Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 318
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
  • The point of no return
Ренис ако поне малко беше прихванала от приказките на Корлис нямаше да подпише смъртната си присъда сама, а за съжаление не само нейната. Уж е мъдра и далновидна, а се превърна в една от най-разочароващите героини на сериала. Да можеш да изкорениш злото, но едва ли не да му се изсмееш в лицето и да си подвиеш опашката...Ще чука после главата у стената, но ще е късно, много късно.

Sparkling Heart

# 451
И както други преди това писаха - тогава нямаше да има сериал.
И по темата Ренис - странно хрумване на режисьорите . Не разбирам тази, сцена с каква цел е била заснета. Предполагам са предвидили негативните коментари относно действията на Ренис и възможността и да прекрати всичко още в самия зародиш.

# 452
  • Somewhere far away
Сцената беше супер, аз лично настръхнах като дракона изрева! не търсете все цел или смисъл. Според мен идеята на тази сцена е точно това - няма идея, просто за УАУ и драма ефект!

# 453
Няма как да намирам за УАУ сцена, която считам за безмислена, след като не прекрати конфликта в зародиш.Конфликт, който ще предопредели отслабването и унищожаването на династията.
Безмислено използване на дракон. И усмивката на Ренис приех като - Ще видите Вие, какво Ви чака.

# 454
  • Somewhere far away
след като не прекрати конфликта в зародиш.
В това също няма никакъв смисъл.

# 455
Сцената беше супер, аз лично настръхнах като дракона изрева! не търсете все цел или смисъл. Според мен идеята на тази сцена е точно това - няма идея, просто за УАУ и драма ефект!
Напълно съгласен. Точно това беше целта и смисълът на сцената. Което е тъжно. С точно такава нагласа се правеха последните сезони на Троновете. Тази сцена с Ренис все едно Бениоф и Уайз са я писали. Супер, супер малоумно.

# 456
  • София
Нама да чета, защото още съм на 7 епизод. Чак сега заприлича на нещо сериалът. Досега не успявах да го изгледам от скука, пълна сапунка, чудесно ме приспиваше...
Надявам се да се промени от тук насетне.

И защо трябваше да сменят актрисите? И двете номер 2 щяха да са си идеални от начало. Да не говорим, че Алисънт 1 ми изглежда по-възрастна от 2.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 01:06 от Не се сърди, човече

# 457
И според мен решението с Ренис беше малоумно. Ренис има ясно заявен лагер /Ренира/, реално войната си беше обявена, а в такъв случай правилната позиция е да избиеш колкото се може повече от противниковото командване. Паднали й бяха всичките наведнъж и тя не се възползва. За какво тогава въобще  трябва да има филм, ако сцените ще се такива - без смисъл?Хобит го изгледах само веднъж преди години и дори не съм пробвал втори - отказах се. Виж Задругата съм я гледал отново и отново и отново безбройни пъти; но Хобит имаше съвсем безсмислени неща като това как Смог си играе на гоненица с джуджетата и после ги заряза прелъстени и изоставени.

# 458
Тук прочетох, че се спазват книгите като цяло, ако Ренис ги беше изпепелила, а това като липсва, как би могло да се напасне с книгите убиването наведнъж на почти всички зелени? Не става. А за самата сцена, нали всички притаихме дъх ще има ли Дракарис, това се е целяло според мен, да се вълнува зрителят и да е в еуфория после, както и се оказа е повлияло на повечето.

# 459
  • Somewhere far away
Проблемът не е смяната на актрисите, а рязкото скачане напред във времето.

# 460
  • София
За мен и смяната беше сериозен проблем. Аз лично доста се разочаровах. И бях на ръба да спра да го гледам. Отне ми време да възприема новите.

# 461
  • София
Тук прочетох, че се спазват книгите като цяло, ако Ренис ги беше изпепелила, а това като липсва, как би могло да се напасне с книгите убиването наведнъж на почти всички зелени? Не става. А за самата сцена, нали всички притаихме дъх ще има ли Дракарис, това се е целяло според мен, да се вълнува зрителят и да е в еуфория после, както и се оказа е повлияло на повечето.

Ами, просто Ренис не беше в Кралски Чертог по това време. В книгите. И всичко си е логично.

# 462
  • Somewhere far away
Темата за края на епизода взе да става скучна и тегава- мелите си едно и също от три страници вече.
 Като толкова не ви харесва, не гледайте сериала, четете само книгите и всичко е точно! но само да се идва тук за да се мрънка - сори, но не е приятно за останалите, които пишат и се опитват да участват в дискусия или поне да създадат такава. Не го разбирам това вечно мрънкане.

# 463
Какви са тези отбори - зелени, червени, сини.
Може ли обяснение на две-на три.

*Не съм чела книгите. Едва ли ще ги и чета, като се сетя че от Песен за огън и лед така и не можах да стигна до втора страница.

# 464
  • Вестерос
Може пък Ренис на този етап да не иска да става родоубиец 😁

Общи условия

Активация на акаунт