Виена тема 13

• 41 445
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Deutschland/HE
А системите им за разпределение не са направена като хората и има случаи, когато слага деца под 16г до аварийните изходи и тогава настава драмата, защото стюардесите трябва да се оправят. Та гледайте и това при чекиране.

# 91
  • София
Тонка, ако дъщеря ти е под 18 със сигурност ще ви намерят съседни седалки.
Бобец, дъщеря ми е на 14 г, но се води младеж, а не дете. Детето на приятелката ми е на 9 г и тя е спокойна, защото ще са съседни места. А ние летим с две различни авиокомпании - на отиване Раян, връщането е с Австрийските авиолинии. Дано поне с вторите да нямаме проблем, тъй като не се водят нискотарифни, че да ни изнудват.

Тийнът от 13г. пътува където ни разпределят.
Дъщеря ми ще лети за първи път и това не ни е опция.

Тонка опитай по-ранно чекиране, то е платено със сигурност, но дава възможност да си избереш местата. Ако сте си купували заедно 7те билета, май трябва всички заедно да платите. Може да опиташ сега и то ще ти каже цената и може ли само за две места да се доплати.
Колибри, сега ще се опитам да видя дали само за нас двете може да си изберем и платим места. Направо се филмирах ужасно.

И да попитам - струва ли си посещението във виенския Мадам Тюсо?

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 10:58 от Тонка*

# 92
  • Deutschland/HE
Тонка, Раян са си също нискотарифни, от тях очаквай същото като от Уиз. Копират си един друг номерата.

# 93

Тийнът от 13г. пътува където ни разпределят.
Дъщеря ми ще лети за първи път и това не ни е опция.

Тонка опитай по-ранно чекиране, то е платено със сигурност, но дава възможност да си избереш местата. Ако сте си купували заедно 7те билета, май трябва всички заедно да платите. Може да опиташ сега и то ще ти каже цената и може ли само за две места да се доплати.
Колибри, сега ще се опитам да видя дали само за нас двете може да си изберем и платим места. Направо се филмирах ужасно.

И да попитам - струва ли си посещението във виенския Мадам Тисо?

Като за първи полет  със самолет е така, разбирам. Тогава действай бързо за каквото е писала колибри. Раян, уиз наистина са един дол дренки.

Музеят на мадам Тюсо не е лош, но има много други типично виенски забележителности които си струват повече посещението. Лошото е че тийновете малко се впечатляват от църквите, Албертината, музеите. Тогава музеят на Тюсо е някакво решение.

# 94
  • София
Тонка, не се сещам как е при Райън, но ако е като при Уиз, може да чекираш и да промениш само едното място - твоето или нейното, ако ви разделят.

Мадам Тюсо ни хареса, за тийн също има изненади - Зендая, 21 pilots и разни други знаменитости.

# 95
  • София
Тонка, Раян са си също нискотарифни, от тях очаквай същото като от Уиз. Копират си един друг номерата.
Да, знам, аз говорех за обратния ни полет с австрийските авиолинии. Те не са нискотарифни и може да не ни направят мизерия.
След малко човекът, който ни е купил билетите, ще провери как стои въпроса с доплащането за място.

Мадам Тюсо ни хареса, за тийн също има изненади - Зендая, 21 pilots и разни други знаменитости.
Благодаря, ще го посетим непременно. Blush

Благодаря на всички за отговорите!

# 96
И аз мисля, че ще й хареса Мадам Тюсо на дъщеря ти, а също и част от атракциите в Пратера, особено ако си пада по по-екстремни неща.

Надявам се да се уреди въпросът с местата в самолета, още повече щом й е за първи път!
Моят опит е само с България еър, там винаги ни намират семейно места. Дори единия път точно на връщане от Виена ни уредиха в бизнес класата (при свободни места разбира се), за да можем да сме заедно с децата, едното от които тогава беше на възрастта на дъщеря ти.

# 97
Да, знам, аз говорех за обратния ни полет с австрийските авиолинии. Те не са нискотарифни и може да не ни направят мизерия.

Ние летяхме с австрийците, но аз платих само част от седалките да са една до друга. За моя изненада обаче и при двата полета ни сложиха цялото семейство заедно. Аз чекирах онлайн, като и двата пъти беше малко след като получих известие, че онлайн чекът вече е възможен. Не знам дали това има значение.

# 98
Според мен компаниите, които не са нискотарифни си държат на правилото децата да са заедно с родителите си.

Иначе по темата за Виена мога да препоръчам хотела от веригата Novotel. Намирата се до центарална гара (Wien Hauptbahnhof). От летището се стига за 25 минути с влак, без прекачване. Има връзка с метрото и доста места за хапване на крак.

# 99
Австрийците са съвсем друга работа и затова въобще не коментирах връщането. За съжаление престанаха да продават билети на по-ниски цени от Вн както беше в началото като пуснаха линията и искаха да са конкурент на уиз и Райън. Тогава в надпревара кой ще.си напълни самолета с ниски цени, щерката можеше да отскача по пантофи за няколко дена. Сега обаче си държат цените. Явно има много желаещи да пътуват.

# 100
  • СОФИЯ
AUA след ковид възстановиха по няколко полета на ден и сега имат добри цени, но от СФ. Вчера гледах,  за края на този месец има полети под 100 евро, без чекиран багаж. Недостатък при тях е че куфара на борда е 8 кг.

# 101
Абе, скъпо излиза да си купиш места, понякога е даже по-скъпо от самия билет. Лятото ходихме до Кипър. Наши приятели летяха за първи път и искаха да са един до друг - платих със 100 и няколко лева повече от нас. А нас с мъжа ми системата ми разпредели един до друг, без да сме плащали Simple Smile

Сега също не сме плащали за места - децата ни са малки и би трябвало едното да е до мен, другото до баща си, така че ще се оправим Simple Smile

# 102
Абе, скъпо излиза да си купиш места, понякога е даже по-скъпо от самия билет. Лятото ходихме до Кипър. Наши приятели летяха за първи път и искаха да са един до друг - платих със 100 и няколко лева повече от нас. А нас с мъжа ми системата ми разпредели един до друг, без да сме плащали Simple Smile

Сега също не сме плащали за места - децата ни са малки и би трябвало едното да е до мен, другото до баща си, така че ще се оправим Simple Smile
AUA след ковид възстановиха по няколко полета на ден и сега имат добри цени, но от СФ. Вчера гледах,  за края на този месец има полети под 100 евро, без чекиран багаж. Недостатък при тях е че куфара на борда е 8 кг.

8 кг но поне ги има към билета.
Последно щерката летя с уиз лятото до вн и нямаше право с билета  даже на кабинен куфар а на дамска чанта илк раничка с наистина малки размери ( 20 на 30 нещо Такова) . На нея не че й трябваше нещо защото си идваше до вкъщи, даже от лаптоп нямаше нужда. Но ако пътуваш не до вкъщи даваш още пари и за кабинен багаж около  20 тина евро, което е сума. При което за идване беше да кажем 15 Евро а за връщане 22 Евро на кабинен куфар.

# 103
  • София
Ох, успях да платя места! 63 лв ми излезе удоволствието, като си казах кои редове предпочитам и че искам място до прозорец и средното до него. Това за Раян на отиване, за връщане с австрийските се надявам да извадя късмет.

Сега остава и да проработи системата да купя картите за градския транспорт и нямам повече разправии преди пътуването.

# 104
  • СОФИЯ
За австрийците чекирането обикновено е 47 часа преди полета. Просто дребни кога ще отворят чека и ще избереш добри места.
А за градския транспорт си работи, сега пробвах

Общи условия

Активация на акаунт