Паническо разстройство - 55

• 44 926
  • 770
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, имам тревожност в определени ситуации, силно притеснение, треперене, сърцебиене, нервен стомах, нещо като сценична треска, понеже не искам да пия АД, дали невролог в този случай би ми помогнал?

# 586
Леле, милите! Аз бях стабилна дълго време, излизах (с придружител) спокойно, по магазини, администрации, банка и др.
Края на октомври изкарах нещо, което ме съмнява за ковид, защото всички вкъщи сме ваксинирани за грип.
Влачи ме, ту добре, ту зле, накрая пих АБ и се оправих. И след това започна влошаването, кръвното, депресията.

# 587
Каква според вас е тази мистериозна връзка между тревожност и ковид? Аз търсих, но не намерих обяснение.

# 588
  • София
Ковид засяга нервната система, навлиза в централния и гръбначния мозък. Няма как да не се отрази и на по-чувствителните хора. Вече си има и официална диагноза "пост-ковид депресия", а сигурно има и "пост-ковид ПР".

# 589
  • София
Моят психиатър е малко пестелив на думи.  Ще го питам за мнението му за връзката Ковид/ПА. Той повече акцентира на това как човек сам възприема случващото се около него и реагира. Ами на мен може би това ми е голямата драма. Днес ми пари главата/ челото от сутринта. Мисля за това как да намеря сили да свърша всички задачи за днес. Има задачи, които обаче ми причиняват ПА - и там става трудно.

# 590
Каква според вас е тази мистериозна връзка между тревожност и ковид? Аз търсих, но не намерих обяснение.
Вижте раздел психични

https://cardiacinstitute.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D0%B … 1%80%D0%BE%D0%BC/

# 591
Споделете мнение препоръка за психиатър в София

# 592
И аз напоследък съм зле..все замаяна, стегната глава, топли вълни..няма оттърване

# 593
Някой тук преживявал ли е раздяла с любимия човек? Как минавате през това, как се връщате към обичайните задължения, колко време отнема “съвземането” според вас?

# 594
Някой тук преживявал ли е раздяла с любимия човек? Как минавате през това, как се връщате към обичайните задължения, колко време отнема “съвземането” според вас?

Продължаваш да живееш с болката, просто живота го изисква, няма как да легнеш и да страдаш цяла вечност, има много фактори, които са по-важни от ,,любимия човек'' и също така болката те прави по-силен

# 595
  • София
Преди години ми препоръчаха д-р Петя Димитрова, останах доволна като цяло, но зависи за какво Ви трябва, тъй като аз имах само няколко срещи с нея колкото да си поговорим, да ми назначи терапия и после да проследи как ми се отразява.
Може би, ако и сега предвид влошаващото ми се състояние, се наложи да стигна до психиатър,пак ще се обърна към нея, просто, защото тогава и се доверих и ми вдъхна надежда.
https://superdoc.bg/lekar/d-r-petya-dimitrova-1919

# 596
Преди години ми препоръчаха д-р Петя Димитрова, останах доволна като цяло, но зависи за какво Ви трябва, тъй като аз имах само няколко срещи с нея колкото да си поговорим, да ми назначи терапия и после да проследи как ми се отразява.
Може би, ако и сега предвид влошаващото ми се състояние, се наложи да стигна до психиатър,пак ще се обърна към нея, просто, защото тогава и се доверих и ми вдъхна надежда.
За тревожно разстройство

# 597
  • София
За тревожно разстройство
Предполагам и други ще споделят препоръки, но и там като с всеки друг лекар е индивидуално и е малко на проба-грешка и лично усещане

# 598
За тревожно разстройство
Предполагам и други ще споделят препоръки, но и там като с всеки друг лекар е индивидуално и е малко на проба-грешка и лично усещане

Боря се 10 години вече с тревожно разстройство и повръщане следствие на него, пила съм веднъж антидепресанти около 4- 5 месеца, спрях ги на своя глава , отчитам, че може и да е било грешка, но психиатъра при който ходех, не беше супер заинтересован, рецептата през останалото време докато и разказвах за симптомите ми, тя си пушеше  електронна цигара..... Мина много време млад човик съм  това пречи на живота ми и развитието ми и съответно ме измъчва доста коварно, искам да се излекувам ( подчертавам,че и Психотерапия съм правила).

# 599
На мен д-р Петя Димитрова не ми нацели правилното лечение.
Д-р Теменужка Йорданова изобщо не пожела да назначи лечение преди да направя генетичен тест за 1000+ лв и тогава да мислим за лечение, ама пак не било сигурно, че ще нацелим от първия път.
Д-р Гергана Прокопиева го е обърнала на печалбарство.
Д-р Владимир Наков е сякаш ОК.

Общи условия

Активация на акаунт