Виена тема 13

• 43 516
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • столицата
И пак аз да попитам /малко ставам нахална, но пътуването наближава/. Колебая се между тези 2 места за нощувка:
Luna Apartments
14.Пенцинг, Виена На 6 км от центъра
https://www.booking.com/hotel/at/luna-apartments.bg.html?aid=376 … _availability_msg
и
Hotel Kolping Wien Zentral
06.Мариахилф, Виена На 1.6 км от центъра - https://www.booking.com/hotel/at/kolpingwienzentral.bg.html?labe … results#hotelTmpl

Първото е апартаментче до Шьонбрюн, второто е обикновена хотелска стая със закуска и доста по-близо до центъра. Вероятно може да не се ползва транспорт за деня  на Ринга. Апартаментът е по-изгоден като цена.

# 376
  • София
Бих избрал второто от тези двете заради местоположението.

# 377
  • На планетата Земя
galimar, зависи каква е целта. Ако искаш да можеш да се разхождаш през деня/вечер, без да се налага ползване на транспорт, хотелът е идеалният вариант. А и ще имаш закуска, няма да го мислиш къде да хапнеш. Отиваш на гости предполагам и много се вълнувам за вас!

Сега погледнах линковете - определено хотелът, той е в самият център. Ако съкровището през деня е заето, ти ще можеш спокойно да обикаляш по виенските потайности.

# 378
  • столицата
Благодаря ви! Дано и времето е с мен! Simple Smile

# 379
  • СОФИЯ
Хотелът е до спирка на  U3 , според мен това е най-удобната линия на метрото.

# 380
galimar, аз също бих избрала хотела. На такова място е, че ако целта е да се разгледат по-интересните места и малко повечко ходене не е проблем, градски транспорт почти няма да ви е нужен. Ако в списъка ви за посещения са Шонбрун, Пратера и кулата Дунав за тях вече ще се наложи да ползвате метрото.
На десетина минутки от хотела, на Mariahilfer str., има едно магазинче, в което предлагат страхотни сандвичи - Duran. Самата улица е търговска, пълна с магазини и ви извежда до Музейния квартал, а от там излизате на площад Мария-Тереза, където са двата огледални музея, двореца Хофбург и Музея на Сиси, които са един след друг. Албертина и Операта са ви на 5-10 мин., а на още 10-15 минути е Катедралата Св. Стефан.
Приятно пътуване и да се насладите напълно на престоя си във Виена.

# 381
Ако купите карта за градски транспорт, шнелбана от/до летището е 1.90 евро в посока.

летището е извън града. дори студентите с карти купуват допълнителен билет. Ние имахме карта седмична и за денят на полета , но за s7 до летище ни трябваше друг билет. Дъщеря ни , която има транспортна студентска карта слезе на гробището за да не си купува билет до летище. Цената е 1.90 e със Виена сити кард , което не е виена сити пас. Шнелбан са  S1, S2, S3, S4, S7.
Инфо тук
https://www.wien.info/en/travel-info/to-and-around/airport-to-ce … s-train-s7-345644

Пуснали са билети Варна Виена за 15 евро в началото на февруари

НА коя Авиокомпания са?
заекът е че са еднопосочни на тази цена.

Raynair, връщането при мен го дава на 20 евро за 05.02.
благодаря, явно е за точно определени ДАТИ.  За дъщеря ми насам беше 20 евро, но за обратно  цената вече беше тотално различна, затова ще лети до берлин.

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 01:49 от _re_ge

# 382
  • СОФИЯ
_re_ge , дъщеря ми също е студент във Виена. От години пътувам често до Виена, а от септември до сега всеки месец. В края на този също ще отида, дори с майка ми, не пропускам намаленията за шопинг. Шнелбана от/до летище започнах да ползвам по ковид, когато спряха САТ. С карта за градски транспорт, независимо каква, часова, дневна, седмична или студентска за сместъра, билетът за S 7 е 1.90 евро в посока, защото се плаща за от/до зона 100. До/от там важи картата. Проверявали са ме във влака. 4 евро е ако не е закупена карта. Веднъж съм ползвала такъв, защото нощувах до Вин митте и не ползвах градски транспорт. Виена сити карт и сити пас в случая нямат нищо общо.

# 383
Доста отдавна съм била студентка тук, но все пак да споделя моя опит. Картите ни тогава също бяха за зона 100, сега не зная на тази зона как казват. Ето това са спирките, до които се пътува безплатно, ако имаш виенски билет.

Скрит текст:
Weststrecke nach St. Pölten: Station Purkersdorf Sanatorium
Südstrecke nach Wiener Neustadt: Station Liesing
Strecke Ebenfurth: Station Wien-Blumental
Richtung Osten nach Gramatneusiedl: Station Kledering
Richtung Osten nach (Flughafen Wien) Hainburg-Wolfsthal: Station Schwechat Stadt
Richtung Osten nach Marchegg: Station Aspern Nord
Richtung Korneuburg NW: Station Strebersdorf
Nordstrecke Richtung Gänserndorf & Tschechien: Station Süßenbrunn
Nordstrecke Richtung Laa an der Thaya: Station Gerasdorf
Franz Josef Bahn Richtung Klosterneuburg: Station Nußdorf
Badner Bahn: Station Vösendorf-Siebenhirten

galimar, аз харесвам шести, седми и осми квартал най-много, та от мен глас за шести, който е по-близо до центъра.

# 384
  • СОФИЯ
На машините има бутон от края на града. Аз лично не ползвам самите машини. За пристигане ми изпращат билета купен през сайта на жлезниците, нещо което така и не се научих аз сама да правя. За връщане дъщеря ми купува от машината.

# 385
Говорим за едно и също нещо и сякаш накрая се разбрахме.
Дори и да имаш карта за цялата градска мрежа  купуваш за превоз извън зоната на Виена където е летището (!) билет за 1,90. Като тази цена от 1,90 е преференциална заради картата . Ако сте група и купите групов билет, излиза и по-ниска цената.

# 386
  • столицата
Сега пък аз се обърках. Пристигаме на летището и няма да купуваме карта за ГТ. Отивам на машинката и купувам два билета до Виена  по около 4.30 евро като може да има намаление за двама.  Качвам се на S7 и слизам на Hauptbahnhof и мога да ползвам градски транспор еднопосочно без паузи. Нали така?
Освен S7 или CAT имаше някакви други влакчета, които вероятно спират на гарите от горния цитат?  Нещо много спирки от летището се появиха изведнъж

# 387
  • София
Сега пък аз се обърках. Пристигаме на летището и няма да купуваме карта за ГТ. Отивам на машинката и купувам два билета до Виена  по около 4.30 евро като може да има намаление за двама.  Качвам се на S7 и слизам на Hauptbahnhof и мога да ползвам градски транспор еднопосочно без паузи. Нали така?
Освен S7 или CAT имаше някакви други влакчета, които вероятно спират на гарите от горния цитат?  Нещо много спирки от летището се появиха изведнъж
Можеш да хванеш и РейлДжет влаковете на ÖBB - цената е същата и не спират никъде.

# 388
Сега пък аз се обърках. Пристигаме на летището и няма да купуваме карта за ГТ. Отивам на машинката и купувам два билета до Виена  по около 4.30 евро като може да има намаление за двама.  Качвам се на S7 и слизам на Hauptbahnhof и мога да ползвам градски транспор еднопосочно без паузи. Нали така?
Освен S7 или CAT имаше някакви други влакчета, които вероятно спират на гарите от горния цитат?  Нещо много спирки от летището се появиха изведнъж
S7 не ходи на Централна гара(Hauptbanhof). Предполагам, че хората се бъркат с Мите( Wienmitte/ Landstrasse), което е важна гара, почти в центъра на града и често използвана спирка, и е на пътя на влаковете от/ за летещето.Иначе другото е вярно.

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 17:13 от apfelstrudel

# 389
  • столицата
А къде пише, че билетът от летището за 4.20 включва и еднократно придвижване с градски транспорт?

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 06:07 от galimar

Общи условия

Активация на акаунт