Паническо разстройство - 55

• 45 094
  • 770
  •   1
Отговори
# 345
От прочетеното до момента се зароди нов въпрос в главата ми. Да чувствах се по-добре, но преди месец започнах кето диета,която изключва всякакви въглехидрати и захар.Дали е възможно заради това,че спазвам тази диета да съм по-зле психически и да получавам често ПА?

# 346
Здравейте! Моля ако някой и пил Бринтеликс АД, как му е подействал /знам, че при всеки е различно/ и след колко време/седмици, месеци и т.н./ Предварително благодаря!

# 347
От прочетеното до момента се зароди нов въпрос в главата ми. Да чувствах се по-добре, но преди месец започнах кето диета,която изключва всякакви въглехидрати и захар.Дали е възможно заради това,че спазвам тази диета да съм по-зле психически и да получавам често ПА?
По скоро е точно обратното, при кето режима се стабилизира инсулина и няма флуктуации.

Ама медицина и фармация винаги са заедно. То е и нормално. Проблема на състоянието ПР и ГТР е, че няма установен причинител, няма установена патология, няма и медикамент, който да е таргетиран. Всичко е на база стари проучвания и проби. Единственото доказано краткосрочно успешно третиране е с бензодиазепини, но това не е лечение или решение.

Бринтеликс е много стимулиращ медикамент, и много рядко се изписва за паника. И обикновено се изписва, като лекаря не знае какво друго да даде, като е закъсал за пари, че комисиона от рецепта е 12 лева на пациент, или иска да разкара набързо хипохондрика пред него.

# 348
Абсолютно! От личен опит казвам. Заради тази диета започнах лексотан и се пристрастих.

Георги, уважавам мненията ти, но не знам защо се води такава теория, като е точно обратното.

И този инсулин все го набеждавате за паниките, а аз първата я получих в най-слабия си период с перфектни изследвания.
Имам близка с диабет, преди това беше с ИР, тя няма никакви паники и депресия.

# 349
Уфф, ами за съжаление има много изследвания, които доказват връзката между прекомерната въглехидратна употреба и нарасналата тревожност.

# 350
Здравейте! Моля ако някой и пил Бринтеликс АД, как му е подействал /знам, че при всеки е различно/ и след колко време/седмици, месеци и т.н./ Предварително благодаря!
На мен не ми понесе добре.

# 351
Здравейте! Някой имал ли е странни болки в корема в лявата част отгоре, понякога отдолу, понякога покрай пъпа, къркорене и най-различни мелодии от корема, на нервна почва или тревожност? Пс. Ходила съм на скенер и ядрено магнитен резонанс, 5 пъти на ехограф  + още 100 кръвни изследвания и няма физическа причина за тези странно болки. Благодаря ви!

# 352
Здравейте! Някой имал ли е странни болки в корема в лявата част отгоре, понякога отдолу, понякога покрай пъпа, къркорене и най-различни мелодии от корема, на нервна почва или тревожност? Пс. Ходила съм на скенер и ядрено магнитен резонанс, 5 пъти на ехограф  + още 100 кръвни изследвания и няма физическа причина за тези странно болки. Благодаря ви!
Здравей прилича ми на цистит твоето,  но незнам какви изследвания се пускат.

# 353
Имате ли и усещане сухота в устата и за натиск в средата на гърдите (гръдната кост) при ГТР? Много ме плаши това. Първата ми мисъл е за инфаркт, което ме разтреперва допълнително.

Имам предписан Клонарекс 0.5 по 1/2 при необходимост. Аз пия по 1/4 по 2-3 пъти в месеца (по време на менструация/овулация), защото 1/2 ме приспива. Мислите ли, че това може да доведе до пристрастяване?Flushed

# 354
Тези 2-3 дни и аз съм с тежест в гърдите, увеличена тревожност, а уж няма причина. Имам усещането и за вътрешно треперене. Все едно не са ми координирани движенията.

# 355
Тези 2-3 дни и аз съм с тежест в гърдите, увеличена тревожност, а уж няма причина. Имам усещането и за вътрешно треперене. Все едно не са ми координирани движенията.

Ох, не знам кога ще отминат тези усещания Sad Отвратителни са. И хем осъзнавам, че вероятно няма нищо притеснително и въпреки това се разтрепервам още повече.

# 356

Ох, не знам кога ще отминат тези усещания Sad Отвратителни са. И хем осъзнавам, че вероятно няма нищо притеснително и въпреки това се разтрепервам още повече.
Е колко да осъзнавам като до преди месец бях по лекари и сега съм отново с тревожност?! Страшна работа е.

# 357

Е колко да осъзнавам като до преди месец бях по лекари и сега съм отново с тревожност?! Страшна работа е.

А прави ли ти впечатление дали по някакъв начин не е свързано с цикъла (освен, ако не си мъж Wink)?

# 358
Скрит текст:

А прави ли ти впечатление дали по някакъв начин не е свързано с цикъла (освен, ако не си мъж Wink)?
Ами, откъде да знам. Свърши ми преди дни. Не знам вече с какво е свързано. Малко бях успокоила топката и хайде сега отново. Сега ме притеснява това треперене и некоординираните действия. Преди време имах пак треперене и отмина. Не мога да засека от какво се провокира. Правих изследвания, не виждат причина (ЩЗ, хормони, кръвни, скенери, снимки, ехографии .....).

# 359
Аз също доста се подобрих след само три сеанса при Дончо Лисийски. После спрях да ходя и ми се струпаха хиляди проблеми, тревожността не се върна като преди, но пак напомня за себе си. Скоро ще започна отново да ходя при него и се надявам да отшуми.
Паралелно с това се опитвам да премахна причините за състоянието ми, вярвам че ще има ефект.

Някой опитвал ли е акупунктура за справяне с тревожно разстройство? Аз съм доста скептична, но все пак да попитам Simple Smile

Аз точно така се не подобрих, ами се оправих.
Но , то не е само акупунктура , то си беше и промяна на много нива:. хранене, мислене, ежедневен ритъм на живота , медитация, когн.поведенческиа терапия.
Преди няколко месеца , преди да започна отново да се разклащам, ме боля стомах, оправих се отново с акупунктура. И сега , от няколко месеца , се оплаквам от нощи събуждания ( също като вас понякога със сърцебиене ) , намален сън и общо усещане за тревожност , чакам да ми дойде реда и аз иглите.

Общи условия

Активация на акаунт