Предстои ми инсеминация - Тема No 32

• 31 125
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Другият в понеделник беше 17мм, в сряда също толкова.

# 541
Здравейте и от мен. Вчера правих ЦС и тръбите са проходими. На 26г. съм, с ендометриозна киста 4см. Освен кистата всичко друго е наред. Спермограмата ни също е нормална. Бяхме се настроили за инвитро, но след ЦС докторът ни посъветва да направим 4 инсеминации и след това да кандидатстваме по фонда. Аз правя задържани фоликули заради ендометриозата, затова се чудя дали е добър вариант с инсеминациите. Той каза, че ще ми слагат инжекции за пукане. Но един месец пробвахме и пак не се беше спукал фоликулът. Вие какво мислите? Аз до сега не съм правила инсеминация.

# 542
Здравейте и от мен. Вчера правих ЦС и тръбите са проходими. На 26г. съм, с ендометриозна киста 4см. Освен кистата всичко друго е наред. Спермограмата ни също е нормална. Бяхме се настроили за инвитро, но след ЦС докторът ни посъветва да направим 4 инсеминации и след това да кандидатстваме по фонда. Аз правя задържани фоликули заради ендометриозата, затова се чудя дали е добър вариант с инсеминациите. Той каза, че ще ми слагат инжекции за пукане. Но един месец пробвахме и пак не се беше спукал фоликулът. Вие какво мислите? Аз до сега не съм правила инсеминация.

Здравей!Аз бях със СПКЯ и задържах фоликули също , които ставаха на кисти(фоликулярни).На един от опитите ни с инсе не се спука въпреки инжекцията , но на другите 2 се пукаха и в крайна сметка забременях.Успех!

# 543
Благодаря за мнението. Аз също имам и СПКЯ.
Тоест да действаме с инсеминациите въпреки поликистозата и задържаните фоликули?
А тези 4, които трябват за фонд, могат ли да се правят последователни месеци, тоест всеки месец. Или трябва някакво прекъсване?

# 544
Габриела, може да се правят в 4 поредни месеца, стига да си ок. Може и а някой месец почивка между тях. Аз направих 3 последователни, месец почивка и след него четвърта.

# 545
Моите бяха 3 последователни месеца.
Има смисъл разбира се , според мен има шанс. За да ви го предлага и лекаря значи е възможно.

# 546
Здравейте, момичета...вчера беше втората ми инсеминация! Сега следва дъъъллгото чакане! Стискайте палчета! Има ли някой , който чака с мен?

# 547
И на мен ми предстои чакане, вчера беше първата ми инсеминация на един спукан фоликул. Знам, че шанса е малък, но все пак... Понеже отвреме, навреме ходя на плуване на закрит басейн се чудих дали утре може да отида. Лекарката каза, че може, продължавам си с нормалният начин на живот, но все пак се колебая 🤔

# 548
И на мен ми предстои чакане, вчера беше първата ми инсеминация на един спукан фоликул. Знам, че шанса е малък, но все пак... Понеже отвреме, навреме ходя на плуване на закрит басейн се чудих дали утре може да отида. Лекарката каза, че може, продължавам си с нормалният начин на живот, но все пак се колебая 🤔
И аз съм с един фоликул....дано да ни е на късмет! За плуването мисля , че няма проблем. След първата ми инсеминацията(успешна) пътувах 300км...после вечерта на служебен банкет...на другият ден бях в Турция и се убих от ходене! Каквото  и да е станало то все още е в тръбата. Мисля че около 6÷10ден трябва да сте по-предпазлива, защото тогава е импламтацията...поне така мисля...успех!

# 549
  • София
Аз лично не бих отишла на плуване, защото за зла беда може да се покрадне някаква инфекция, а точно в тези моменти  това не е желателно. Човек не трябва да променя начина си на живот, но малко предпазливост не е излишна.

# 550
Ще чакам и аз от днес. Стискам палци, момичета!

# 551
Скрит текст:

И аз съм с един фоликул....дано да ни е на късмет! За плуването мисля , че няма проблем. След първата ми инсеминацията(успешна) пътувах 300км...после вечерта на служебен банкет...на другият ден бях в Турция и се убих от ходене! Каквото  и да е станало то все още е в тръбата. Мисля че около 6÷10ден трябва да сте по-предпазлива, защото тогава е импламтацията...поне така мисля...успех!
Благодаря за отговора и дано скоро има с какво да се похвалим в темата! Желая ви успех! 😊🍀

# 552
  • София
Здравейте, дали някой има опит с рязко спиране на Утрогестан?

На 15.02 мина моето  IUI (за първи път), гинеколога ми изписа Утрогестан глобули 2х2 (100 мг.), но след седмица започнаха да ми избиват малки червени точки по кожата (сякаш спукани капиляри) на няколко места по тялото. Споделих с гинеколога и ме посъветва да спра Утрогестана. От снощи го спрях, но се притеснявам дали и как може да се отрази това, ако случайно са се получили нещата, и дали няма да предизвикам МЦ с това спиране на препарата Sad

Така и не разбрах защо ми е нужен, уж хормоните ми бяха в норма... ЦС, ръвните изследващия, всичко беше в норма, но...

Свило ми се е сърчицето, дали ще унищожа шанса на бебето да се захване, а прегледа ми е чак на 10.03 Sob

Кръвен тест щеправя чак на 02.03, и сън не ме лови от притеснение Sob

# 553
  • Пловдив
И аз се записвам в темичката с първа стартирана процедура за инсе. Relaxed

След над 2 години опити по нормален път , ЦС без проблеми, наскоро правена хитероскопия с премахване на 3 полипа, мъжки фактор с 2% морфология и 0% подвижност след 24-ти час, този месец вече успяхме да тръгнем към дългоочаквания първи опит.

До момента ми е сложена една инжекция Фостимон 75 в 3 ден от цикъла. Лекарката ме вика отново за преглед на 6 ден. Това къс протокол ли се води?

# 554
Здравейте, дали някой има опит с рязко спиране на Утрогестан?

На 15.02 мина моето  IUI (за първи път), гинеколога ми изписа Утрогестан глобули 2х2 (100 мг.), но след седмица започнаха да ми избиват малки червени точки по кожата (сякаш спукани капиляри) на няколко места по тялото. Споделих с гинеколога и ме посъветва да спра Утрогестана. От снощи го спрях, но се притеснявам дали и как може да се отрази това, ако случайно са се получили нещата, и дали няма да предизвикам МЦ с това спиране на препарата Sad

Така и не разбрах защо ми е нужен, уж хормоните ми бяха в норма... ЦС, ръвните изследващия, всичко беше в норма, но...

Свило ми се е сърчицето, дали ще унищожа шанса на бебето да се захване, а прегледа ми е чак на 10.03 Sob

Кръвен тест щеправя чак на 02.03, и сън не ме лови от притеснение Sob
Всички сме минали през прогестероновите хапове Simple Smile само утрогестан ли приемаш , аз бях на утрогестан и дуфастон до 13 седмица. Обикновено се спира по схема, но при доказана бременност , цикъл не би трябвало да ти дойде,ако си бременна. Хормона поддържа лигавицата,а след това предпазва от спонтанен аборт в ранните седмици,когато риска е най-висок.Не си ли обсъждала тези неща с лекаря? На мен всичко ми обясниха супер подробно

Общи условия

Активация на акаунт