Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 231
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Да, Ескапел съдържа.😅
И аз харесвам всички и целия сериал. Харесвам и книгите. Чета Огън и кръв и ми направи впечатление, че сериала строго следва книгата вк. реплики. Само това за Ленор е различно.

# 106
  • Somewhere far away
Доколкото знам и смъртта на Рея /първата жена на чичо/ не е точно така. Да, наистина пада от коня, но е злополука, не я убива Деймън.

# 107
Точно така е описано, той не е там и отива след като тя умира.

# 108
  • Вестерос
Но се подхвърля или в Огън и кръв, или в Света, че е замесен Демон

# 109
В Огъня не. Но там се подхвърля, че може би е замесен в убийството на Стронг, или Кривото стъпало или дори Визерис. Също и за Ленор, разбира се.

# 110
  • Вестерос
Нямам книгата при мен сега да проверя

# 111
  • Варна
В Огъня не. Но там се подхвърля, че може би е замесен в убийството на Стронг, или Кривото стъпало или дори Визерис. Също и за Ленор, разбира се.
`

Гъбата има много интересни теории... Особено по тънката част Simple Smile
Майстера е по-сух и по-обран, но понякога им съвпадат теориите.

# 112
  • Somewhere far away
Мен ме измъчва една мисъл- знам че размишлявам от гледната точка на човек от сегашно време и знам че това - всичко, което се случва е само и единствено заради сюжета и че много често логика липсва, но толкова неща щяха да са по-добре ако просто не се бяха раждали тези деца които са на Стронг. при положение че вселената вече има нещо като анти бебе чай, който може да работи а може и да не работи, но щом го ползват значи все пак има някакви доказани качества, защо трябваше Ранира да ражда тези деца? можеха да се забавляват с левента, но без да има бременност. И да ,знам, че децата са супер важни за този свят, в който се развиват събитията, жените нямат никаква свобода и буквално жена ли си значи трябва да раждаш, но точно в случая липсата им лесно може да се обясни с факта че Ленор е гей и това не беше кой знае каква тайна и просто дори и да опитват няма как да им се получи сексуално между него и нея кво остава да имат деца?! И в случая децата са повече проблем, отколкото това да си без деца. Мисълта ми е че точно децата стронг са проблем, непрекъснато се карат, бият и са в конфликт с децата от Зеления тийм. Много е тъпо, защото Ренира и Алисънт бяха на път да се сдобрят, да си спомнят че все пак бяха най-добри и супер близки приятелки... обаче точно децата отново омазаха нещата и насадиха омраза в двете семейства.

Горкия Визерис... мислеше че може да има мир и разбирателство. За него ми е мъчно най-много.

# 113
Явно Ренира все пак се е надявала да зачене от Ленор. Тя си го и каза. Иначе в началото е мислела, че това ще е единственият и съпруг, а е важно да има деца - хем наследници, хем да ги сватоса и използва за алианси.

# 114
И аз си мисля, че са проблем цели 3 деца..  след брака с Демън щеше да има деца, които можеше да омъжи за децата на Алисънт и така заедно да си царуват на Железния трон 😂

# 115
  • Вестерос
Само че тя има две момчета от Демон , а Хелена е една 🤣

# 116
  • Варна
И аз си мисля, че са проблем цели 3 деца..  след брака с Демън щеше да има деца, които можеше да омъжи за децата на Алисънт и така заедно да си царуват на Железния трон 😂
Тя е престолонаследник и от нея зависи да има наследници. Трябва да си ги роди, иначе оставя короната в ръцете на Егон.
С Ленор не става, намерила е с кого и си ги е родила.

Eдва ли си е мислила, че може да роди от Демън и да чака... колко време? Едва ли се е надявала.Няма как да знае, че Лена ще умре при раждането, че Ленор ще умре по същото време и ще се вземат с чичо си.
В сериала показват някаква тяхна любов и тръпка. В книгите връзката им ми изглеждаше доста по-суха и прагматична. особено от страна на Демън.

Само че тя има две момчета от Демон , а Хелена е една 🤣
Има и внуци. Simple Smile

# 117
Eй много остри мечовете им, бре Open Mouth
На Алисънт отрочетата трябваше ли да са толкова дразнещи, не приличат на никой от родителите си, гувернантките ли са виновни?
Визерис беше много зловещ накрая, брррр Astonished
Тамън взе да става интересно и остават само два епизода Rolling Eyes

# 118
  • Варна
На Алисънт отрочетата трябваше ли да са толкова дразнещи, не приличат на никой от родителите си, гувернантките ли са виновни?
Типични таргариенчета.

# 119
  • Русе
Ренира и Ленор са опитвали да имат деца. Явно е не само обратен, но и стерилен.

Няма как да взема ескачай, може някои от тия опити с Ленор да са съвпадали като период с ласките с Харвин и при бременността да не е сигурна кой е бащата. Пък и изначало няма как да знае как ще изглеждат децата, преди да се родят. Пуст късмет е, че и трите са одрали кожата на татко си. То и с промяната Ленор да е тъмен левент с бял моп за коса съвсем ясно се набива на око, че е невъзможно да са негови отрочета.

Това го одобрявам горещо, че спазват някои основни логики. В други сериали като видя някакви чудеса, как единият родител азиатец, другият черен, а децата са германче и индийче и всички дружно говорят с ирландски акцент, в главата ми става омлет.

Общи условия

Активация на акаунт