Великобритания - тема 93 Есенно Хелуинска....

• 34 593
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
Ние много яйца ядем. Аз закусквам по 3 на работа. Децата ги ядат, ако не им харесва вечерята, а за английската закуска всяка събота заминават по 7. Заливки, десерти...на всеки 10 дни ми трябват поне 30бр. за вкъщи, а за работа по кутия от 15 седмично. На мен за това ми е проблем, че вече са основно разфасовки по 6 и по 12🤭 Иначе яйца има, в който и магазин да ида. Само е намален избора на марки и на видове разфасовки.

Тоя черен петък много ми хареса. Уредих се с лазарна епилация на половин цена😁

Миа така добре те разбирам. Тичане седмицата по работно-учебен график, тичане уикенда по други ангажименти и то ми се сливат не само седмиците, ами и месеците.
Къде ще ходите? Дебнах и аз уж намаленията на почивките днес, ама те по-скъпи от редовните почивки на сайта им😂
Ние ще скокнем другия уикенд до Холандия. Дано се задържи времето такова слънчево и спокойно, защото сме с ферибота. Ще посетим Мадам Тюсо и ще се разходим из главната. То за няколко часа не знам какво повече може да вместим в Амстердам с децата.

# 211
  • Bristol
Репортаж на BBC за проблемите с яйцата
https://www.bbc.co.uk/news/av/uk-63743217
Както писах по-горе, не е само птичия грип 😔

# 212
Здравейте,аз яйца не ям,защото имам алергия към жълтък,изобщо при нас яйца не се ядат,освен ако мъжа ми не си направи някакъв сладкиш.Купуваме най-малката опаковка,използваме две или три и ги хвърляме.В Теско има заместител на яйца в сладкиши,взела съм един пакет за проба.Има и готови сладкиши без яйца,но са скъпи.

# 213
  • London
Вчера как ви се видя резултата от мача ? Сякаш се бяха договорили като първи братовчеди за равен англичани и американци. За мен няма друго обяснение....

За яйцата не е чак драматично в Морисън успях да си взема огромна кора с 40 яйца някъде.

# 214
Създава се излишна истерия сега с тези яйца и след като се появат пак масово ще са с нова доста по-висока цена. Но нали точно това искат производителите.

# 215
  • Великобритания
отиваме днес до Алди , че си харесах едни музикални кутии с бисквити - няма яйца ..
на връщане спряхме до Лидъл - пълно с яйца , от всички видове..
та наистина няква истерия се заражда пак - паника да се всява само

# 216
  • Истински се вижда само със сърцето.
Вчера как ви се видя резултата от мача ? Сякаш се бяха договорили като първи братовчеди за равен англичани и американци. За мен няма друго обяснение....

Англичаните просто играха слабо, не мисля че имаше договорка. С малко повече късмет американците можеше и да ги бият. Скучен мач като цяло, виж днес поляците направиха добър мач,

Мимито аз сега пък си идвам от Алди и беше пълно с яйца, то явно е и до магазин  и район, да се побърка човек Simple Smile

# 217
  • До хладилника, който обичам
До магазин е, онзи ден в Лидл нямаше яйца за цяр, в Асда имаше обилно, на следващия ден - обратно.
Наистина, като им вдигнат цените и заплащането на производителите, ще се нареди.

Мрачно и сиво е тук, ще ми се поне малко по-светло да е, като няма да е по-топло.

# 218
Оф, не знам какъв вирус върлува, но малкия е с температура и лаеща кашлица от понеделник вечерта, направо в чудо се видях с него, снощи не сме спали..смъквам я с Нурофен/Калпол и после пак скача..пълен ужас, пропуснах и работните дни тази седмица, добре че шефката засега е разбрана..
Да растат вече, че аман с тези болести.
Всички са се юрнали да стачкуват декември, куриери, железници, мед.сестри..веселба 🫣

# 219
  • London
Аз смятам тотално да спра да ползвам   Ройал Мейл, доставят с ужасно закъснение всичко. Картички отдавна не пускат, че нещо е в пост офиса. Тотален джоук. Дори Еври вече са по-безпроблемни.

Просто си застудя навън. Може да не е вирус ами да се в простудило детето. И аз съм с мускулни болки и схваната. Още не мога да свикна да слагам по-дебели дрехи и резултат ....😅

# 220
  • Великобритания
Ние заради такава лаеща кашлица точно се озовахме в спешното , за първи път чух мойта така да кашля , през 10 секунди , не може да си поеме въздух, накрая дишането и толкова се учести , че баща и ни подкара към болницата.. Пълно беше ама като я прегледаха веднага ни настаниха в отделението , сложиха я на инхалатор и стероиди докато се успокои малко , и вечерта ни изписаха с инхалатор за вкъщи и още стероди за 2 дена ..Сега ще чакаме реферал да я изследват за астма , че лекарят се усъмни нещо за това , а аз мисля че е върлуващият RSV , та да видим ..Оттогава съм на тръни , само да кихне или се закашля паниката в мен проговяря ..Не мога да спя вечер да и слушам дишането , а бе ужас е зимата ...Спрях я от футбола в училище , шото смотаният им учител държи да играят навън само , и тя още повече изстива - на  2  групи разделени са , и докато едните играят , другите кибичат отстрани и изстиват.. Писах им имейл , че като се стопли или играят в салона ще я пусна .. Ай сиктир, ПиснА ми вече

# 221
Мутирали са яко вирусте. Приятелка каза, че болницата от сега е пълна с реапираторни проблеми и много случаи на усложнения при грип.
Бързо да оздравяват децата!

Аз днес бях на физиотерапията и се оказа, че съм усукала гръбначни прешлени леко и при определени движения закачат нерв. Та болката отпред е с причинител отзад. Почвам упражнения за разтягане на гърба.

Синът също още тренират навън, но са добре облечени и с шапки.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 15:33 от Pampers

# 222
  • Bristol
Футбол и ръгби обикновено навън играят, но си е задача на треньора да не ги оставя да седят на едно място, особено когато навън е студено. Аз се бях намръзнала зимата да седя и гледам футболните мачове на сина и ръгби на дъщерята 🤪 То и денят кратък, та и на изкуствено осветление играеха. С нетърпение чаках пролетта и лятото. Най-големият ми шок беше, като разбрах, че ръгби лятото не се играе! Сезонът започва септември и свършваше края на май! Трябвало в дъждовни периоди да се играе, за да бъдела мека земята. Ако замръзнеше зимата, също отменяха тренировки и мачове. То затова по нашите родни ширини този спорт не се играе 😁

Ние всички преболедувахме нещо в къщи. Първо беше дъщерята със силни болки в гърлото, едвам преглъщаше и говореше няколко дни. По едно време реши, че нещо остро е глътнала и затова имала усещането, че нещо я реже и искаше веднага на доктор да ходи. После аз се тръшнах, седмица по-късно и мъжа... 🙄

От Black Friday ми излезе оферта на Hello Fresh, 4 кутии с 40% отстъпка. Реших да се възползвам. 4 седмици няма да го мисля менюто 😊

# 223
Супер за готвенето! Аз имам мусака да правя довечера и от сега се настройвам. 🙈

Това с гърлото и мъжа го изкара. Много е неприятно.

Официално може да откриваме вече коледния сезон. Елхата снощи я сложихме. Елфите и те пристигнаха с адвентите сутринта. 😁 Всички са доволни и развълнувани.

Е това за ръгбито не го знаех😂

# 224
  • Bristol
Е това за ръгбито не го знаех😂
Голяма изненада беше! Чаках с нетърпение да се стопли, слънчево да стане и да не прибирам дете потънало в кал до ушите, а те, край на тренировките викат! Разбира се, отидох да питам възмутена треньора, защо 😂

О, и аз извадих елфа и адвент календара пъзел го отворих. 30на мин сутринта с кафетата висяхме и сглобявахме с мъжа. Уж не са много парчета на ден, но цветовете и формите на картината в този ъгъл не са контрастни 🤪

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт