Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 318
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
  • Вестерос
Не си спомням как беше за дъщерята. Все пак и име си има.

# 436
Ренис на чия страна е всъщност и какво иска?

# 437
  • Варна
Не си спомням как беше за дъщерята. Все пак и име си има.
Име ли? Това съм забравила.
Скрит текст:
Не помня Ренира да има друго дете от Демън, освен онова, което беше уродливо и почина след раждането. Даже не помня дали беше момиче.
Гледах най-после.
Много драматично начало. Много драматична серия.
Тоя Бийсбъри прекали, нямаше как да не му се случи, това, което му се случи. Уестърлинг се измъкна много елегантно обаче. Simple Smile
Търсенето на Егон, особено от Кристън и Емонд, беше нелепо. Те са известни и колкото и да се преобличат е много ясно, че ще бъдат разпознати. Не че е голям проблем, просто е глупаво. Свикнала съм при Мартин героите да не грешат толкова елементарно.
Хареса м че Емонд изяви желание да бъде крал. Амбициозен като чичо си. Simple Smile
Впечатляващото появяване на Ренис на коронацията, беше точно такова - впечатляващо.
 Бих могла да теоретизирам защо не ги уби още там.
Например, била е твърде сигурна в предимствата и  победата на Ренира и не е искала да си цапа ръцете.
Или е проявила милост като майка към майка. А може да се сетила, че Егон има две деца, които не са там и които биха могли да бъдат използвани пак срещу претенцията на Ренира.
Хубав беше епизода, но много тежки взеха да ми идват... А като знам какво предстои..
Трябват малко по-забавни персонажи, че иначе ще загубят аудиторията.

Ренис на чия страна е всъщност и какво иска?
На страната на внучките си предполагам. Те са на Драконов камък с Ренира и Демън.

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 03:50 от Хексе

# 438
Определено е на страната на внучките си.
Висерия мисля се казваше момичето на Ренира и Демън.

# 439
  • Варна
Момиче без име.
Скрит текст:
С дупка където е сърцето

Ренис не ги уби, първо защото е от Черната(по-бяла) кауза, където дори убийствата са фалшиви. Второ дамгата Кралеубиец е за цял живот. Без значение от краля.
Освен това двете деца ги нямаше и Зелената кауза нямаше да свърши.

Скрит текст:
То е ясно как е в книгата, но тук според мен ще опростят нещата и ще я питат кое избира да живее - момчето или момичето. Точно изборът на Софи. Как няма да се побъркаш? И тя естествено ще поиска наследнака да остане жив, а те ще му теглят ножа.
Така отпада момента с второто момченце и убийството му по-късно от тълпата. Остава живо момиченцето.

В книгата я караха да избира между двете момченца.
Скрит текст:
Ами то избор няма, заповедта беше Принц за Принц!Няма какво да избира

Спокойно момичета, всички гадости са в сезон 2! Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 08:00 от Веско-Варна

# 440
Подозирам, че втори сезон няма да ми хареса. Интригите ги видяхме в първи сезон, във втори ще са последствията - демек отмъщенията и кървищата. Хич не съм фен. Ще трябва да го гледам мижайки. Joy

# 441
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Оффф, като ви чета то големи гадории и извращения предстоят. Много тежък се очертава втория сезон. На мен ми става още по-жално за Хелена, защото е само пионка и за Алисънт. Добре, че вече трайно започва да превъртява, то нейното търпи ли се по-нататък.
И като си помисля, че в основата на трагедията е Визерис Миратвореца голяма ирония.

# 442
Не чета никакви спойлери, но по загатнатите ви мнения разбирам, че интересното предстои. Доволно потривам ръчички аз Grinning  не ми пречат гадости, все пак за сериал от вселената на ГоТ става въпрос. Не очаквам цветя и рози Grinning

# 443
  • София
Аз се чудех дали да прочета книгата, но като гледам коментарите, ще се въздържа, за да не си развалям удоволствието от сериала, защото явно немалко неща се разминават и не искам постоянно да сравнявам. И ще я изчета живот и здраве чак като приключи (всичките сезони).

# 444
Много малко неща се разминават за мен. Някои такива моменти, уж много зрелищни, като появяването на Ренис с дракона са добавени, защото е сериал и тръсят уау ефект, както и много коментари и мемета.
 Книгата Огън и кръв е великолепна, много повече ми харесва от сериала. Написана е страхотно, точно, ясно и стегнато. Чета постоянно, всяка свободна минута, защото е много интересна, а е много страници.
Дерон трябва обаче задължително да се появи, както и да се реши въпросът с Ленор и с децата на Хелена.
Иначе има цели реплики от книгата, които са директно използвани в сериала.

# 445
  • Вестерос
Спойлер
Скрит текст:
Дъщерята на Демон и Ренира се казва Висения, но се ражда мъртва.
https://awoiaf.westeros.org/index.php/Visenya_Targaryen_(daughter_of_Daemon)

Изгледах накуп последните две серии. Супер бяха, доволна съм. Накрая Мелейз беше великолепна! Като им изкряска все едно им каза: "Това е война."

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 13:09 от Не се сърди, човече

# 446
  • Somewhere far away
Спойлер
Скрит текст:
Дъщерята на Демон и Ренира се казва Висения, но се ражда мъртва.
И с драконова опашка...

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 13:08 от Не се сърди, човече

# 447
  • Варна
За тази питах, не помнех че е получила име, моля, сложете в спойлер.

# 448
  • Варна
Признавам за името на момичето.

А Ренис като си тръгваше с Мелейс трябваше да се обърне и да каже:
"Нека търсенето на чисто бельо започне ...сега!" Joy Joy Joy

# 449
Ами тъй е то, като вместо червените ризи, трябваше да нахлузят кафевите гащи. Joy

Общи условия

Активация на акаунт