Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 274
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Може ли въпрос за заглавията на книгите.

Танц с дракони не е ли от поредицата за Денерис, Джон и т.н.? Но също и така се нарича гражданската война на Таргерианите, а книгата за тази война е Принцесата и кралицата и също Огън и кръв? Защо се разминават? Обърках се.

Благодаря за превода! ❤️💐

# 586
Огън и кръв е невероятната дебела книга за Таргариените.

# 587
  • Варна
Книгата от сагата се казва "Танц с дракони". Книгата по която е направен сериала "Домът на дракона" се казва "Огън и кръв", войната която предстои наричат Танца НА драконите. Различни неща са.

Уау, определено най-силният епизод са запазили за накрая. Има всичко за всички и в същото време всички ще са изненадани. Браво! Много над ГоТ.

# 588
Красавица ✌️ но ме дразни на някои снимки как й е залепнала косата за темето. 😆

# 589
Хубава е.
И Кристън е по-хубав на снимката отколкото в сериала.

# 590
Може ли въпрос за заглавията на книгите.

Танц с дракони не е ли от поредицата за Денерис, Джон и т.н.? Но също и така се нарича гражданската война на Таргерианите, а книгата за тази война е Принцесата и кралицата и също Огън и кръв? Защо се разминават? Обърках се.

Благодаря за превода! ❤️💐
Петата книга от Песен за огън и лед (поредицата за Денерис и Джон) се казва Танц с дракони.
Танц с дракони се казва и гражданската война между Ренира и Егон II. Събитията в сегашния сериал са разказани в кратките повести Принцът ренегат (тя е основно за Демън), Принцесата и кралицата, илюстрованата енциклопедия Светът на огън и лед и в големия роман Огън и кръв (том 1). Най-подробно е в Огън и кръв.

# 591
  • Варна
Сега като коментираме за петата книга и танца, ме спохожда съмнението защо така Мартин в избрал заглавието. .. и ме осенява...Simple Smile Защото в петата книга се заявява Егон / уж синът на Регар/ Пак имаме същата ситуация - жена Тарг с евентуално право върху трона и един - двама егоновци... Ама това е май за другата тема

# 592
  • Вестерос
И пак имаме леля с племенник/ чичо с племенница, полу брат от майка с тъмна коса Grinning

# 593
Обсъждали сме го това. Мартин си е наумил да прави втори Танц на драконите между Денерис и Егон, с блекфирска интрига вътре. Но няма време да развива и тоя сюжет и се чуди как да напасне нещата. И с прословутия му мързел в добавка, има да си чакаме финала на поредицата.

# 594
  • Варна
Няма начин да не е било обсъждано, ама сега вади очите.
 Нещата не е чак толкова трудно да се напаснат, ам трябва и да се напишат в съотв. глави през съответните очи. Това го бави според мен. И частта с Бран..
Последно уж в момента имал вдъхновение и пишел.

# 595
Аз сериозно се замислям Мартин в коя леля или чичо е тайно влюбен Joy
Няма начин нормален човек да ги измисля такива ... шантави Mr. Green

# 596
😁Всичко е и исторически вдъхновено. Хабсбургите за съжаление са пример за това.

Джордж Мартин и Патрик Ротфъс се мотаят, явно имат някакъв креативен блокаж. Междувременно Брандън Сандерсън има над 30 книги, някои от които доста дебели. Но доколкото знам те са различни типове писатели ("architect writer" и "discovery writer") Едните пишат обикновено по-бързо от другите.

Последна редакция: сб, 22 окт 2022, 11:20 от Alucard

# 597
И аз изгледах последната серия! Силен епизод отново! Като цяло много силен сезон! 9 от 10 оценка от мен.
Май стана традиция в сериала силните сцени да са, когато влизат мъже с бастуни Joy
Шегата настрана - много силна игра на Ема като Ренира! Хареса ми много как се справи. Явно в този сериал светлината ще е върху жените, които се борят за своите интереси, но биха избегнали война.
Главните луди също се откроиха съвсем ясно - чичо и племенник. Може ли някой в спойлер да ми обясни къде беше чичо и какво целеше в сцената, където си пееше в подземията?
Деймън ме разби в отговора си към Ото. Joy
Като цяло имаше две сцени, които не ми харесаха особено - едната в началото с раждането и другата накрая всички се сещат коя е.

# 598
  • Варна
Джордж Мартин и Патрик Ротфъс се мотаят, явно имат някакъв креативен блокаж. Междувременно Брандън Сандерсън има над 30 книги, някои от които доста дебели. Но доколкото знам те са различни типове писатели ("architect writer" и "discovery writer") Едните пишат обикновено по-бързо от другите.
Мартин се нарича писател-градинар. TrollfaceЗасявал семената  и каквото поникне.. Твърди, че понякога се изненадвал, как се получава между двама герои да има химия да речем, докато им пише диалозите, без да е мислил предварително да има нещо повече между тях. И започва да им добавя повече диалози и взаимодействия, докато накрая отношенията им прерасват в нещо, което не е планирал но натам вървят нещата.. хаха.

Казва, че така се е появил Брон, такъв-какъвто е. В началото си е мислел да бъдел просто някакъв наемник, даже се чудел кой от двамата , които избира Кат, да е този който я освобождава, пък после се застъпва за Тирион.

П.П. То и това му е проблема, вечно пренаписва нещо

# 599
  • Варна
EdelV, ясно е, че в понеделник ще запалим темата, но дай да не драсваме клечката още. Simple Smile

Иначе съм съгласен, играта на Ема Д'Арси е на номинация за Оскар. Както предрекох в този сериал ще разбере дали е мъж или жена. Факт, има сцени които мъж трудно ще изиграе.

Да върна малко към предната серия, откъде Алисънт и Егон знаят за пророчеството? Егон клекна чак като видя кинжала!

Общи условия

Активация на акаунт