Предстои ми инсеминация - Тема No 32

• 31 102
  • 747
  •   1
Отговори
# 570

Отбелязам се с 13-ти ден от втора инсеменация и отрицателен кръвен тест.
Супер дразнещо положение, но поне този път не го приемам толкова драматично като първия.

Записвам трета процедура без да се замисля и няма да се отказваме, докато не забременя. Simple Smile
Всеки месец ли ги правите инсеминациите?

Не, не ги правим всеки месец. Първата беше през ноември, втората през февруари, третата мислим да е през април. Днес като се чух с доктора ми и той ме посъветва да не е една след друга, за да не се стресирам (и мъжът ми е на това мнение).

Честно казано, в момента искам да не чакам за третата и да я направим още този месец, но ще видим. Много ги бързам работите и ги насилвам, все едно съм на състезние, а не трябва. Така съм се вманиачила, че даже инвитро съм готова да направя още сега (въпреки, че нямаме установена причина за незабременяване), само и само да не чакам повече...

# 571

Супер дразнещо положение, но поне този път не го приемам толкова драматично като първия.

Записвам трета процедура без да се замисля и няма да се отказваме, докато не забременя. Simple Smile

Не, не ги правим всеки месец. Първата беше през ноември, втората през февруари, третата мислим да е през април. Днес като се чух с доктора ми и той ме посъветва да не е една след друга, за да не се стресирам (и мъжът ми е на това мнение).

Честно казано, в момента искам да не чакам за третата и да я направим още този месец, но ще видим. Много ги бързам работите и ги насилвам, все едно съм на състезние, а не трябва. Така съм се вманиачила, че даже инвитро съм готова да направя още сега (въпреки, че нямаме установена причина за незабременяване), само и само да не чакам повече...
Разбирам те напълно и аз съм точно така, с разликата, че още не съм започнала инсе, заради лекуване на уреаплазма вече 2 месеца. Сега съм в изчакване и ще пускам нова контрола. Дай Боже вече да съм я изтрепала. Но това чакане и бързане ме влудява. Имах дата за инсе през февруари и доктора като видя изследванията се отказа.
Като казваш стрес за самата себе си ли или нещо за успеваемостта е свързано, за да не са всеки месец?

# 572
  • София
Няма нужна от втора цветна снимка. Аз имах две успешни инсеминации, завършили с мисед. Хормони се пускат и се следи лигавицата да се възстанови добре

# 573

Разбирам те напълно и аз съм точно така, с разликата, че още не съм започнала инсе, заради лекуване на уреаплазма вече 2 месеца. Сега съм в изчакване и ще пускам нова контрола. Дай Боже вече да съм я изтрепала. Но това чакане и бързане ме влудява. Имах дата за инсе през февруари и доктора като видя изследванията се отказа.
Като казваш стрес за самата себе си ли или нещо за успеваемостта е свързано, за да не са всеки месец?

Ох, не знам какво е това уреаплазма, но звучи болезнено и "парещо". Пожелавам ти бързо оздравяване Simple Smile

Стрес за мен, самата. С доктора сме говорили по тази тема, споделяла съм му, че тези процедури, колкото и да са леки ми се отрацяват зле на психиката. Постоянно ги мисля, постоянно ги анализирам и се чудя какво още да направя, за да успеем. А ако не успеем продължавам да мисля, този път още по-усилено и се обвинявам.

А относно прескачането на месеците, мисля че ми го предложи, просто защото все още не ни е на живот и смърт цялата история и можем да изчакаме. Ако бяхме в напреднала възраст или с установен проблем, смятам че щеше да ме посъветва друго.

# 574
Уреаплазмата е бактерия, която се предава по полов път и не ми е назначи никой доктор, а аз си я самоназначих от четене тук. И добре, че стана така, защото прави поразии по време на бременността. Но е толкова упорита, не се маха с 1 курс антибиотик, после пък се изчаква време за нова контрола, после нов аб, ново чакане, нова контрола и така не знам до кога...през това време никакъв секс. Вече 2 месеца сме замразили всякакви опити, а бяхме на косъм от инсеминациите.

# 575
От 2 дни мисля каква може да е причината да не се получи втората инсеменация. Всичко беше като по учебник, но има едно нещо, което се чудя дали е причина за неуспеха и ще се радвам ако споделите мнение.

Всяка вечер, след работа, с мъжът ми сядаме на дивана пред телевизора и започваме да гледаме нещо. Много често взимам палтопа си, за да цъкам в някой сайт за дрехи или играя някоя игричка. През това време лаптопа ми стои в скута ми на една възглавница в продължение на 1-2 часа (примерно), по принцип е малък (14'') и е лек, но се чудя дали по някакъв начин не облъчва корема ми? Според мъжът ми си въобразявам и това не може да е причина, защото няма нагряване и радиация, но все пак вие на какво мнение сте?

# 576
  • София
Колкото и смешно дар звучи, аз вече престанах да слагам лаптопа на коленете. Иначе има много причини да не се получи - не добра лигавица, липса на зряла яйцеклетка и още, и още

# 577
PB88 разбирам те напълно, че се вглеждаш и в най- малкото, четеш и разсъждаваш изключително много. Аз бях така при първата ми инсеминация (имам 4 неуспешни), то не беше храна, психика, време и подреждането на планетите в даден момент Simple Smile. Ние също сме с неизяснен стерилитет и всяко изследване излиза в норма, но въпреки това не се получава/ше.

В момента съм на стимулация за инвитро, като съвет мога да дам, да действаш ако се чувстваш добре и ако лекарите ти казват, че е ок да продължаваш нататък. Вероятно докато не се получи, няма да се успокоиш, няма да спреш да го мислиш. Знам как месеца се дели на 2 преди и след овулация, но в един момент си казах, защо си “търся” проблем, нека се зарадвам малко, че все пак няма видим такъв до момента.

Ако се върна назад сега, пак ще направя 4 поредни инсеминации и веднага след това ще си подам документите за фонда. Ти си знаеш най- добре за себе си, това мога да дам аз като съвет и опит до момента, успех Simple Smile

# 578
Аз да попитам , пушачи има ли сред вас.?
Аз от месец съм ги спряла , дано и с това да си помогна за по голям успех...

# 579
Момичета, утре ни предстои инсеминация, като днес докторката ми даде хомирон, за да си го поставя сама вкъщи след 21ч. Разбира се, не се справих, за първи път ми се налага да си поставям. Та,понеже няма как да звъня на лекарката се чудя това много критично ли е за самата процедура?
Друг налагало ли му се е да си поставя сам🤷🏻♀

# 580
Момичета, вчера на 10 ден от инсеминацията ми това е резултата!Това е втората ми инсеминция, първата беше ноември отново успешна , но за съжаление загубих бременноста! Стискайте палци този път да успея....пиша ви от болницата със хиперстимулация съм....но лекарите птавят всичко възможно да не навредят на растящото чудо! Успех на всички чакащи. Нека напълним темата с ++++++++!

Успех мила! Много стискам палци всичко да се получи.

Пожелавам успех и щастие на бременилките от миналата година. Не знам дали те четат още темата, обаче аз ги помня. Фбид, ако четеш много щастие мила!!!

Ох, тихичко да споделя, че много се вълнувам. От днес и аз съм бремменна, но само аз си го знам. До теста има десетина дни. Да добавя, че днеска имах ембриотрансфер.

# 581
Момичета, вчера на 10 ден от инсеминацията ми това е резултата!Това е втората ми инсеминция, първата беше ноември отново успешна , но за съжаление загубих бременноста! Стискайте палци този път да успея....пиша ви от болницата със хиперстимулация съм....но лекарите птавят всичко възможно да не навредят на растящото чудо! Успех на всички чакащи. Нека напълним темата с ++++++++!

Успех мила! Много стискам палци всичко да се получи.

Пожелавам успех и щастие на бременилките от миналата година. Не знам дали те четат още темата, обаче аз ги помня. Фбид, ако четеш много щастие мила!!!

Ох, тихичко да споделя, че много се вълнувам. От днес и аз съм бремменна, но само аз си го знам. До теста има десетина дни. Да добавя, че днеска имах ембриотрансфер.

Успехче, Фрида 🍀🍀🍀❤❤❤

# 582
Момичета, аз все още хвърлям по едно око на тази тема, макар и вече бременна. Минавам само да ви пожелая успех и да вярвате, че мечтата ви за бебе ще се сбъдне!

# 583
Момичета, аз все още хвърлям по едно око на тази тема, макар и вече бременна. Минавам само да ви пожелая успех и да вярвате, че мечтата ви за бебе ще се сбъдне!
Чрез инсеминация ли забременя? И ако е да, коя по ред ти беше тя?

# 584
Защо не опитате да поставите отново?  Все пак това ви е изписано, а вие трябва да се стремите да спазвате указанията на лекаря си. Обикновено тези инжекции са с
 подробни указания. Нарича се хориомон и стимулира узряването на яйцеклетката, както и таймира овулацията. Аз съм поставяла овитрел, той е като писалка. С кое не успяхте?
Утре задължително споделете на лекаря си и той ще прецени по големината на фоликулите.

Момичета, утре ни предстои инсеминация, като днес докторката ми даде хомирон, за да си го поставя сама вкъщи след 21ч. Разбира се, не се справих, за първи път ми се налага да си поставям. Та,понеже няма как да звъня на лекарката се чудя това много критично ли е за самата процедура?
Друг налагало ли му се е да си поставя сам🤷🏻♀

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 23:04 от W0nderland

Общи условия

Активация на акаунт