Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 238
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Не мисля, че Егон или който и да било освен Ренира е наясно с пророчеството. Визерис ясно й каза, че това е тайна която се предава от краля на престолонаследника от векове. Визерис от началото до края си беше последователен в решението си Ренира да го наследи, колкото и да й се иска на Алисент да тълкува по друг начин последните му думи за да оправдае узурпирането на властта.
Всъщност освен пророчеството в онова подземие Визерис също така каза на Ренира "Идеята, че контролираме драконите е илюзия, те са сила, с която не бива да се играе" и това много ясно се видя в края на сезона. Заради "играта" си Емонд сложи началото на войната.

Спойлер от книгите.
Скрит текст:
Ако следват книгите, сега Хелена и децата й ще трябва да платят за тази му постъпка. Което наистина е жестоко. Тя може би е единствената невинна зелена, която ще плаща за болната амбиция на майка си и необмислените решения на брат си.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 16:29 от mi666i

# 616
Картинките на Деймън и Ренира с броните са фен едит, не са официални. За Деймън не съм сигурна де, мисля че е от старата мъ битка в началото, защото в с дълга коса и е млад. Но на Ренира е едит.
Не изгоря в сериала, в книгата още няма такава сцена. Както вече казаха - в книгите е обяснено - единична случка, заради магия. Всичко останало в сериала е щото някой си тъй е решил.

Изгледах и аз. Спойлнах се и знаех каква ще е предпоследната сцена и се подготвих и може би затова не ми беше толкова гадно. Сцената с раждането беше отново ненужна, ясно е, че сценаристките са жени и е много модерно сега такива неща да се показват, ама айде нямаше нужда. Като събереш всички подробно заснети раждания дотук и то направо цяла серия става пълнеж с кървища и плаценти.
Съгласна съм, никакви Еми-та на среднополовото нещо, Мили наистина би се справила много по-добре във всяка сцена. От двете възрастни само Алисънт е добър ъпгрейд (да, да, знам, че те са били кастнати първи, а малките после... )

Скрит текст:
Като цяло се надявах вече да дадат някой от дивите дракони на малката черната (не различавам коя коя е, и коя няма дракон) Деймън тръгна да ги успокоява там в пещерите с пеене, надявам се в другия сезон вече да иде и тя там, и да се вземат с някой дракон.
Не разбрах тази телепортация на болния Корлис как стана изведнъж, от Дрифтмарк до Драконов камък, ама айде. Другото беше добре. Картинките от преди на Деймън и Ренира с броните и огъня от къде бяха, щом ги нямаше в този епизод. Вече тийзват следващия сезон след 2 години ли...

# 617
  • The point of no return
mi666i, моля, редактирайте си мнението, че спойлерът ви е от книгите. Помислих, че коментирате епизода и го отворих. Коментирахме го вече тук, да се индикира, когато се коментират книгите, моля съобразявайте се.

Колко повече емоции се четат по лицето на Мили. Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 17:32 от Roya

# 618
  • Вестерос
Много зависи сцената, от която са снимките.

# 619
Кога се очаква втори сезон? Някой знае ли?

Скрит текст:
на мен сцената с "ооопс, не исках да те схрускам" ми беше тъпа. По-добре да го бяха изиграли като Едмонд да иска да го убие. Така е някакво все едно войната ще започне заради тинейджърска тъпня...

# 620
mi666i, моля, редактирайте си мнението, че спойлерът ви е от книгите. Помислих, че коментирате епизода и го отворих. Коментирахме го вече тук, да се индикира, когато се коментират книгите, моля съобразявайте се.

Колко повече емоции се четат по лицето на Мили. Flowers Hibiscus

Съжалявам за пръв път съм в тази тема всъщност днес я и открих и не знам назад какво се е коментирало. Коригирах се.

# 621
  • Варна

Скрит текст:
на мен сцената с "ооопс, не исках да те схрускам" ми беше тъпа. По-добре да го бяха изиграли като Едмонд да иска да го убие. Така е някакво все едно войната ще започне заради тинейджърска тъпня...
2024

# 622

Скрит текст:

Скрит текст:
Започна не заради тийн драми, а заради дракони. Визерис си каза на Рейнира в началото -  Идеята, че контролираме драконите е илюзия. Те са сила, с която човек никога не е трябвало да се занимава. (The idea that we control the dragons is an illusion. They're a power man should never have trifled with.)
И танца на драконите го започнаха драконите. Сами, без команди, не слушайки ездачите си.

# 623

За мен са равнопоставени откъм изразяване.
Младата Ренира - емоционална, впечатляваща се, лудетина, ранима. Тийн.
Порасналата Ренира - улегнала, сериозна, претърпяла куп житейски уроци, болки и страхове, претръпнала. Майка.
Не можем да сравняваме момичето с жената. Трансформацията е голяма и е видима. Всички се променяме, тя също.
А и както пише Тифани, много зависи в каква ситуация са снимани.

# 624
  • The point of no return
mi666i, благодаря!

Drama Llama, фактически не започна ли танцът от момента на коронясването на Егон и пълното пренебрегване на Ренира?

Да, сцената има значение, но по принцип за мен не са равнопоставени. Никой не очаква същото поведение като на Мили. Ема е толкова постна откъм емоции, че повече от това няма накъде. Все едно са сложили манекен да рецитира реплики и да криви устата, а, и да псува. Много ми е грозно това, някакси не ми се връзва с онзи свят, че и Деймън взе да го прави.

Честит Рожден Ден на Емилия Кларк! Purple Heart

# 625
В леко стиснатата уста и съсредоточен поглед на Д'Арси за мен има толкова много емоция, че имам чувството, че ей сега ще експлоадира от стаени емоции и гняв.
Не знам, далеч съм от идеята за спор, вероятно всеки вижда различни неща и няма лошо. Но за мен Д' Арси играе добре.

# 626
Псуването и на мен не ми е много "кралско", ама... предполагам трябва да се харесат на широка аудитория, затова го има.
Емилия щеше да е страхотна Ренира.. ехххх

# 627
За мен е нещо по средата засега Ема Дарси. Нито е толкова зле, колкото я изкарват някои, нито нещо чак толкова изключително. ОК ми е. Но дотук го играеше все още спокойната и разумна Ренира. Тепърва ще трябва да минава в режим отмъстителна, зла и огорчена и да показва емоции. Ще си проличи по-натам колко я бива.

# 628
  • The point of no return
В леко стиснатата уста и съсредоточен поглед на Д'Арси за мен има толкова много емоция, че имам чувството, че ей сега ще експлоадира от стаени емоции и гняв.
Не знам, далеч съм от идеята за спор, вероятно всеки вижда различни неща и няма лошо. Но за мен Д' Арси играе добре.
Уважавам мнението ти и аз също не целя спор. Hands V Просто може би съм разочарована, защото ми се искаше да видя повече от Ема, но пък то има време в идните сезони, може да успее да ми промени мнението. Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 23:36 от Roya

# 629
  • Сидни
Гледах го още в петък, но изчаквах официалната премиера, за да пиша.

Хареса ми епизода и въпреки, че знаех за краят ми беше много гадно.

Скрит текст:
Люк ми беше любимец, толкова симпатично момченце. Напомня ми малко на моят син и ми беше много гадно, че умря така.
Това с бебето и поредното раждане наистина беше ту мач.
Деймън също нещо не ми беше убедителен.
Storm's End  ми хареса как го бяха направили, с бурята и всичко. Лорд Борос ме изкефи. Някакси напомня на Робърт.
На мен играта на Ема ми харесва.
Абе като цяла сега какво ще гледаме....баси чакането ще е.

Общи условия

Активация на акаунт