Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 193
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
Няма такова нещо за Емонд и Демън. Всички деца на Алисънт са си от Визерис.

# 61
  • Somewhere far away

Ох, не мога Grinning

# 62
  • Вестерос
И аз не помня такива неща.

Емонд е трето дете, не второ.

# 63
Утре ще купя книгата и ще я прочета. Четох двете малки, но искам и тази.

# 64
  • Русе
Хубаво е, че ще го включат Дерон за искащите го, но дали ще е Дерон не се знае.

Образът на Алисънт са го избелили, направили по-симпатична да я гледаме, вината за конфликта бе прехвърлена от нея на баща й. Връзката й на доброволна болногледачка и предполагаема натисквачка на дъртия Джеерис, впоследствие охотна булка на желаещия я Визерис, бе преобразена изцяло в повод да й съчувстваме.

За сметка на това обаче децата й ги очерниха допълнително – Егон си е достатъчно противен изначало и без щриха на изнасилвач-непукист, Емонд си е Емонд, а Хелена стана умствено затруднена. Тъй че да не се разочарова някой, ако в следващия сезон Дерон блесне в лоша светлина.

# 65
  • Варна
Koronis, той Ото и в книгата си е двигателя на нещата. Там просто Алисънт е описана доста по-амбициозна. Тук я показаха като марионетка на баща й. Но коя ти там вестероска девица, като изключим Аря, би се опънала на тетето по въпроса за брака? Е, имаше и една Фрейка там, дето си падаше по готвачи.

Но да не забравяме, че и двамата хроникьори пишат след Танца, така че едва ли са много обективни, макар и наблюдатели на действието. Гъбата определено е пристрастен към Ренира, нищо че пуска пикантни подробности за нея.

За Хелена съм абсолютно съгласна с теб. Егон е пълно леке, Емонд е най-опасния. Ще го видим Дерон.

# 66
  • Русе
Не мисля, че баща й е бил главният двигател. Може би постлал плана съзаклятник, но дотам. Помня, че го освободиха като Ръка заради настоятелността му синовете на Алисънт да са наследници, но това вече бе на доста по-късен етап, предвид имането на синовете. Алисънт се задейства много по-рано и беше доброволно деен елемент, предполагаема любовница и на Джеерис (съмнява ме), и на Демън (вярвам), и на Визерис (който хич не беше целомъдрено верен на жена си) далеч преди брака. Мадамата определено действаше с размах, но все пак в оригинал е и с десетина години по-възрастна от Ренира. Ото може да е съставил плана за действие, но Алисънт волево си спечели изпълнението и динамиката определено не беше заповедното обличане на майчината рокля от притиснатата девойка.

Естествено, може да си права. Все пак Мартин е тясно обвързан със сериала и предполагаемо задава/одобрява всичко. Но ми се струва, че използва извинението за неточните хроникьори, за да нанася свободно промени сега постфактум, отколкото че изначало е визирал нещата така.

Колкото до напористите Ръце, Ото и Тивин са едно, но наистина би ми се искало да гледам реакциите на другите за оня бъден феномен Пийки и подвизите му, барабар с все девичия бал. Едва ли ще го екранизират някога, но пари бих дал да видя как тоя бързо би обрал лаврите за най-мразения нагляр на планетата.

# 67
  • Сидни
Ами доста хора, ОК жени са луди по Ема. Аз определено съм хетеро, но мен ме кефи доста. Just saying.
Доколкото разбрах партньорът й е от мъжки пол.

На доста хора и Емонд им е красив, което мен ме разбива. На мен още от Last Kingdom ми е адски неприятен този актьор, който всъщтност е само на 20 години.

Това с Дерон ще стане малко като в сапунките - в началото на нов сезон се появява нов брат - близнак, за който икога не се е чувало. Наистина е тъпо, че не са го споменали нито веднъж.

# 68
Нямаше как да не я споделя.

# 69
Ема, нагласена  и на мен ми харесва. Спряганата за красавица Оливия не ми е нищо особено тук. Даже ми е като питка в главата.

# 70
  • Вестерос
И аз идвах със същата снимка 😍

Но ще споделя друга

# 71

Не била отровена, аз съм от гласуващите, че беше. Много драматизъм имаше в сцената, затова.

# 72
Мат Смит е красив и в униформа, не само с елфската коса.

Ами доста хора, ОК жени са луди по Ема. Аз определено съм хетеро, но мен ме кефи доста. Just saying.
Доколкото разбрах партньорът й е от мъжки пол.
Сигурно колкото на Емили с тротинетката партньорът е от мъжки пол, толкова и този, ама нейсе. 

С една прекрасна Ренис

# 73
Аз продължавам с импровизациите, които не са по сценарий. Последните думи на Визерис са "моя любов". Пади си е представил, че Визерис трябва най-накрая да се събере с Ема и я е видял точно преди да умре. На сценаристите им е харесало и са решили да го оставят.
Някой нагоре го коментираше и е бил прав Simple Smile)

# 74
Да, според мен думите на Визерис "любов моя", точно преди да издъхне, бяха отправени към Ема, която дойде да си го прибере.
Пп Не веднъж се е случвало умиращи хора да виждат свои починали близки, които сякаш идват да приберат умиращия и да улеснят пътя на душата му в отвъдното.

Общи условия

Активация на акаунт