Предстои ми инсеминация - Тема No 32

• 31 165
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Понякога просто стените на фоликулите се удебеляват повече и пукането им е доста по-трудно и доста по-болезнено. Мисля дори, че имаше такъв синдром. Дори в някакъв процент това неспукване е нормално, както се случват и анoвулаторни цикли.
Повече късмет и успех при следващия опит.
П.С Самата аз се разочаровах неведнъж, че не се получава и дори вече се бях насочила към инвитро, когато забременях от последната инсеминация. Не се отчайвай и продължавай да опитваш!

Правих и трите дни, аз и по принцип си ходя на фитнес и единият от дните се раздадох и там, но въпреки това нищо, нз защо стана така, надявам се следващият път повече късмет.

# 496
Пожелавам ти следващия опит да бъде успешен! Аз от инжекциите имах задържани фушикули също.

# 497
Здравейте мили дами 🤗. Днес ми направиха първата инсеминация. Всичко мина нормално; стискаме палци да е успешна 🙏.
Дадоха ми вагинални таблетки прогестерон за 14 дена… аз малко се притеснявам от хормоналните терапии… По принцип нямам здравословни проблеми - просто съм на 40г., но до сега всички изследвания все да ми били добри. На вас изписвали ли са ви прогестерон така…? Четох им листовката в опаковката… доста страшно звучат страничните ефекти (примерно: кашляне на кръв, заради съсиреци в белите дробове… 😳🙈)

# 498

yanamm
, успех и бързо да стигнеш до двете чертички! Innocent
Аз лично не се затормозявам да чета странични ефекти на лекарства. При всяко има сумати изписани неща. Прогестерон вагинално ми дадоха след като забременях около 2 месеца си слагах, не съм имала странични ефекти.

# 499
Здравейте мили дами 🤗. Днес ми направиха първата инсеминация. Всичко мина нормално; стискаме палци да е успешна 🙏.
Дадоха ми вагинални таблетки прогестерон за 14 дена… аз малко се притеснявам от хормоналните терапии… По принцип нямам здравословни проблеми - просто съм на 40г., но до сега всички изследвания все да ми били добри. На вас изписвали ли са ви прогестерон така…? Четох им листовката в опаковката… доста страшно звучат страничните ефекти (примерно: кашляне на кръв, заради съсиреци в белите дробове… 😳🙈)
На всички изписват, спокойно, аз бях на вагинални и допълнително и орални Simple Smile няма страшно, в началото може леко да ти се гади,но това е само докато свикне организма,при мен беше 3 дни. Попринцип когато ги слагаш вагинално,страничните ефекти са по-малко, аз ги слагах до 12 седмица и след това ги намалях по схема,така че ако видиш 2 чертички на 14 ден не ги спирай.

# 500
Здравейте, момичета! Днес ми е 16 ден от началото на цикъла, очаквам овулация след 2-3 дни по думите на лекаря. Ако не стане и този път, говорихме за инсеминация, имаме цветна снимка, спермограма, някои изследвания. Останах изненадана като ми каза, че успеваемостта е 10-15 %. След това и от прочетеното тук разбрах, че няма големи шансове. Но това ни предложи като следваща стъпка. Ще следя темата с интерес.

Ах, ама как 15%… То това е почти нула шанс. На мен моята лекарка ми каза, че шансът да се получи е около 30%, както и при нормално забременяване вкъщи не става веднага. До колкото разбрах този процент е нисък, защото: при жените не всяка овулация е качествена (и с нарастването на възрастта качествените овулации намаляват) и също не всяко ембрионче е качествено и може да не се задържи (комбинация на гените 🤷♀).

Аз по-скоро се чудя обаче… сравнено с нормалното забременяване вкъщи, изкуствената инсеминация дали е все пак с по-голяма успеваемост… или пък с по-малка (ако да речем и двамата родители са без здравословни проблеми).

# 501
При всички процедури ми изписваха прогестерон до деня на теста - това е обичайната практика, не се притеснявай. А при положителния резултат го пих даже до 12 седмица.

# 502
И аз си ги задавам тези въпроси и си разсъжавам на ум по същия начин Grinning

Смятам, че единствената различка между инсеменацията и нормалните опити за зачеване са медикаментите, които докторите изписват и точното настройване/проследяване на овулацията. Някои женски тела имат нужда от тези медикаменти, като Прогестеона например.

Имам познати жени, които са родени да раждат и да се възпроизвеждат, едната е с 3 деца и прави вече 3 аборта, защото не иска повече деца. Аз не съм от тях, никога не съм мислила за дете, с мъжът ми отлагахме този момент до последно и сега и двамата сме на 35 години, решихме че е време да имаме дете ама не става вече втора година. Така, че дали са 10 или 30% успеваемост решили сме, че ще пробваме всичко.

Между другото пробвахме 2 месеца под ред с лубриканта Prefert и нищо не стана. Така че започваме вече регулярни инсеменации и каквото стане... Не мога да го мисля вече и да се обвинявам, че явно не съм "годна" за тези неща, за това има доктори да ни помагат Simple Smile

Здравейте, момичета! Днес ми е 16 ден от началото на цикъла, очаквам овулация след 2-3 дни по думите на лекаря. Ако не стане и този път, говорихме за инсеминация, имаме цветна снимка, спермограма, някои изследвания. Останах изненадана като ми каза, че успеваемостта е 10-15 %. След това и от прочетеното тук разбрах, че няма големи шансове. Но това ни предложи като следваща стъпка. Ще следя темата с интерес.

Ах, ама как 15%… То това е почти нула шанс. На мен моята лекарка ми каза, че шансът да се получи е около 30%, както и при нормално забременяване вкъщи не става веднага. До колкото разбрах този процент е нисък, защото: при жените не всяка овулация е качествена (и с нарастването на възрастта качествените овулации намаляват) и също не всяко ембрионче е качествено и може да не се задържи (комбинация на гените 🤷♀).

Аз по-скоро се чудя обаче… сравнено с нормалното забременяване вкъщи, изкуствената инсеминация дали е все пак с по-голяма успеваемост… или пък с по-малка (ако да речем и двамата родители са без здравословни проблеми).

# 503
Здравейте момичета и успех на всички в процедурите. Heart
И аз направих първа инсе, направихме и реинсе. Първите 2 дни бях с много подут корем, после всичко отмина. Сега пък умирам от болки в гърдите от този дуфастон. А отделно чакането (днес е 10 ден) просто е ужасно Joy  а мислите бушуват в главата ми.
Още веднъж успех и положителни разултати Hands Pray

# 504
Здравейте!
На 27.01 ми беше 4тата инсеминация, като сега съм на утрогестан и аспирин протект всяка вечер. Предната нощ както си спях изведнъж усетих, че нещо ми се стича в гърлото все едно някой ми налива някаква течност. Като се изправи от носа ми протече доста кръв и много се притесних. На някоя от вас да се е случвало подобно нещо? Мисля да спра аспирина за 2 дена, ясно е че е от него. Но съм с тромбофилия и така ми каза лекаря. Вие как мислите?

# 505
Здравейте, дами.
Ние имаме общо 4 инсеминации и днес разбрах, че и 4та е неуспешна.
Предстои ни да подаваме документи за инвитро за финансиране към фонд, но докато чакаме ще направим поне още 2 инсеминации.
Чудя се дали да не сменя клиниката и да пробвам някъде другаде с 5 и 6та инсеминация и съответно инвитрото.
Вие какво мислите?
Съответно дали може да  и препоръчате клиника в София.

# 506
MGeorgiewa, здравей.
Документите за фонда излизат мн бързо в рамките на месец , месец и половина , най- вероятно ще имаш време за 1 бр допълнотелно, но защо не изчакаш ? При ин витро шанса е много по -голям , пази си организима за стимулациите към ин витрото

# 507
MGeorgiewa , съжалявам за неуспешните инсеминации. Да не сте с мъжки фактор? За инвитро и инсе  препоръчвам Афродита, д-р Станулов. Аз там направих инсеминациите и тъй като бяха неуспешни, те ми подготвиха документите за фонда инвитро. Просто им оставих и спермограма и копия на личните карти (на мен и мъжа ми), подписахме се на едни бланки и те задвижиха нещата. Препоръчвам ги заради личното отношение, а и имат много висока успеваемост.

# 508
MGeorgiewa , съжалявам за неуспешните инсеминации. Да не сте с мъжки фактор? За инвитро и инсе  препоръчвам Афродита, д-р Станулов. Аз там направих инсеминациите и тъй като бяха неуспешни, те ми подготвиха документите за фонда инвитро. Просто им оставих и спермограма и копия на личните карти (на мен и мъжа ми), подписахме се на едни бланки и те задвижиха нещата. Препоръчвам ги заради личното отношение, а и имат много висока успеваемост.

Ами уж не сме, спермограмата на мъжа ми е ок, моите излседвания всичките са добри и нищо.
Благодаря за отзива Simple Smile.

# 509
Пускали ли сте разширена спергомрама? Антиспермални антитела? Може пък да не сте оцелили момента на овулация и затова да не са успешни инсетата...

Общи условия

Активация на акаунт