Евровизия (Тема 29) Kъм Ливърпул

• 30 281
  • 593
  •   1
Отговори
# 360
  • България
Тази година Евровизия беше ултра зле като песни. Всичко що е колоритно, забавно, провокиращо и с концепция беше премазано от журито. Сложните песни не стават за слушане - така и не запомних името на спечелилата песен, нито ми идва на ум как звучи, а горката песен беше навсякъде около мен - пищене, викане, мятане като дрогиран по сцената. Викнали са Лорийн, за да имаме поредната безидейна Еуфория.
Много харесах финската, сръбската, хърватската песен. Сръбската имаше добра концепция - изпълнителят иска да избяга от света на ковид чрез компютърни игри, затова и "Само ми се спи". Хърватската песен беше сатира с авторитарните режими "мама целува глупака", имаше заигравка с Laibach, а не Рамщайн.
Финската песен беше интересен микс от поп и рок, определено още я помня и бих я разпознала лесно.
След финала попаднах на италианската песен и се влюбих в нея - този човек с тази песен трябваше да спечели. Песента имаше развитие, истинска мелодия, той пееше добре, не виеше, разказваше история с гласа и интонацията си.
Украинската песен ми хареса, за поп песен в Евровизия беше на много високо ниво.
Португалската и испанската песен бяха енергични, дамата и испанският състав пяха добре, радвам се, че се вкараха и техните стилове. Яд ме е, че публиката не ги оцени. Много цветни. Испанците заложиха на етно - продължавайте така, хора!
Чехите имаха някаква идея музикално, но самото реализиране беше слабо и балансът между гласовете липсваше.
Всички останали песни в състезанието не се отличиха с нищо, държавите им са изгубили пари и време да си пробутат продукта.
Догодина ще е АББА година - много харесвам АББА, надявам се на по-малко Лорийн и производни песни на Лорийнските, че ще спра да следя конкурса.

# 361
Мда, беше разочарваща година откъм резултати. Tattoо колкото повече я чувам по муз канали, толкова повече не ми харесва. Един от най-лошите победители.

Недоразумението на Израел не знам как финишира в топ 5. Тази "песен" трябваше да е на последните места. Даже Bejba ми харесва повече.

Испания заслужаваше много повече. Не бих си пуснал песента в спотифай. Даже малко я хейтех, защото Мегара не спечелиха, но като сценично представяне беше най-добрия пакет. Аз не ги усетих тези три минути.

# 362
Alessandra - Queen of Kings,но на италиански.Не я бях слушала.Харесва ми повече.
https://www.youtube.com/watch?v=K6U20_X86C0

# 363
  • в сърцето на един мъж...
Alessandra - Queen of Kings,но на италиански.Не я бях слушала.Харесва ми повече.
https://www.youtube.com/watch?v=K6U20_X86C0

Еха, определено на италиански е по-хубава!

# 364
Стара информация вече, но не я виждам споделена в темата..

Белгия ще бъде представена от певеца и актьор Mustii, популярен най-вече като жури в белгийската версия на RuPaul's Drag Race.
https://eurovision.tv/story/belgium-announces-first-artist-eurovision-2024

Линк към последната му песен, която НЕ Е песента, с която ще участва в Малмьо.
Скрит текст:

Представителката на Кипър ще бъде тийн идолката Силия Капсис, която се очертава да бъде сред най-младите участници в Малмьо, защото след няколко месеца навършва 17 години.
https://eurovision.tv/story/cyprus-silia-kapsis-joins-party

Линк към последната песен на Силия, която също НЕ Е песента, с която ще участва в Евровизия 2024.
Скрит текст:

Нова песен и от Лорийн.
Скрит текст:

На видеата, където пише, че не са налице, трябва да се натисне Гледайте в youtube , за да се отворят.

# 365
Марина Сати ще представи Гърция догодина в Малмьо.
https://eurovision.tv/story/marina-satti-will-represent-greece-malmo

Българските зрители вероятно я знаят с песента Μάντισσα, която въртяха много по радиата и музикалните телевизии в България преди години.
Скрит текст:

Аз се радвам много за този избор, понеже много харесвам Марина Сати.

# 366
Накрая се оказах фен на Алесандра 🤣

# 367
  • в сърцето на един мъж...
Накрая се оказах фен на Алесандра 🤣

Ама то това парче е много хубаво. И аз бих била фен Simple Smile ако другите й са такива

# 368
Певецът Слиман (Slimane) ще представи Франция догодина в Малмьо. Песента му ще се казва Mon amour и ще излезе днес, на 8.11.2023.
https://eurovision.tv/story/slimane-will-represent-france-eurovision-2024

Слиман е много известно име в съвременната френска музикална индустрия и повечето фенове са на мнение, че този избор е силна заявка за победата.

# 369

Сигурно ще е в топ 10(макар, че това е едва първата песен от тази година) , но не е моето . Давам му 5 точки засега

# 370
Харесва ми. Дава заявка за силно емоционално изпълнение на живо и обиране на точките на журито и немалко точки и от публиката. Засега му предричам и аз топ 10 с голяма възможност за топ 5, а защо не и топ 3.

# 371
Нищо особено. Клише.

# 372
Ммм, да, и за мен не е чудо някакво. Не знам защо очаквах нещо по-раздвижено, нищо, че за пръв път го виждам тоз момък.

# 373
Засега му предричам и аз топ 10 с голяма възможност за топ 5, а защо не и топ 3.
Е то не зависи ли от другите? Трябва да знаеш всички песни, за да предречеш Топ 10 или Топ 5...  Ако има прекалено много силни песни, едва ли ще е в Топ 10.

# 374
Засега му предричам и аз топ 10 с голяма възможност за топ 5, а защо не и топ 3.
Е то не зависи ли от другите? Трябва да знаеш всички песни, за да предречеш Топ 10 или Топ 5...  Ако има прекалено много силни песни, едва ли ще е в Топ 10.
Затова пише "засега". Като излязат и другите песни може да има и промяна. На мен малко ми напомня за Due Vite на Марко Менгони. Стабилна балада, силни вокали, предполагам , че сценично ще бъде представена добре песента. Доброто представяне в конкурса ми се вижда съвсем възможно с оглед на това, затова и писах, че засега имам такива очаквания от Франция, но може и да се променят в бъдеще.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 18:14 от BronzeIce

Общи условия

Активация на акаунт