Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 261
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • Somewhere far away
Браво на наще хора, не знаех че са превеждали!

# 556
Екипа на кралицата и принцесата (и предполагам на принца-ренегат)
Преводач: Бумър; Хексе; g-style; Windy; Deziderata; Magrat

Екипът превеждал спойлерните глави от Ветровете
редактор  -Хексе
Баристан - Бумър
Баристан II – Windy
Виктарион  - Deckard Кaine,
Ариан, Аря - Коронис
Тирион - tk74  (от руски)

в превода са участвали също   ginger-style, dany soad,  и много другги чиито имена не откривам - кой коя глава.
Главите са подреждани хронологично от bubanka

Както е видно повечето от тези фенове и фенки пишат тук и днес.

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 17:03 от Лорд Сняг

# 557
https://www.rulit.me/books/svett-na-ogn-i-led-nerazkazanata-isto … nload-557830.html - Светът на огън и лед (Неразказаната история на Вестерос). Скачать и после си избираш pdf или е-pub
За това какво станало след танца - 82-87 стр.

Едит - и Хексе, и Бумър, и maskara, и gigi-gagi  и всички, чиито имена сега не помня (но са надлежно записани - някой ще ме прощава ако не си види името към благодарностите ми).  са от "нашите" момичета в този форум и направиха безценен превод.
А що се отнася до спойлерните глави на Мартин, там работеше почти същият екип, но имам спомен че и Коронис превеждаше цели глави.
Та  с две думи, голяма част от онези хора, които превеждаха тогава пишат и днес тук, и заслужават нашите адмирации.
Браво на превеждащите! 👏
Благодаря за сайта - май ще си открия някоя и друга книжка на английски.☺️
Не е баш Читанка 😁 (за някои книги), но има и други варианти. (Kindle и Play Books etc.)

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 18:25 от Alucard

# 558
  • Варна
За нас беше удоволствие и приключение.
Скрит текст:
А и тогава Танц с дракони /имам предвид последната книга от поредицата/ беше още пресен. Преливахме от ентусиазъм и теории.. Joy

И нещо забавно. Драконът има 3 глави.
Скрит текст:

# 559
Ей, вие сте много напреднали Wink Защо тия са руси? Всъщност, оригинално трябва да са руси/с бели коси/ или трябва да се изрусяват, за да поддържат имиджа си на оригинални?

# 560
  • Somewhere far away
Как защо? Защото това им е в гена.

# 561
Ей, вие сте много напреднали Wink Защо тия са руси? Всъщност, оригинално трябва да са руси/с бели коси/ или трябва да се изрусяват, за да поддържат имиджа си на оригинални?

Не съм чела книгите, но мисля, че повечето от рода Таргериън са със сребърни коси и лилави очи (ген). Който е чел книгите, може да ме поправи.

# 562
ами добре. Явно този, който играеше мъжа на Ренира, черният, са го сложили там за да нямат претенции от разни правозащитници. Обаче  пък, защо черен може да е с бяла коса-генът/алелът на този ген е толкова силен, че преодолява традиционно силния ген за черна коса на черните. А пък децата на Ренира изведжън и двете с кафява коса, както на баща им.

# 563
  • Somewhere far away
1 ви въпрос - защото политкоректност.
2ри въпрос- защото тъмния ген е доминантен, точно затова Таргите са известни с кръвосмешението - така е по -сигурно, че кръвта ще е чиста и че ще се предаде на поколенията.

# 564
Щях да дам пример с крал Робърт и децата на Сърсий, но там има повече смисъл. Да, главно заради прогресивната политика всички от рода Валериан изглеждат така. Децата на Рейнира нарочно са с кестенява коса, за да приличат на истинския си баща.

# 565
  • Варна
Потърсих Светът на огън и лед в столична библиотека.
Оказа се в детския отдел и може да се ползва само на място.

На Хексе и другите благодаря.
Аз се зачудих когато ги четох от Читанка дали е нашата Хексе….
Значи е тя.Blush

Браво на екипа! Flowers Rose

Линк за Огън и кръв.

https://www.rulit.me/books/ogn-i-krv-download-563545.html

Натискаш "Скачать" (Download), избираш формат и четеш на воля! Wink

# 566
  • Somewhere far away
Прекрасни кадри от новия и последен епизод.

Ще ми липсват много тези двамата! Heart

# 567
Много харесвам Мат Смит. Още от Doctor Who. Карън Гилън също стана много известна. Синът на друг "доктор" играеше ролята на Егон като тинейджър. Навързана история. 😄

# 568
Това е фентъзи, няма какво да се вглъбяваме в такива неща Grinning в книгата всички са светлокоси. Гена им е такъв от поколения на кръвосмешение.
ами добре. Явно този, който играеше мъжа на Ренира, черният, са го сложили там за да нямат претенции от разни правозащитници. Обаче  пък, защо черен може да е с бяла коса-генът/алелът на този ген е толкова силен, че преодолява традиционно силния ген за черна коса на черните. А пък децата на Ренира изведжън и двете с кафява коса, както на баща им.

# 569
  • Варна
Абе кога свариха да лийкнат епизод 10? Гледам го по зелки и т.н.?
Аз лично ще стискам до понеделник, щото после - пълен засух ще е.

Общи условия

Активация на акаунт