Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 340
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
  • София
На мен нещо не ми се върза как Мисария си позволява да отправя откровени заплахи към Ръката.
Визерис във финалната сцена на 8 епизод каза на Алисънт "ти си този принц", а не синът ни е този принц.
Също не ми се връзва как кралицата ще допусне някой да я използва по такъв гнусен начин и да се самозадоволява, докато и гледа краката и това явно да се превърне и в практика. Със сигурност има и други хора в двореца, способни на убийства, които да ликвидират него. Например сър Кристън Коул.

# 361
Да, думите "ти си този принц" няма как да бъдат изтълкувани погрешно, още повече, че в предния миг е говорел за Егон като трето лице, т.е. очевидно не се обръща към Егон - "Егон, ти си този принц". Мизария си въобразява, че заради едни заплахи Ръката ще почне да се съобразява с нея. За мен е по-вероятно да я убият, за да не знае много.

Алисънт просто много добре манипулира ситуацията. При това бе пределно наясно, че ако обяви узурпация ще последва гражданска война. Абсурд бе роднините на убитите хора да я последват.

# 362
Аааа, на мен епизода много ми хареса. Просто коментирах нещата, които ми направиха впечатление.
За мен на вечерята с Визерис, всичко беше цирк за пред умиращия крал. Никой не мислеше това което казва и си личеше. Всичко добро беше казано през зъби. И ако малко бяха отървали края щяха да се избият до крак едни други.
Между Алисант и Ренира имаше кратък отблясък от миналото им на приятелки, но той просветна и угасна почти мигновено. Те са врагове и така и ще си остане. Затова ми беше странно, че Алисант държеше Ренира да бъде пожалена. Може би и беше достатъчно, че Егон ще е крал и се почувства някак защитена, без да помисли, че те и кралете ги убиват. Не знам, пресилена ми се видя реакцията и. И недостоверна. Според мен тя хич, ама хич не е бяла и добра. Може и да е била някога като малка, но всички около нея се погрижиха това да се промени. Тя е от типа тиха, кротка и манипулируема и като цяло, ако тате Ото не и навиваше шушоните и мъж и крал Визерис се държеше с нея добре, показвайки и обич и подкрепа, тя нямаше да се превърне в това, което я превърнаха, за да си разиграват коня кой както му е угодно. Дълго подтисканото не може да не излезе накрая и става страшно. Според мен просто се успокои, че узурпираха трона и за кратко забрави, че Ренира е заплаха.
Сцената с Ларис беше гадна. Той вярно е долна мижитурка, съща невестулка, но не знам как се стигна дотам да лъска бастуна в присъствието на кралицата. Много унизително.
За Коул и предполагаемите чувства към Алисант - нямаше ли един момент в който Алисант му каза нещо от рода на: в името на чувствата, които изпитваш към мен, изпитваме един към друг...Какво имаше предвид. Какви чувства. Любов. Приятелство. Обич. Не ми стана много ясно.

# 363
Аз не видях никакви проблясъци миналата серия. Наздравиците бяха чиста проба лицемерие. А в тази серия Алисънт бе загрижена не толкова за Ренира, а за себе си и децата си - тя знае, че Ренира няма да се примири и това ще доведе гражданска война. Опитите да склонни противника да се предаде мирно са абсурдни. Щяла да дава Дрифтмарк на  Ренис. Че той си е нейн, а така излиза, че щом ще й го дават принадлежи на Алисънт. Пък и което се дава се отнема.

несподелена любов. Видно е, че КК е луд по кралицата, (той и баща й забеляза, че той все се мъкне по нея)а тя доста добре се възползва от желанията му. В книгите на ГоТ има обяснения, че Церсей се възползва от Черно котле по същия начин - потъркване на гръд, минаване покрай него, закачлив момински смях...нищо крайно, с обещание за нещо повече. Само разни намеци.
Алисънт го играе добродетелна, но това не й пречи да използва КК.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 13:36 от Лорд Сняг

# 364
Те се ласкаят взаимно със сдържане от физическа близост. Малко перверзно, но има логика - държат си на добродетелния имидж и се чувстват по-достойни от развратната Ренира 🙂

# 365
  • Варна
На мен ми хареса епизода.
Алисън от епизод 1 си мисля, че е жертва на насилие, най-вероятно сексуално. Да, дава на Ларис да си бие патока, докато й гледа краката, за информация и т.н., но ако не беше минавала през нещо подобно в миналото, дали щеше да го позволи?
И отново настръхнах, когато баща й каза: Толкова приличаш на майка си. Крийпи отвсякъде.

Не можах да разбера какво стана с лорд-командира? Или съм го пропуснала?

# 366
  • София
Ех, как категорично пишете. Simple Smile
Колко от вас са били омъжени/женени над 20 години? Какво странно има в отношението на Алисънт към Визерис? Да, отвращаваше я, но й беше съпруг и баща на децата й, с отношение добро или безразлично.
Колко от вас са давали заповед да бъде убит друг човек?

Хареса ми епизодът, хареса ми и играта на Егон. Показа горчивина, че не е бил обичаното дете на баща си. По-слаб е Егон и това му влияе. Няма у него тази твърдост, която виждаме при Емонд или безразличието на Хелена.

# 367
Видях по групите
The Hand and the feet.😀

# 368
Аз това "Толкова приличаш на майка си" го възприемам в смисъл, че и тя не знаела какво иска от живота, лутала се е и Ото я е манипулирал.

Честно казано предпочитам Ренира и Деймън, която са преми хора, пред лицемерната добродетел на КК и Алисънт.

# 369
Става дума за външна прилика, която му напомня на майка й. Но аз го разбирам, че й го казва, за да я манипулира, защото тя реално не е израснала с майка, а е бил само Ото, майката винаги е липсвала. А тя винаги се е стремила за одобрението на баща си.

Но когато в първите серии я изпрати при краля и каза "сложи си роклята на майка си" , ми беше извратено.

# 370
  • София
Един епизод преди финала и дадоха на задна. Това е първия епизод от началото на сезона, който не ми хареса. Или хайде да го кажем, не бе на нивото на останалите, не че е слаб по принцип. Но е слаб за Вселената на Вестерос и Есос.
Тъй като положителните неща ги има винаги, включително и в този епизод (актьорска игра, съспенс, декори, визия) ще се спра на тези, които не ми харесаха, та

Какво не ми хареса:

Половин епизод търсят Егон?! WTF? И баща и дъщеря се надцакват, кой как ще го моделира в негова лична изгода. Ото иска да убият Ренира и Демън, Алисънт не иска. Има две причини, спомените от детските години и последната заръка на Визерис да са заедно. Но последното вече е наивно да смята за възможно след коронацията на Егон. Абсурдно поведение на Алисънт. И да, искат да я изкарат прекалено добра и навина, но няма как да им се получи, а и така всъщност не и правят услуга, защото и олеква образа, ама те това явно не могат да го схванат. Важното е жените да са добри, а мъжете лоши. Аман вече от тези тъпотии! В този епизод всички мъже бяха боклуци, а жените с добри сърца и с верните каузи.

Мизария е маман, отровителка, шпионин и какво ли още не, но точно тя тръгнала да мисли за децата. Не ми стои убедително, насилено е. Дано да са я изгорили хората на Ларис, не желая да я гледам по-нататък. Беше смешно как си го мереше с всемогъщата Ръка. И актрисата не ми допада. Само може да мечтаят да има и наполовина от успеха на Варис.

Сцената със самите деца бе излишна. Прекалено емоционално, прекалено жестоко, все пак не са били чак такива изроди едно време.

Фуут фетиша няма да го коментирам. Толкова не на място. Абсурдна сцена, просто абсурдна. Но може да са я вкарали, за да генерират рекорден брой мемета и да се обсъжда. Ама това е Домът на Дракона на Мартин, а не риалити формат, за да вкарват подобни тъпотии.

Най-голямата глупост бе оставена за финала. Ренис използва любимите похвати на ДиД (известни като глупавия и по-глупавия) и се телепортира с цял Дракон изпод пода?! А тя как оцеля, не видях да носи каска?
И защо не каза 'Дракарис' Нямаше да има война, а тя щеше да е герой в лицето на Ренира и Демън. Тя вече избра страна. Първо в предния епизод, а сега и в този. Но ги остави живи, WTF?!
Абсурд, Джордж Мартин да е написал подобна глупост, при него няма такива 'празни геройски сцени' защото те липсват в реалния живот.
И какво направи Ренис? Уби невинни жители на града (подвили коленце защото какъв друг избор имат?), но виновните за тази каша остави живи. И ще стане виновна за хилядите, които ще бъдат убити след това, именно заради нейната пасивност в този момент. Просто тази сцена не трябваше да я има!

6.5 / 7.0 за епизода! 🤒😳

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 14:24 от Diavolo

# 371
Аааа, на мен епизода много ми хареса. Просто коментирах нещата, които ми направиха впечатление.
За мен на вечерята с Визерис, всичко беше цирк за пред умиращия крал. Никой не мислеше това което казва и си личеше. Всичко добро беше казано през зъби. И ако малко бяха отървали края щяха да се избият до крак едни други.

За мен също в голяма степен беше така, цирк, коментирах го след предния епизод. Но по-скоро беше при децата. За Ренила и Алисънт мисля, че имаше искрен момент. Съдя от това, че Алисънт веднага се скара на Емонд за наздравицата за Strong boys, а и когато Ренира каза, че се връщат в Драконов камък, Алисънт я хвана за ръка, искайки да я спре и й каза, че с Визерис пак ще я очакват да дойде.
Наивно може би гледам на нещата, но така ги видях, така ги почувствах.

Сцената с Мисария ми беше нелепа. От заплахите, които отправи на Ръката, до желанието да спасява деца.

Не разбрах чия беше къщата, която дадоха да гори?

# 372
Нейната. Предположително с нея вътре.

# 373
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
На мен този епизод ми беше много по-слаб от предишния. Видяхме тоталния морален разпад на Алисънт и фамилия. Жал ми е за Хелена, Емонд има много добри попадения в мисленето си. Егон стана жертва на името и първородството си. Всички го виждат, че не става, самия той го осъзнаваше преди коронацията. Ах, коронацията много силна сцена с лудостта в погледите на Егон и Алисънт. Ренис реши да се покаже и да отлети!?, каква и беше логиката, малко нонсенс ми идва.
Крисчън за какъв се взима с безпардонното си нагло поведение? Я пак, кой беше ти? Един слуга самопровъзгласил се за крайна инстанция и другите стоят и мълчат. Да не му изяде накрая главата на Ото това. Крисчън в комбинация с лудия Егон, несигурната, нямаща вещина в майсторлъка на играта Алисънт и лудия в собствената си лига Ларис. Сцената с него, краката на кралицата и как е започнал да си играе с нея и да я изнудва, за да и даде инфо беше гнусота. Алисънт падна изцяло в капана му. Актрисата обаче много ми харесва, уникална коса има.
Връщам се да ви чета.

# 374
Алисън се скара за наздравицата за Стронг бойс, защото щеше да провокира ново клане, между младежите, а това щеше да провокира нова намеса на Визерис. Всичко беще лицемерие, пред Визерис трябваше да си казват колко се обичат и да го чакат да умре.
Сцената с Мисария е повече от нелепа - тя е абсурдна. АЗ ако съм Ръка щом получа информацията ще се погрижа тя да умре. След като заплашва една Ръка и рави демонстрации, че мястото й зависи от нея, а нейната полезност е приключила няма място сред живите.

За мен е супернеадекватно някой насила да го карат да е крал. Нали утре може да  поиска да ги избие, ей така за отмъщение. А Ерик Каргийл - мисля че бе той - дори го удари няколко пъти. За такива неща отсичат ръка.

Общи условия

Активация на акаунт