Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 44

• 29 216
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Печатна грешка. Мери Сю. А Гари Сту е мъжкият вариант. https://filmlifestyle.com/what-is-a-mary-sue/

# 676
  • София
Героите в Троновете са си много интересни. Но сценаристите съсипаха всичко в шоуто.

# 677
Изгледах 10 финален епизод.
Ми то тъкмо започна каквото има да започва и... ще се пукна от яд, че няма готов втори сезон.

# 678
  • Вестерос
Аз Джон много го харесвам, ама книжния.

# 679
Току що изгледах епизода! Завърши на най-интересното и лошото е, че ще се чака 2 години... , но знае ли човек, може и да ни зарадват с по-ранна премиера!
Хареса ми епизода, повече отколкото "Зелената кралица" , където за мен лично беше най-слабият епизод в целия 1 сезон!
2 сезон ще е тежък според мен и нямам идея как ще го гледам, сигурно с едно отворено и едно затворено око Laughing , че не ми понасят кървища и такива гледки...
В тази серия само мога да кажа, че най-сетне видях драконите и мога да кажа с ръка на сърцето си, че на Люк е най-красивият дракон - бял! Страхотен!

Епизода:

Скрит текст:
На мен много ми хареса Демън този път и е прав, че не се бездейства, а се действа! Как така ще ти вземат законното право?! Ренира много тъпо и глупаво постъпи като иска да следва максимата на баща си да живее в мир и спокойствие, а да й отмъкват трона иззпод носа й! Правилно я хвана за врата Демън.. Колко наивна може да я тази жена , че да повярва на Алисънт и да следва принципите на баща си, боже боже...

Демън много правилно каза на Ренис, че е можела да ги изпепели, но тя ясно заяви , че не иска да предизвиква война , а в същото време войната иде! Ама жено, как ще предизвикаш война, като ще сложиш край на всичко още преди да е започнало?! Ама не нали да не й тежи на съвестта, друг да я почне войната , ама тя самата не осъзнава, че тя даде началото на войната, а не Ренира ... Пуу... Да си умен ама толкоз умен, че чак понякога постъпваш малоумно..
Хареса ми Ренис иначе, убеди мъжа си да заемат страната на Ренира заради внуците си.
Браво на Веларион, че най-накрая го показаха! Много ми хареса този персонаж , вдъхва някак си доверие и сила ... Лъха на увереност и победа.

Люк, много го харесвам това момче, страшен красавец е актьора! Трябваше даже той да играе Джейсерис, а не Люк , щото сега се получи изключително гадно и тъпо, че умря. И не, Емонд не е виновен, нито Люк. Просто явно дракона на Люк усети страха му и реши да му покаже , че е в безопасност и на своя глава пусна огън на Вхагар , което беше грешка, защото Вхагар побесня! Как така едно малко драконче ще се изперчва пред негово величество , нали така!? Точно затова и не прие командата на Емонд ,а отиде да си отмъсти лично ...
Емонд иначе много ме издразни с това, че се заяде с Люк... Люк е трябвало още като е видял Вхагар да се върне обратно при Ренира, а не да играе вестоносец и накрая му коства живота.
Между другото едно до друго застанали драконите наистина се видя колко ОГРОМЕН е Вхагар! Направо невероятно голям .. , но и грозен в моите очи  , хи хи ...

И така като гледам , всъщност на цялата сага и начало на войната сложи именно ВХАГАР и ЕМОНД!

# 680
  • Варна
Теорията за сестра близначка е абсурдна. Истината за Джон я повториха достатъчно пъти ... не знае нищо. При нас са двама май ...

# 681
  • Somewhere far away
Аз ако можех да избирам бих си избрала дракон като Караксес. червеничък и със забавни бузи с шипове, много е сладък!

# 682
Много ми харесва, че е с по-дълга шия. Вагар също е впечатляващ с размерите си.

# 683
  • София
В тази серия само мога да кажа, че най-сетне видях драконите и мога да кажа с ръка на сърцето си, че на Люк е най-красивият дракон - бял! Страхотен!

Епизода:

Скрит текст:
Между другото едно до друго застанали драконите наистина се видя колко ОГРОМЕН е Вхагар! Направо невероятно голям .. , но и грозен в моите очи  , хи хи ...

И така като гледам , всъщност на цялата сага и начало на войната сложи именно ВХАГАР и ЕМОНД!

Всъщност, не.
Скрит текст:
Началото на войната бе положено от хората. А драконите просто запалиха искрата. Не Вхагар и Емонд, а Вхагар и другото драконче.]Началото на войната бе положено от хората. А драконите просто запалиха искрата. Не Вхагар и Емонд, а Вхагар и другото драконче.

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 20:52 от АРТЕМИС

# 684
  • Вестерос
Аз бих си избрала Мелейз Червената кралица!

# 685
  • София
Аз бих си избрала Мелейз Червената кралица!

А аз Балерион, ама пусто умре. Simple Smile

Сравнение големината на драконите.
https://www.youtube.com/watch?v=MelMmqli4YY

# 686
Вагар е женски дракон. А Аракс е много младичък. За мен дракона на Ренира ми е най-красив.

# 687
Честно казано ми се иска да има още дракони и след ГОТ... в Дрогон ми е надеждата...

# 688
  • София
Изгледах и аз новия 10 епизод. Чинно си изчаках да излезе в HBO.
Да кога слагаме в спойлери неща от епизода?
Ренира и Деймън ми бяха странни. Все едно всеки от тях опипва новата си роля (при променените обстоятелства). Това хващане за гърлото нещо не ми се върза с досегашното изграждане на персонажите. Но може да е и от това, че гледах с английските субтитри. Да съм изтървала някоя дума и нюанс.
Странно решение да си пратиш наследниците като вестоносци на прага на война, сами.
За Ема Дарси. В началото ми беше откровено неприятна и трудно свикнах с промяната. Постепенно я възприех. Сега съм убедена, че Мили трудно щеше да изиграе тази пораснала Ренира. Но на моменти продължава да ми идва недостатъчно емоционална Ема Дарси.
Пеенето на драконите според мен беше опит да се свърже с някой друг. Да го опитоми.

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 22:41 от zazu1

# 689
ау, демончо колко беше ядосан, обичам вбесени демони Grinning
ренира бива, аз също й посвикнах и вече я приемам по-добре от първите сцени с порасналото й аз
другият /д/емонд - огън и лед в едно, жесток!
ренис искам да ми е леля, а корлис - дядо
седлата на драконите с тези дръжки напомнят на метлите от хари потър

Общи условия

Активация на акаунт