Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 261
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Има ли английски субтитри някъде?

# 601
  • The point of no return
Иначе съм съгласен, играта на Ема Д'Арси е на номинация за Оскар.
Scream На светлинни години от тази награда е за мен, най-слабото звено в сериала. След като изгледах и 10-и, твърдо мога да заявя, че една неопитна Мили я надигра безусловно.

# 602
От известно време ми се мотае един въпрос в главата. Чудя се дали и други Таргериени са неизгорими освен Денерис? Демън прелетя невредим през един драконов огън преди няколко седмици, но пък Лена загина в пламъците. Интересно ми е ако Ренис беше викнала "Дракарис" дали нямаше са оцелеят някои среброкоси.

P.S. Не съм гледала последната серия все още.

# 603
В книгите никой не е неизгорим, включително Денерис. Онова с раждането на драконите беше единичен, изключителен момент. Магия някаква.
По какъв канон я карат в сериалите, едва ли някой може да каже. Като им отърва на сценария горят, иначе не.

# 604
  • Варна
Не е точно така, при дотраките неизгоря за втори път. Когато заключи шатрата и я запали.

# 605
Не изгоря в сериала, в книгата още няма такава сцена. Както вече казаха - в книгите е обяснено - единична случка, заради магия. Всичко останало в сериала е щото някой си тъй е решил.

Изгледах и аз. Спойлнах се и знаех каква ще е предпоследната сцена и се подготвих и може би затова не ми беше толкова гадно. Сцената с раждането беше отново ненужна, ясно е, че сценаристките са жени и е много модерно сега такива неща да се показват, ама айде нямаше нужда. Като събереш всички подробно заснети раждания дотук и то направо цяла серия става пълнеж с кървища и плаценти.
Съгласна съм, никакви Еми-та на среднополовото нещо, Мили наистина би се справила много по-добре във всяка сцена. От двете възрастни само Алисънт е добър ъпгрейд (да, да, знам, че те са били кастнати първи, а малките после... )

Скрит текст:
Като цяло се надявах вече да дадат някой от дивите дракони на малката черната (не различавам коя коя е, и коя няма дракон) Деймън тръгна да ги успокоява там в пещерите с пеене, надявам се в другия сезон вече да иде и тя там, и да се вземат с някой дракон.
Не разбрах тази телепортация на болния Корлис как стана изведнъж, от Дрифтмарк до Драконов камък, ама айде. Другото беше добре. Картинките от преди на Деймън и Ренира с броните и огъня от къде бяха, щом ги нямаше в този епизод. Вече тийзват следващия сезон след 2 години ли...

Последна редакция: сб, 22 окт 2022, 19:18 от Drama Llama

# 606
Чакайте малко. И актрисата дето играе Алисънт ли е сменена? Защото ми се стори една и съща.

# 607
Всички, които са били тийнове в началото са сменени - Ренира, Алисънт, Ленор, и жената на Деймън.
Само сър дрисльо не остарява...

# 608
Да, повече си приличат от двете актриси (актьори?), които играят ролята на Рейнира.

# 609
Не мисля, че знаят за пророчеството. Все пак Висерис и обяснява за съня на Егон и Алисънт грам не схвана. Просто кинжала си е вещ на Визерис, и Алисънт излъга ,че баща му е искал да остане за него. Та явно Егон си е помислил, че наистина го в избрал за наследник.
EdelV, ясно е, че в понеделник ще запалим темата, но дай да не драсваме клечката още. Simple Smile

Иначе съм съгласен, играта на Ема Д'Арси е на номинация за Оскар. Както предрекох в този сериал ще разбере дали е мъж или жена. Факт, има сцени които мъж трудно ще изиграе.

Да върна малко към предната серия, откъде Алисънт и Егон знаят за пророчеството? Егон клекна чак като видя кинжала!
Деймън беше в подземие, тананикаше на един дракон, който още не е заклеймен.
И аз изгледах последната серия! Силен епизод отново! Като цяло много силен сезон! 9 от 10 оценка от мен.
Май стана традиция в сериала силните сцени да са, когато влизат мъже с бастуни Joy
Шегата настрана - много силна игра на Ема като Ренира! Хареса ми много как се справи. Явно в този сериал светлината ще е върху жените, които се борят за своите интереси, но биха избегнали война.
Главните луди също се откроиха съвсем ясно - чичо и племенник. Може ли някой в спойлер да ми обясни къде беше чичо и какво целеше в сцената, където си пееше в подземията?
Деймън ме разби в отговора си към Ото. Joy
Като цяло имаше две сцени, които не ми харесаха особено - едната в началото с раждането и другата накрая всички се сещат коя е.

# 610
  • София
Има ли английски субтитри някъде?

https://www.opensubtitles.org/en/search/subs

Започнах да чета "Огън и кръв". Стигнах точно до смъртта на Визерис. Мога да кажа, че има доста разминавания между книгата и сериала. И то съществени.

# 611
Много похвали, скучен епизод.
Ренира беше безизразна и оставя усещането, че всички събития нямат връзка с нея. Деймън показа яд към кралицата си, съвсем подходящо за неговия темперамент. Хареса ми, че се случи и как го изигра.
Най-много ми хареса
Скрит текст:
как Емънд искаше да сплаши Луцерис, а не да го убие. Финалното "не трябваше да стане така" беше най-доброто от серията.
В книгата нямаше такава реакция.

# 612
  • София
Най-много ми хареса
Скрит текст:
как Емънд искаше да сплаши Луцерис, а не да го убие. Финалното "не трябваше да стане така" беше най-доброто от серията.
В книгата нямаше такава реакция.

Малко като
Скрит текст:
Ние ще знаем, че сме добри, ама другите да мислят, че сме лоши.

# 613
  • Варна
Не мисля, че знаят за пророчеството. Все пак Висерис и обяснява за съня на Егон и Алисънт грам не схвана. Просто кинжала си е вещ на Визерис, и Алисънт излъга ,че баща му е искал да остане за него. Та явно Егон си е помислил, че наистина го в избрал за наследник.
Не му искаше короната, а се зарадва на ножа? Каза "Не си играй с мен?"
Знае за пророчеството!

Drama Liama, това не е темата за книгите. По същата логика не познава Джон Сноу и Церсей е кралица.

# 614
Точно пък този Егон да знае за пророчеството… не мисля. Емонд спомена че той е брата, който учи история и чете философия и тн. Егон не се интересува от стари пророчества.Нали цялата работа е , че Алисънт не знае за какво говореше Визерис. Да не говорим, че дори Деймън не знае за сънищата, както стана ясно в епизода, казал е само на Ренира. Според мен кинжала е много ценен за Визерис, носеше си го навсякъде. Dont play with me e точно заради това, че уж Визерис искал да го вземе той. Короната не беше негова, носи короната на Егон завоевателя. Когато Алисънт му даде кинжала, го прие като доказателство, че баща му е избрал него.
Не му искаше короната, а се зарадва на ножа? Каза "Не си играй с мен?"
Знае за пророчеството!

Drama Liama, това не е темата за книгите. По същата логика не познава Джон Сноу и Церсей е кралица.

Общи условия

Активация на акаунт