Виена тема 13

• 41 443
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Наближава и нешето пътуване, планирано изначално за 2020.

Запазила съм си оттогава кореспонденцията с Мама Саня, за което й благодаря и всичко ще е същото, както го бяхме писали тогава.
Закупила съм 4 карти от Wien Mobil за 7 дни, макар че ще бъдем общо 4.
От летището до града мисля да вземем CAT, макар  по-скъп (едното дете ще е безплатно), но да го видят децата, а до летището за връщането - S Bahn7 от Св. Маркс, като доплатим 4 билета за извънградската зона. Тази Св. Марк ми се вижда малка гара и сигурно ще се пулим пред някой автомат -)
Билети за CAT има ли смисъл да се купуват он-лайн през приложението, или може и на място?

Имаме и едно друго питане - за Зоопарка на метро Шонбрун или на метро Хитцинг е по-удобно да слезем?

Видях, че има възможност да се закупят он-лайн билети за зоопарка, препоръчвате ли тази опция, за да не се губи време в чакане на опашка? Достъп до Зоопарка възможен ли е , без да се плаща входен билет за Шонбрун?

Нашето разглеждане на забележителности може би ще започне с нещо по-нетрадиционно - видяхме, че на две спирки с трамвай от хотела се намира старо депо, превърнато в транспортен музей, което събуди истински интерес у сина ми. https://www.wienerlinien.at/web/wl-en/transport-museum-remise
След това в обратната посока, същият трамвай има спирка Белведере, което мисля да бъде същия следобед в деня на пристигането ни.
Вторият ден мисля да посветим на Шонбрун, но и на забележителностите в центъра, евентуално Аквариума, а третия - да разгледаме Дунав с метро-линията, която минава над самата река, къщата на Хундерт Васер и може би Пратер.

За шницел имам препоръка за Café Rüdigerhof | Hamburgerstraße 20, 1050 Wien. Не знам дали някой от дамите тук може да потвърди, но като цяло нямам много идеи освен там, къде ще търсим места за хранене. Ще потърся назад в темата.

# 646
Ако ще разглеждате Шонбрун и Зоопарка в един ден, препоръчвам да си закупите билетите онлайн, защото за двореца си има наплив. Ние имахме вход за 10:45 за Двореца, след това разгледахме Зоопарка и успяхме да стигнем до Пратера чак към 17:00 ч., така че не знам колко и кави други забележителности ще видите същия ден. А и умората си казва думата Simple Smile
 Ние бяхме двама възрастни, времето беше кофти и не сме се размотавали в Зоопарка, но искахме да видим всичко и това отнема много време, с деца преполагам и повече.

# 647
Ние мислим да си купим комбиниран билет за Двореца, Зоопарка и всичко, което включва около двореца.
Излиза по-изгодно през Интернет на сайтът.
И от 1 ви Април започват продажбите на билети.
Ние мислим да си отделилим цял ден за Шьонбрун и зоологическата градина.
Може би 2 ри ден, защото ден 1 ще е половината в летене и придвижване.
Затова сега умувам какво да е 1 ви ден.
Евентуално Свети Стефан и разходка около центъра.

# 648
.............................................
Имаме и едно друго питане - за Зоопарка на метро Шонбрун или на метро Хитцинг е по-удобно да слезем?

Видях, че има възможност да се закупят он-лайн билети за зоопарка, препоръчвате ли тази опция, за да не се губи време в чакане на опашка? Достъп до Зоопарка възможен ли е , без да се плаща входен билет за Шонбрун?
.................................................

Ако ще ходите само в Зоопарка не ви е нужен билет за двореца, а само за Зоопарка. В парка на двореца се влиза свободно.
Хитцинг ви е една идея по-близо до входа на Зоопарка и можете да влезете от някой от страничните входове на парка, а иначе ще влезете през "парадния" вход и ще минете през парка до там.

За храната изобщо не се притеснявайте. Ресторанти и кафенета има навсякъде.

Caroline_Bingley, ако е хубаво времето, разходка из центъра е идеално решение, а и има много местенца на които да хапнете преди да се приберете в хотела.

# 649
  • СОФИЯ
Билет за САТ е малко по-евтин онлайн, към 2 евро. На св Марк автоматът е преди ескалаторите. Там не спират влаковете REX. Погледни разписанието, за да не висите. За зоото спирката е Хицинг.

# 650
Времето обаче е много променливо и мисля, че ще е лошо.
Дано не е така, но се чудя какво ще правим в този случай.
Следя прогнозата, макар да е още рано и да няма особен смисъл.

# 651
  • Viena
Не пропускайте и Time Travel-не е много популярно, но на който съм го препоръчала е бил впечатлен 😊

# 652
Защо така негативно. Ние бяхме на един бръснещ вятър през ноември, но си изкарахме супер. Че и на пратера на външните съоръжения се возихме.

# 653
Защо така негативно. Ние бяхме на един бръснещ вятър през ноември, но си изкарахме супер. Че и на пратера на външните съоръжения се возихме.
Щото така съм устроена.
С дете, дъжд, чадъри няма да ми е много голям кеф.
Ще мрънкам. Засега го дават дъждовно 1 ви ден, после слънчево, 15 градуса.
Ще видим, рано е още.

# 654
В този ред на мисли 10-15 градуса като в БГ ли се усещат ?

# 655
В този ред на мисли 10-15 градуса като в БГ ли се усещат ?

Чудесен въпрос. 🙂

# 656
  • СОФИЯ
В прогнозите за времето гледайте и скоростта на вятъра, това променя усещането.

# 657
С дете, дъжд, чадъри няма да ми е много голям кеф.
Пролетта за съжаление е точно такава, применлива и дъждовна. В момента съм в Пловдив и вали без прекъсване от вчера, десет градуса са. Горе долу същото, но липсва виенски вятър за щастие. На мен десет градуса в Пловдив са ми по-топли от десет градуса във Виена. Само вътре не може ме държи, даже сладолед хапнахме вчера Relieved

# 658
Виена с това е специфична. Там вечно духа. И е винаги по студено.

# 659
  • Deutschland/HE
Ако сте от Варна няма да видите разлика, духа си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт