Виена тема 13

• 43 479
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Volksoper е за простосмъртните хора, иначе сградата също е на над сто години и не е много далече, в 9. квартал е Така изглежда, тук се намира (Schottentor е спирка в началото на най-централния квартал, само направо в другата посока). А различни места с опера са Neue Oper Wien, Kammer Oper, а за деца Kinder Oper.

малко по-надолу от volksoper e общежитието на дъщеря ми. Чудно кварталче е - нито далеч нито близко, устроено с магазини , транспорт...

# 436
до него имаше езеро със стотици 1метрови шарани
Да не би да е Schlosspark Laxenburg? Отдавна не сме ходили, но си спомням, че имаше много големи риби и децата едва стояха в лодката от възхищение по тях.

# 437
Откъде си купувате билети за забележителностите он лайн? От кой сайт?

# 438
Искам да попитам каква е цената на билета за влак от Братислава до Виена? Вие отивате да разгледате и двата града или така излиза по евтино пътуването? Плануваме да посетим Виена преди Коледа и събирам информация

# 439
  • София
Искам да попитам каква е цената на билета за влак от Братислава до Виена?
10.20 €

# 440
  • СОФИЯ
Откъде си купувате билети за забележителностите он лайн? От кой сайт?
От сайта на съответните забележителности. За някои има комбинирани билети. Ако резервацията ви е през букинг, за някои дава малки отстъпки.

# 441
Здравейте! Как се стига до Парндорф от Виена? Предварително благодаря за отговорите! 🤗

# 442
  • София
Здравейте! Как се стига до Парндорф от Виена? Предварително благодаря за отговорите! 🤗
С регионален влак за 35-40 минути.

# 443
С Uber, сваляш приложението и викаш кола.

# 444
  • Wien

Можете да ползвате и Shuttle Bus. Начална спирка vis-à-vis Щатс Опер и ще ви закара директно. Билетите се закупуват предварително на https://blaguss.com/fahrplaene/shopping-shuttle-parndorf. Прятно пазаруване.Angry

# 445
Ровим за билети за Шьонбрун.
Не намираме обаче комбинирани, които да включват всичко.
Имат зимни намаления и вероятно след 30 март ще пуснат други билети.
Намираме само тази зимна промоция.
Но отделно билети за всяко едно, а не комбинация-дворец, градини, зоопарк.
Ние ли бъркане нещо или няма такива комбинирани?

# 446
Виждам, че има комбинирани, но могат да бъдат поръчани след 1 април(без да съм сигурна, че това е официалният сайт): https://www.schoenbrunn.at/en/all-tickets/classic-pass-plus
Има и някакъв Winter pass тук: https://www.schoenbrunn.at/en/tickets-and-prices/all-tickets-tours#winter-pass

# 447
Някои от атракциите не работят през зимата и за това не може да се купи комбиниран билет от сега. За Двореца, до колкото ми е известно, ти дават точен час, в който да влезеш. Това значи, че трябва добре да се направи план за посещението и да се разпредели времето така, че да не се тича напред-назад.

Caroline_Bingley, разбирам, че сте с малка госпожица. Ние също бяхме с такава на 5 г. и един малък господин на 1 г. и 8 м. Не знам дали в големия дворец ще ѝ бъде толкова интересно, но има отделно "детски дворец", който е в същата сграда, просто е с отделен вход. Там може да се облечете с "принцески" рокли и да си направите снимки, а после да обиколите и да разгледате различните стаи. В зоопарка също ще ѝ хареса. Имайте в предвид, че само за него ще ви трябват минимум 2-3 часа и то, ако минавате по-набързичко. Другите места на които може би ще ѝ хареса са Домът на музиката, Къщата на морето и Природо-историческия музей. Всички те са горе-долу в централната част и от едното до другото място може да се отиде пеша. Естествено, в Пратера също има много забавления, но имайте в предвид, че на някои от атракциите има ограничения за годините като деца под 6 г. не се допускат.

# 448
  • СОФИЯ
В къщата на музиката след 20 ч за възрастни
 таксата за вход е на половина,  8 евро. На мен много ми харесва там, няколко пъти съм посещавала, въпреки че съм музикален инвалид. За по-големи деца ще е интересно, но за  5 г не мисля че ще разбере и усети различните гъдели.

# 449
Здравейте,
имам идея да посетя Виена, но с изненада открих, че те все още имат някои мерки свързани с Ковид.
Разбрах, че искат маски в транспорта и на спирките, сертификати в някои места за настаняване, но за влизане в страната ми се стори, че не искат.
Въпросът ми е има ли свободен достъп до основните забележителност?
И изобщо малко повече информация, свързана с мерките.
Извинявам се, ако е коментирано, но днес открих темата и не успях да я изчета цялата.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт