Великобритания - тема 93 Есенно Хелуинска....

• 34 285
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Моята регистрация в Съорител, автоматично си дърпа парите. Не е толкова скъпо, излиза ми £6.49 и ми излиза от английската карта, нямам друга. На мен ми харесаха, вече повече от година слушам. Изслушах книги, които ще ми е тегаво да чета, като Ана Каренина, четирилогията на Талев и т.н. Сега нещо съм се отдала на леки романчета и слушам на Джоджо Мойс.
Памперс, това на което ходя е едно студио,напоследък набра популярност защото затвориха на децата гимнастиката. За деца предлагат основно танци, но има и музикален театър. За възрастни е фитнес, с различни класове, като може да се кара колело или както аз ходя, на фитнес с елементи на танци. Нямаме уреди както в типичен фитнес, но ни изпотяват здравТа. Има някакъв нормален фитнес, но то е много малко и почти никой не ходи. Аз бях почнала с едни баби, но в последствие се преместих при по-младите и по-интензивен курс. Цялото нещо е около 50 мини ми струва само £5 за часа, без да се налага да купувам мембършип или подобно.Децата там ходят на танци и на балет.

# 181
  • UK
Pampers, актьори са си, много са добри, а както казва Мери има и радио интерпретации и радиотеатри, цели продукции на ББС по книгите на Остин, Н. Геймън и др. Разказът на прислужницата я чете актрисата в главната роля в сериала, много е добра, а наскоро слушах и някаква, която я чете Оливия Колман, може би трябва да се поровиш просто. Много книги си ги четат самите автори, а на Хари Потър изпълнението на Стивън Фрай е великолепно.
За Дуолинго, мисля, че няма немски, има френски, испански и английски, все пак погледни и в сайта, подкастите ги има качени във всички големи апове за слушане, те са безплатни.
Бу, ти нали бачкаш, не ми е минало през ума даже.

# 182
  • някъде в орбита...
Голямото ми се води "лятно" бебе, и минах процедурата за отложено започване на reception. Бях подплатена и документално, но като цяло стига училището да е ок с година отлагане, общината ни го разрешава. Заложено е в закона летните да могат да започнат по-късно, но на много места си е лотария дали общината ще си прави оглушки или не. Зачестиха обаче обжалванията чак до омбутсман, много повече шум се вдига вече около това как общини активно пречат, и повече общини започнаха да се отпускат и да не правят проблем.

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 23:41 от InaV

# 183
Тя битката реално е да започне рисепшън, не year 1, иначе си е право на родителите да не го пуснат докато не навърши 5…Абсолютна глупост е да разрешат започване на 5, ама директно в year 1…

# 184
  • някъде в орбита...
٠•● Veggie ●•٠,  много точно, в някои райони си е абсолютна битка почването на reception на 5год Persevere

# 185
  • Bristol
Вчера страхотно време хванахме в Уелс! Ако сте гледали филма с Хю Гранд, старичък е, The Englishman who Went up a Hill but Came down a Mountain, отдавна исках да посетя Garth Hill 😊 Успях да вържа кръгчето с Castle Coch и част от маршрута ни минаваше по популярния Taff trail.
Скрит текст:

# 186
Мери, така ми се пътува и на мен. Направо пуснахме корени напоследък и вече не ме свърта у нас.

Къде се изпокрихте всички? Да не дебнете промоциите на Черен Петък или мачове гледате?

# 187
  • Великобритания
чаках ги тия промоции , че ми трябваше нов телефон , хареса ми цената този път
Моя мъж почива и вкъщи се гледат всички мачове , ужас ми е хиххи
Студено ми е , криво ми е нещо и само си трая

# 188
  • UK
И на мен ми е студено и тъпо тези дни, добре че работя, че иначе щях да полудея.

Слушалки и четка за зъби  ще дебна на ЧП, дано има хубава оферта. 

И на мен ми писна вече, това стоене в къщи, най-много в Лондон да се разходим. Децата все са заети събота и недел, с нетърпение чакам ваканцията вече, на голямата е доста дълга, но аз съм на работа ММ е винаги две- три седмици отпуска около празниците.

# 189
  • London
Здравейте забелязвам някаква драма с яйцата, тоест липсата им по места.... Вече два пъти няма такива в близките магазини. На какво се дължи?

# 190
  • Истински се вижда само със сърцето.
Някъде бях чела че заради птичия грип, но не съм 100 % сигурна.

# 191
  • Великобритания
aз пазараувам от Лидъл, че отвориха наблизо нов клон и сутрин като оставя детето в училище, прескачам до там, Не съм забелязала липса на яйца , имат си всичко
Явно е пак на места , проверявай и другите магазини около вас

# 192
Проблемът е заради птичия грип. Всички птици са прибрани на закрито при определени условия. От там има по-малко яйца, отделно, че зимно време като цяло снасят по-малко. Яйца има по магазините, но са основно в малки разфасовки (6 и 12) и са наложени ограничения за покупка до 3.

Аз уредих подаръците от намаленията. Имам и осветление в кухнята най-накрая😁
Green, слушалки намалени взехме за сина от Амазон. Гледай и официалния сайт на марката, която си набелязала. Аз така лятото на някаква промоция си взех четка на половин цена.

На нас денят ни за излизане е в събота, но все изниква нещо. Тази седмица пък синът е на РД на близък приятел и пак никъде няма да се ходи😤

Мими, кураж! Моят на работа по цял ден слушат мачове по радиото и до вечерта толкова му е втръснало, че темата е забранена вкъщи за моя радост 🤭

# 193
Здравейте,искам да ви попитам дали сте засичали царевично брашно по магазините?Трябва ми на английски производител,а не турски или български,защото нямам доверие че са чисти.Последно взимах от Теско,но вече няма там.Правя сладкиш с него.
Има и други безглутенови брашна,но те не ми вършат работа,защото рецептата е с царевично.Благодаря и хубав ден

# 194
Последно от Сейсбъри бях вземала, но нямам идея чие производство е. Суровината масово е от Украйна и цялостно има проблем с него. Някъде из пресата се жалваха, защото много се ползвало по рецепти и трудно се намирало.

Общи условия

Активация на акаунт