Предстои ми инсеминация - Тема No 32

• 31 094
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Когато спрете хапчетата и сте с отрицателен кръвен тест на кой ден ви идва?

Вече е пети ден откакто спрях хапчетата и все още няма нищо

На мен ми идваше след 3 4 дни. Докторката ми е казвала, че до седмица ще дойде.

8-ми ден откакто спрях Урогестан-а и все още не ми идва. Писах на д-р Станулов и ако до вторник не ми дойде се разбрахме да отида на преглед. Днес направих домашен тест, въпреки отрицателния кръвен тест и домашният беше отрицателен.

При втората инсеменация, нямахме стимулация, единственото нещо, което приемах беше 2х2 Урогестан (вагинално). Трябваше да го взимам в продължение на 15 дни, но го спрях на 13-тия заради отрицателния кръвен тест.

Възможно ли е да ми прескочи цикъла този месец? Никога до сега не ми се е случвало подобно нещо и ще се побъркам от притеснение.

# 646
  • София
Bobby, успех следващият път!

# 647
Bobby, успех следващият път!
Благодаря ти!  Дано всички скоро се зарадваме на сбъдната мечта!

# 648
  • София
Момичета, бях на преглед за нарастващи фоликулчета и ми откриха цели 3! 2 са в левия яйчник, откъм свободно проходимата тръба и това ми дава надежди за повече шансове за успех! Две е повече от едно Simple Smile Сложихме трета инжекция мериоферт, за да продължат да се развиват. В четвъртък съм на контролен преглед и може би слагане на таймираща Simple Smile много се вълнувам!

# 649
Момичета, бях на преглед за нарастващи фоликулчета и ми откриха цели 3! 2 са в левия яйчник, откъм свободно проходимата тръба и това ми дава надежди за повече шансове за успех! Две е повече от едно Simple Smile Сложихме трета инжекция мериоферт, за да продължат да се развиват. В четвъртък съм на контролен преглед и може би слагане на таймираща Simple Smile много се вълнувам!

Еха! Страхотно. Стискаме палци, кажи как върви след това 😍

# 650
Здравейте, момичета!
Някоя от вас дали е в позиция да прави инсеминация с донорска сперма, бидейки неомъжена?
И мнение за медицински център Света Елисавета Пловдив - ако е възможно и имате директни наблюдения.

Благодаря!

# 651
Здравей, имам 4 инсеминации и едно инвитро, всичко с донорска сперма. Нямам партньор, а и не търся. За мен всичко е в реда на нещата.

# 652
  • София
Здравейте,
не знам дали се включвам в правилната тема, може да ме насочите към коя да се прехвърля. На 32г. съм и преди две години ми откриха ендометриоза, до тогава имах по 6-7-8 фоликула на яйчник, след лапароскопията за отстраняване на кистата бях на лечение с Резелиго 6 месеца, след това около 6 месеца на Ясмин (до декември 2022). След операцията АМХ ми беше 0.37 ( септември 2021), декември 2022 е вече 0.32. Броихме няколко пъти  АФ, които са по 2-3 в едния Я и 1-2 в другия. Посещавам репродуктивен специалист, като тя е на мнение, че можем да пробваме 2-3 месеца на ЕЦ за зачеване, след което да започнем с лека стимулация и инсеминация, което е другия месец, ако и този не е станало нищо, тъй като се притесняваме да не се върне ендометриозата и да изяде още някаква част от яйчниците.  Притеснява ме това, че като чета темата повечето инсеминации ми изглеждат неуспешни, а се чувствам притисната от времето ..  Като цяло по-скоро имам нужда да споделя с някой, който е в подобна ситуация, та благодаря за прочита Grinning

# 653
  • София
Фрида и Cleopatria, и аз съм с донорска и ще ми е трета инсеминация.
Cherry, с такъв намален резерв, според мен трябва да са ти казали, че почти няма шанс с инсеминация, даже с ин витро е мн трудно за съжаление...имам позната с мн намален резерв, за съжаление от два опита ин витро, не се разви ембрионче от нейни Я. Но всеки случай е индивидуален, разбира се. Не искам да те обезкуражавам, просто се консултирай с мн добър репродуктивен специалист!

# 654
Здравейте,
не знам дали се включвам в правилната тема, може да ме насочите към коя да се прехвърля. На 32г. съм и преди две години ми откриха ендометриоза, до тогава имах по 6-7-8 фоликула на яйчник, след лапароскопията за отстраняване на кистата бях на лечение с Резелиго 6 месеца, след това около 6 месеца на Ясмин (до декември 2022). След операцията АМХ ми беше 0.37 ( септември 2021), декември 2022 е вече 0.32. Броихме няколко пъти  АФ, които са по 2-3 в едния Я и 1-2 в другия. Посещавам репродуктивен специалист, като тя е на мнение, че можем да пробваме 2-3 месеца на ЕЦ за зачеване, след което да започнем с лека стимулация и инсеминация, което е другия месец, ако и този не е станало нищо, тъй като се притесняваме да не се върне ендометриозата и да изяде още някаква част от яйчниците.  Притеснява ме това, че като чета темата повечето инсеминации ми изглеждат неуспешни, а се чувствам притисната от времето ..  Като цяло по-скоро имам нужда да споделя с някой, който е в подобна ситуация, та благодаря за прочита Grinning

Аз съм на 40г. и един доктор, при когото ходих директно ми каза, че няма какво да си губя времето с инсеминации (а аз съм здрава по принцип) и директно ми препоръча инвитро. Със сигурност е добре да се консултираш с поне още 1-2ма специалисти. Аз познавам много хора, които пътуват от съседни градове до клиники в София. Инсеминацията е определено много по-щадяща от инвитрото, но… самата тя си има само около 30% шанс за успех на всеки опит. Определено инсеминацията дава по-добри шансове за забременяване от съвсем обикновеното забременяване вкъщи… но все пак… не е с кой знае колко висока успеваемост.

Обмисляла ли си да си замразиш сега яйцеклетки за и витро в бъдеще, докато продължаваш да опитваш с инсеминация?

Стискам палци! Успех! Всичко ще се нареди 😘

# 655
  • Пловдив
Момичета, минавам да се запиша с  отрицателен резултат от първата инсеминация. Сега сме в чудене дали да правим втора веднага след тази.
Моля, споделете опит дали сте правили процедурите една след друга (със стимулация), и дали в това има някакви минуси.

# 656
Момичета, минавам да се запиша с  отрицателен резултат от първата инсеминация. Сега сме в чудене дали да правим втора веднага след тази.
Моля, споделете опит дали сте правили процедурите една след друга (със стимулация), и дали в това има някакви минуси.
Съжалявам за минусчето, стискам палци следващия път да е успешен! По въпроса за последователните стимулации и аз ще следя по-опитните какво ще споделят.

# 657
Момичета, минавам да се запиша с  отрицателен резултат от първата инсеминация. Сега сме в чудене дали да правим втора веднага след тази.
Здравей, аз имам 4 инсеминации направени за миналата година и всичко бяха стимулирани. Първите две ги направихме една след друга, понеже всичко беше наред и нямах задържани Ф. Лятото почивах малко и есента пак две една след друга. Но все пак док. ще прецени дали има възможност веднага да направите следващ опит. Стискам палци да се получи при следващ опит 🙂🙏

# 658
  • София
Благодаря ви за отговорите. АГ-то залага на това, че съм под 35г. и качеството на Я е по-добро(евентуално), може и само да се опитва да ме успокои така, не знам. Бяхме говорили да опитаме първо с лека стимулация и инсеминация един-два пъти, за след това не знам, може би инвитро ще е. Иначе разбира се, че съм склонна да замразя яйцеклетки, ще направя всичко каквото е необходимо.
Успех на всички!

# 659

Аз съм правила инсеминации със стимулация от Летрозол, без почивка. Ако докторите не съветват друго, не мисля, че има проблем да са си една след друга. Успех! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт