Университети в Германия и други държави с немски език- тема 19

• 58 955
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Те самите наричат този първоначален подбор лотария. На случаен принцип една малка част от подалите получават стая автоматично, останалите чакат  2-3 семестъра. Въпреки че на сина ми януари му излезе стая и го поканиха от щудентенверк,  демек още първи семестър.  Сега е подал пак , макар че има още година и половина с този договор.  За Мюнхен става въпрос.

# 601
  • На планетата Земя
Благодаря ти, GD!
Да, следим сайта и на 15.5. ще атакуваме и там. Отделно от това имаме подадени молби в различни други общежития по другите линии.

# 602
За Манхайм вече не изпращат ежемесечно имейл за потвърждаване след регистрацията.

# 603
  • София
За Манхайм вече не изпращат ежемесечно имейл за потвърждаване след регистрацията.
Явно за някакъв междинен период са изпращали само..  Дъщеря ми не помня да е получавала, просто при приема пусна мейл до дамата, с която си беше писала веднъж, и прикачи в него Zulassungsbescheid-a. Късметлийка, почти веднага получи оферта, сключи(подписа) договора и платихме, така беше и с  голямата в Нюрнберг, затова толкова ми тежеше, че в Аахен не стана баш така..

# 604
Здравейте на всички,
чета ви от известно време и ви благодаря за споделената информация и опит.
Имам младеж 11 клас, желаещ да учи в Германия (и поне знае какво иска да учи).
На мен обаче има неща, които не са ми много ясни по отношение на кандидатстването, но се надявам да се справим.
Четейки ви ми възниква първият въпрос относно - "да изкара една езикова година"? Какво означава това?
Възможно ли е кандидатстването в Уни. без да имаш необходимият документ за ниво?

Ако детето се справя с немския, а вие с английския , спокойно може да кандидатства без фирма. Просто проучвате внимателно всичко, което е написано на сайта. Има и онлайн дни за кандидат -студенти.
Вариант е да изкара езикова година и после да започне студентстването. Няма ли време за второ явяване на изпит за сертификат? Имаше някакви към Гьоте.

# 605
  • Германия
Езикова година са двата семестъра курс по немски. Като в училището всеки ден от 9 до 13ч учебни занимания, следобяд сам учиш. Поне в нашият университет е така.

# 606
Езикова година са двата семестъра курс по немски. Като в училището всеки ден от 9 до 13ч учебни занимания, следобяд сам учиш. Поне в нашият университет е така.

Това възможно ли е да се случи он-лайн в БГ 1 година по-рано, а именно в 12 кас?

# 607
  • На планетата Земя
Не е възможно онлайн, не съм чувала за такъв вариант. Ако ученикът има време в 12 клас, може тук да си ходи на качествен курс.

# 608
  • София
И в частта с онлайн не  е възможно, и  в частта с 12 клас.  Езиковата година е предвидена за хора, завършили гимназия, по време на тези една година те имат статута /правата на студенти.

# 609
Благодаря ви Heart Decoration
Той ходи до края на първи срок в Гьоте, обаче вече няма група и сега е на уроци.
Ще се яви на тест ДАФ, но все пак ако случайно не успее, да знам какви са опциите.

# 610
  • София
Благодаря ви Heart Decoration
Той ходи до края на първи срок в Гьоте, обаче вече няма група и сега е на уроци.
Ще се яви на тест ДАФ, но все пак ако случайно не успее, да знам какви са опциите.
Ако случайно не докара 4х4 (дано не е такъв случаят), ще има възможност и за повторно явяване, щом сега е 11 клас..

# 611
  • София
 И аз се присъединявам към въпроса за езиковата година, да съм наясно, ако и ние стигнем до този вариант. Каква е поредността. Първо кандидатстваш за прием, но не отговаряш на изискването за владеене на език. Считаш ли се за приет студент за следващата учебна година? Или отново кандидатстваш следващата година. Има ли значение дали специалността е с ограничен или неограничен прием? От това, което съм чела оставам с впечатлението, че в университетите с ограничен прием не се предлага езикова година. В тези без ограничен прием има подготвителен семестър или два, в зависимост от нивото и съответно може да се започне от летния семестър. Така ли е?

# 612
  • София
Езикова година няма навсякъде. Може да се кара в Уни Х, а после да се следва в уни У.

# 613
Ако случайно не докара 4х4 (дано не е такъв случаят), ще има възможност и за повторно явяване, щом сега е 11 клас..
Оф, какво е това 4х4 ? Не ми се смейте.
Езикова година няма навсякъде. Може да се кара в Уни Х, а после да се следва в уни У.
Как така? Приемат ученика в Уни Х и кара подготвителна година и след това как и защо да ходи в Уни Y ?
Пак ли кандидатства независимо дали е в Уни X или Y?

# 614
  • София
Изпитните елементи са 4 - писане, четене с разбиране, слушане, устен. За да отговаря на  ниво С1 сертификатът, всички елементи трябва да са издържани с минимум 4 от 5 възможни точки. Правят на места компромиси и с една тройка, ако сборът от 4-те елемента е  минимум 16, но такива места са малко. А за някои специалности е невъзможно това, дори и сборът да е по-голям от 16, примерно 3 елемента с максимални петици и една тройка.. За да му е на човек сигурно и спокойно, трябва сборът му да е мин 16 и всеки един елемент да е издържан с мин 4.

Общи условия

Активация на акаунт