо имаше толкова реални аргументи, като това, че тя играе индивидуално от втората седмица, Мирослава също я следва сляпо без да печели нищо от това. Но той реши да изпозлва "млади феминистки" и "злобна женица", от които толкова дълго се опитваше да избяга. Weary Зорница е единственият риалити участник, който успя да промени впечатлението ми от негативно към положително - признавам си, че е най-вече, защото виждам, че е добър човек. Много ме подразниха коментарите и нападките на Зведелина, всичко, което каза Зорница беше вярно и логично. Да не забравя и прощалните думи на Веси, вярна на себе си, не пропусна да ни дари с мъдрост, казвайки на Елица, че връзката ѝ с Алекса може да приключи още тук в предаването. Smile

Най-сетне ще премина към битката. По принцип - интересна битка, с изключение на един елемент, който трябва да бъде забранен във всички състезателни формати. Живата кула. Страшен, неприятен за гледане и безотговорен елемент, който не изпитва никакви умения, само поставя участващите в опасност. Има причина само племето на Гого да се справи, и дори те, го изпуснаха по ужасен начин. Беше ми неприятно да гледам опитите на всички. Не съм съгласна с твърденията на Мирела, че "Безстрашните" са загубили, заради отсъствието на Чакалов (мил жест на племето - да вият в негова чест при пристигането си на арената Yellow Heart), тя просто изпитва чувство за вина, което замъглява преценката ѝ. Имали са битки без него - и с Илина, които са печелили. Тук не им трябваше физическа сила, стратегическа беше грешката да пуснат Ралица на халките, за да не гребе и плува. Ралица може да плува, бавно или не, никога нямаше да загуби толкова време на плуване, с което нямаше начин да не се справи, колкото загуби на халките. Това беше първото забавяне на племето, второто дойде на човешката кула, там общо взето забавянето на Ралица спря да има значение, защото "Безстрашните" изпревариха "Непобедимите". Третото и решаващо забавяне беше на елемента с ринга, това е първият път, в който Филип бави племето, и то значително, не знам защо не даде на друг да опита, още повече ме учудва фактът, че Валери, който в крайна сметка вкара ринга, не прояви никаква инициатива. Нали си капитан, защо се страхуваш да поискаш "щафетата" от Филип, някой трябваше да му каже да даде на друг, но всички мълчат и чакат той сам да се усети. Глупаво поведение. Чухме Ралица да се извинява за забавянето на племето, а Филип - не, възможно е да го е направил, а да не са го излъчили, иска ми се да си мисля, че всъщност е така. А, и браво на Генчо за точността.

Заслужена победа на "Супергероите", които доминираха по трасето, но не знам как е възможно Касим и Александра да са толкова трагични на пъзела, според мен изобщо не се преструваха, те бяха на косъм да загубят от "Непобедимите", а имаха сигурно 40-минутна преднина. Това е пъзел от шест части, че и инструкции има във вътрешността (ин и ян илюстрациите визирам). Ужасно представяне на този елемент, не знам докога ще слагат хора, които не могат да се справят с него там. Гого и Илиян са хората за пъзели при "Супергероите" спред мен. И накрая, след една минута от сцената между Цветан и Виктория, отново се наложи да натисна бутона "mute", не съм "mute"-вала участници, откакто Гъмов флиртуваше с Преслава във "VIP Brother".

Edit: Как забравих! Моментална смяна за Елица на халките след еди опит, и най-накрая смяна за Ралица след 10 опита и контузено рамо. Звучат думите на Димо: "Георги предава щафетата на себе си и отива да плува, това може да се види само в "Игри на волята"." Да, само тук се наблюдава подобна липса на правила, кажи си просто, че и ти искаш "Безстрашните" на реката, Димо.

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 01:31 от La Vikinga

# 696
Тази вечер, ако има награда за 1 -вия, дано да е Зори. Ако е 1 -ви сърбина ще си вземе нещо за себе си, което е много жалко. Пак ще има подсказка от продукцията, че ще има сливане и игрите няма да са това, което бяха. Сега сините за на резиденцията и не им е нужна храна, а и предимство не вярвам да избере при положение, че винаги водят и са повече по численост.

# 697
  • софия
Според мен Мани постъпи така не само от страх макар, че и този момент не бива да се изпуска. За мен нейният ход беше добре изчислен. Не излъга коалицията си, сложи картите честно на масата. За нея важно беше племето да остане цяло и първа задача да отиде в резиденция. При една война за капитанство веднага щеше да си проличи и на терен. Не мисля, че това е груба грешка, напротив.

# 698
  • София
Беше ключово да чуе, че нея ще я пазят, но ще махнат Фейгин, Касим и Илиян. Мани също могат да я изхвърлят по всяко време вече. Добре изиграно от Виктория.

Ей, схемите на Женя и Вики плачат да срещнат бай Генчо Grinning

# 699
Защо подценявате бруталната кросфитаджийка Елина и я определяте като слаб играч? Аман от двойни стандарти, а иначе жените винаги пищят, че искат да са наравно с мъжете. Тази нали била машина в залата.
Разбирам Алекса да е играл срещу Веси тогава щеше да е подло от негова страна. Но той видя, че лоялност от Чакала няма да получи и реши да действа по-умно. Нито Гайтанов е уникална машина (иначе щеше бързо да влезе в племе) нито Елина е слаба.  

# 700
Беше ключово да чуе, че нея ще я пазят, но ще махнат Фейгин, Касим и Илиян. Мани също могат да я изхвърлят по всяко време вече. Добре изиграно от Виктория.

Ей, схемите на Женя и Вики плачат да срещнат бай Генчо Grinning

Генчо и Женята искам да ги видя заедно и Гената да и сипе с голямата кофа. Да и превърти играта със схемите. Все още не си е намерила майстора Джеферович, трябва и една като Мани от миналия сезон, Катя или Юлиян да я нагласят Grinning

До Aaliyah13
Елина е много под нивото. Веска я биеше и на плуване. Елина по-сила е на опашката сред жените, нз каква кросфитаджийка е и винаги да е най отзад. Фифо също е кросфит + бойни изкуства и плуване, но винаги е на ниво. Ако беше такава, каквато се представяше, нямаше да има толкова шансове да влезне и да ги изпусне всички. Може би ако бяха я пуснали със себе си да се състезава, можеше и да се класира. Да вдигаш някави тежести във фитнеса и да си мислиш, че си голямата работа, не не си.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 11:21 от DevmasterY

# 701
  • София
Чакалов, благодарим за поздравчето от сторито! :* Гого е очарователен срамежливко.

Ама къде е този поздрав, изтрепах се да ровя инстаграма на чакала Sad

# 702
  • София
Разбирам Алекса да е играл срещу Веси тогава щеше да е подло от негова страна. Но той видя, че лоялност от Чакала няма да получи и реши да действа по-умно. Нито Гайтанов е уникална машина (иначе щеше бързо да влезе в племе) нито Елина е слаба.
Интересно защо Алекса е упрекван за логичния ход да избере за противник Елина вместо Гайтанов, а Филип не е упрекван за това, че избра Мирела вместо Валери за противник на предпоследните елиминации. Два идентични избора, и двата логични, и двата - признати от направилите ги.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 16:06 от La Vikinga

# 703
Реално няма значение кой е капитан при сините. Двете коалиции са с 4 гласа, с капитана едната става с 5. Както и да го гледаш ще има един номиниран и от двете коалиции. В зависимост кой ще си тръгне едните остават с 3 гласа и пак няма значение кой е капитана при избора на нов, защото другите имат 4. Мани постъпи хитро, подмаза се на силните и реално не им даде нищо. Другото е че без да иска спаси Илиан от капитанската битка с директни елиминации.

# 704
Чакалов, благодарим за поздравчето от сторито! :* Гого е очарователен срамежливко.

Ама къде е този поздрав, изтрепах се да ровя инстаграма на чакала Sad
Има го в инстаграма на Чакалов като стори е .Много е яко.Събрали са се в кръг играчите ,има и от мин.година там и и се бъзикат първо с Георги ,а после с Гого .Чакалчето вика  " Ето го и Гого ,поздрав за всички БГ Мами "  и всички избухнаха в смях .

Общи условия

Активация на акаунт