Виена тема 13

• 43 544
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Тонка,
За Hop on hop off - може и в един ден, но без много слизане. Маршрута през Шонбрун е по-атрактивен донякъде. Може да си го изпътувате веднъж, да се насладите и после да слезете някъде.
Австрийските наистина отварят 47ч преди полет онлайн чекирането и избираш места по схемата и може да сте си заедно.

# 121
  • София
Морковина, как да избирам места да сме заедно? Не се ли доплаща за място, като при Раян?

За двата пълни дни съм предвидила следното. Първи ден с хоп он/оф - първо маршрута със замъците, като ще има и слизане с разглеждане. След това другия маршрут, но без слизане. На следващия ден ще си разгледаме на крак централните забележителности, като трябва да ни остане време за Пратера, въпреки че лично аз не виждам какво ще правим там. Ако опашката за виенското колело е 100 човека, нямам никакво желание да вися и да губя ценно време. Но в Мадам Тюсо ми се ходи.
То и на коледния базар при кметството искаме... май ще се наложи да галопираме. Grinning

# 122
  • СОФИЯ
Не се доплаща за места при австрийците. Изборът на места е както при други авиокомпании, които не са нискобюджетни.

# 123
Морковина, как да избирам места да сме заедно? Не се ли доплаща за място, като при Раян?

За двата пълни дни съм предвидила следното. Първи ден с хоп он/оф - първо маршрута със замъците, като ще има и слизане с разглеждане. След това другия маршрут, но без слизане. На следващия ден ще си разгледаме на крак централните забележителности, като трябва да ни остане време за Пратера, въпреки че лично аз не виждам какво ще правим там. Ако опашката за виенското колело е 100 човека, нямам никакво желание да вися и да губя ценно време. Но в Мадам Тюсо ми се ходи.
То и на коледния базар при кметството искаме... май ще се наложи да галопираме. Grinning

Категорично не бих ползвала хоп он/оф ако някой ходи за първи път във Виена.
Централната част е на пешаходна от площада на Мария Анотанета до Шефансдом бих ходила пеша за да се усето духа на Виена. Албертина е по път и ако има време и би могла да се разгледа. На стълбите пред Албертина срещу операта има павилонце с традиционни вурстове които се ядат на крак. Само на няколко метра се намира и Сахер хотела където моеже да се опита традиционната торта. Gasthus zum Opera пък е място със страхотни шницели и традиционна гъска.
През градините може да се посети и музея на Сиси.

На следващият ден бих избрала Щрьонбрун, метрото ходи до там. Има обиколка на англисйски с гид. Групите обикновенно са малки защото е по-скъпо от тези с апарата.
И от там до Пратера. Колелото е голямо и повече от 20-30 минути няма да чакате.

А следващият път ще разгледате другите места.

# 124
  • София
Хоуп, втори път надали ще ходим. То това, което ми предлагаш е почти същото, което съм запланувала, но без хоп он-оф. Blush

САННЯ, благодаря за разяснението. Не съм пътувала така самоорганизирано със самолет и не знаех.

# 125
Хоуп, втори път надали ще ходим. То това, което ми предлагаш е почти същото, което съм запланувала, но без хоп он-оф. Blush

САННЯ, благодаря за разяснението. Не съм пътувала така самоорганизирано със самолет и не знаех.
За мен лично тези панорамни обиколки са загуба на време. И безумно тичане. Отгоре на всичкото не от всяко място се вижда хубаво. Веднъж сме ги ползвали в Будапеща с малкият защото той беше за първи път, слезохме по средата - за мен си е чиста загуба на време.

Редактирам се Simple Smile
Централната час - Албертина, музея на Сиси, пък може и природонаучния ще ви отнемат поне 6-7 часа.

Щронбрюн и градините поне 4 часа, пък ако влезете и в зоологическата съвсем си мина врмето. И пратера 3 часа и то деня минал Simple Smile

# 126
Тонка, какво стана с билетите? Днес с кредитна стана ли? Hug Пратера и на мен не ми е кой знае колко любимо място, но в предколедния сезон е добре украсен, а и има тогава концерти - между сряда и неделя всеки ден в седем часа вечерта.

Да предупредя, че на 27-ми ноември там ще има Perchtenlauf. Това са едни облечени като дяволи хора и правят пакости - например мажат дамите със сажди по лицето Grinning Само веднъж ми се е случило да ме намажат, де, иначе побутват само. Нещо като българските кукери, изгонват лошите духове.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 13:34 от Анонимен

# 127
  • София
Ли Лу, утре ще ги боря билетите на спокойствие вкъщи. Днес ентусиазмът ме е напуснал. Joy

Хоуп, не смятаме да влизаме вътре в музеите, защото не разполагаме с достатъчно време. Ако зависи от мен, Пратера също бих пропуснала.

И ние сме се возили на хоп он/оф в Будапеща и много ми хареса. Само че времето беше хубаво и вторият етаж беше открит, така че при всички забележителности можеше да се става и снима.

# 128
Ние също не успяхме предварително от България да купим карти за градския транспорт - нито през телефон, нито през компютър. На плащането и сайта, и приложението даваха грешка, а  пробвахме с различни банкови карти. Като стигнахме там, успяхме на място през тел.
Да допълня, че Албертина е с безплатен вход за посетители под 19 г. Simple Smile
Аз препоръчвам безплатните пешеходни обиколки с екскурзовод. За 2 часа научихме толкова интересни истории, легенди и др., които иначе няма откъде да чуе човек, а децата си упражниха английския език.

# 129
  • столицата
Някакъв линк към тези пешеходни обиколки може ли да дадете?

# 130
Разбира се:
https://goodviennatours.eu/
Избрах ги напълно случайно, защото ме устройваше часа, но останахме много доволни. Изисква се резервация, може и предния ден. Има списък с подобни фирми тук:
https://www.wien.info/en/sightseeing/tours-guides/free-tours-346296

# 131
Тонка,
За чекирането заедно са ти отговорили, за туристическия автобус мисля, че ще ви хареса. За Пратера ти препоръчвам като отидете - поразходете се, има и друго голямо колело с открити кабинки и много хубава гледка, а не се чака дълго и е по спомен 5 евро. Не знам в студения сезон какво работи от другите атракции, но на мен ми хареса едно лудо влакче Олимпиен лууп май се казваше. И една висока въртележка също, Пратер турм. И лилипутското влакче, има го в комбиниран билет с Виенското колело. А то самото е готино, но не бих казала, че е абсолютно задължително. Честно казано на мен другото ми беше по-приятно, но въпрос на вкус. Приятно изкарване и много хубави емоции!

# 132
Аз ще си търся някои по-бебешки атракции, че с корема не съм много за лунапарк, за съжаление.
Аз пак с въпрос за Пандорф - понеже сме 4 възрастни и 3 деца, като смятам колко пари трябва да дадем за тези шатълиндо там, мисля дали не е по-добре да си вземем коли под наем до там? Коя фирма бихте ми препоръчали?

# 133
Ох, приходи ми се пак след 15 години. Дайте ориентировъчни цени в заведенията, шницел, сладкиши, да започвам да планирам.

# 134
Криси, ако ще наемате кола, виж тук, защото дават отстъпка за посетители на аутлета и веднага можеш да изчислиш сумата. Не намерих от сайта как да сменя езика, но с дясното копче на мишката би трябвало да стане. Доста е пълно на паркинга, идете в първия час на работното време. Иначе самата аз не съм наемала и не мога да дам мнение от първа ръка, фирмата е официалната, която аутлета дава като идея на сайта си.

За заведенията според зависи човек какво иска - да е на луксозно или просто да се нахрани. На мен ми се налага често само второто и харесвам Reinthaler´s Beisl.
Скрит текст:
На центъра е - една странична улица на пешеходна зона Graben, не е ресторант, а гостилница. Разбирай, по-простичко устроен, но кухнята е много вкусна и е евтино за това, което касират на пъпа на града. Супа 4,50, шнитцел 14,50, бийф 19,90, щрудел 5,-, 2 палачинки 7,40 ... Няколко метра по-нататък е Fabios и очакват за един стейк 40,- но е много красиво и изискано място.

Общи условия

Активация на акаунт