Виена тема 13

• 43 437
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте!
Снощи купих билети за нашето пътуване до Виена от
25.05. до 30.05. Изчетох тази тема, ще се прехвърля и
на предишните. Благодаря, че споделяте толкова полезна
информация!
Имам молба, ако някой може да помогне с препоръка за
апартамент, независимо дали е в хотел и се отдава от
частно лице - условието ни е да има три нормални легла за спане,
а не спалня и разтегателен диван. Нямам предвид да са три единични
легла, просто да са стандартни легла за трима възрастни, а не единият
да спи на диван. Срещам трудност с намирането на такъв апартамент.
Първо са по-малко на брой, второ, все нещичко не ми допада.

Ние бяхме в апартамент с една спалня и две отделни легла, не дивани. Чисто и обзаведено с необходимите неща за живеене.
На 10 мин от станция на метролиния U3  и близо до спирката на S7, с който пристигнахме от летището. Намира се в Simmering.
Има обяви в Букинг, предимство беше дългият период за възможност за отказване на резервацията (3 дни преди настаняването).
Ако ви интересува ще потърся

# 496
  • София
*vera, ще съм благодарна да ми дадете
информация за този апартамент. Flowers Hibiscus

# 497
Да, за съжаление отиде с голям кеф, защото искаше да си упражнява немския. Много е разочарован и заяви, че за съжаление това отношение оставя много лош спомен за посетителите и не би отишъл отново. Искал е да се оплаче, но те явно са с таргет туристи, които и не знаят къде и как е редът за обжалване.

Да напомня, че в автобус 280 преди метрото, точно така действаха Бг контрольорите. Качваха се на летището, където беше трудно да намериш билет, с шофьорите беше трудно да се разбереш на български, камо ли ако си чужденец и се плащаше допълнително и за по-голяма чанта. Многократен свидетел на как се избира туристически маршрут от проверяващите.
Правилата са, за да се спазват. Естествено, че българите, които сме свикнали нищо не да не спазваме,ще очакваме винаги да ни минава номера. Не са криви австрийците, че имат правила и о, изненада- те важат за всички. Момчето е нарушител, ама проверяващите му криви, че имали " отношение".

# 498
Искам да споделя тук. Може на някого да му е полезно. Синът ми (21) ходи преди 2 седмици и беше глобен в трамвая, защото бил с обикновена, а не н95 маска. Каза, че специално туристите са на таргет. Глобата е 50евро.

дъщеря ми казва че глобяват в момента масово.  момичета от  нейното общежитие също били глобени, дори момичето с което е в една стая. Всички тези деца са от 4-5 години във виена и не са туристи. Били са като на хайки проверяващите- по няколко  в транспорта  и са се легитимирали.

тя си носи маска . ние също бяхме с маски като бяхме там за две седмици по коледа. Такива са правилата. Постоянно текат съобщения за неразрбралите по таблата на спирките и в самото превозно средство. Указва се типът на маската.

# 499
  • Viena
Проверяват често и глобяват,все пак е Австрия.

# 500
  • столицата
Да разбирам ли, че изискването за PPF2 маски е до 28.02.2023г? След това отпада?

# 501
  • Wien
Да разбирам ли, че изискването за PPF2 маски е до 28.02.2023г? След това отпада?
Изискването за маска FFP2 в обществения транспорт и аптеките ще бъде премахнато във Виена на 1 март. Smiley

# 502
  • Варна
Най - накрая купих билети за дългоочакваната Виена за 10-14 май Heart Eyes Почнах веднага да търся в booking апартамент, но съм много объркана. Ами то за всички пише, че са близко до някаква спирка, от която се стигало бързо до централната част, booking ги даваше от 2,6 до 4, 8 км от центъра. Какво и къде да избера, не знам квартали и спирки, а трябва да е удобно и наистина да има бърза връзка с центъра ако не е възможно да е пешеходно разстоянието, понеже има и 2 деца. Като бюджет ми се иска да се вместим в 250 лв за нощувка за апартамент с 2 отделни стаи. Освен booking гледате ли някъде другаде?

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 07:09 от ivka_smile

# 503
  • Варна
от рода на https://airbnb.com/има десетки други сайтове като напишете в чичко  : ''апартаменти във Виена''
В airbnb се предлагат повече частни жилища и апартаменти, отколкото хотели.
Лично аз ги предпочитам пред букинг, имат по-добри предложения и по-голям избор.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 07:38 от peterky2002

# 504
  • Варна
Благодаря, мислех, че повечето предпочитат booking поради някакви причини, ще потърся тук. Hug

# 505
И в https://www.agoda.com/ има добри оферти. Особено при резервиране в последния момент.

# 506
  • София
Най - накрая купих билети за дългоочакваната Виена за 10-14 май Heart Eyes Почнах веднага да търся в booking апартамент, но съм много объркана. Ами то за всички пише, че са близко до някаква спирка, от която се стигало бързо до централната част, booking ги даваше от 2,6 до 4, 8 км от центъра. Какво и къде да избера, не знам квартали и спирки, а трябва да е удобно и наистина да има бърза връзка с центъра ако не е възможно да е пешеходно разстоянието, понеже има и 2 деца. Като бюджет ми се иска да се вместим в 250 лв за нощувка за апартамент с 2 отделни стаи...
То в общи линии е така - Виена има отличен градски транспорт.
Харесай първо апартаментите, после ще обсъдим транспорта.
Ето примерно 2, които ти влизат в бюджета. Всекидневната се ползва за втора спалня.
Когато търсиш, задай двама възрастни и две деца и от филтрите оценка над 8. Има достатъчно.
Genius ниво имаш ли? И също така ползвай приложението на booking, а не сайта, защото в него има допълнителни оферти.

# 507
за 350 евра, жената е уточнила 250 лв.
Това, което трябва да добавя е да следите специално какви са местата за спане според това какво желаете. Често примерно разтегателния диван в дневната е указан като място за спане и така е апартамент с 4-ма но двама спят в спалня а двама в дневната на дивана. За нас примерно е от значение понеже често тийнът, който е 190 няма как да спи на диван.

в центъра на пешеходно отстояние за май месец няма как да намерите нещо на тази цена за 4-ма. Хубаво е да сте до спирка на метро където и да е.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 12:44 от _re_ge

# 508
Казала е 250 лв. за нощувка, което се разбира като 250 за 1 нощувка , а тази тук цена е за 4 нощувки.

# 509
Казала е 250 лв. за нощувка, което се разбира като 250 за 1 нощувка , а тази тук цена е за 4 нощувки.

сега видях ravi, благодаря за уточнението.

Общи условия

Активация на акаунт