ОСМОКЛАСНИЦИ оценките редят, а родителите в ЕД ги следят

• 41 068
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, от много време ви чета само, но днес реших и аз да споделя нещо. Днес се качвам в метрото сутринта и срещу мен две девойки седнали, и едната вади ел. цигара и почва да си пуши как мислите нормално ли е?

# 661
  • Майничка
Каквото и да мислим, нещата се случват. За да пушат, ако нямат собствени доходи,  вероятно са финансирани от някого, предполага се, че от родителите. А за да пушат в метрото, вероятно никой не си дава труд да им направи забележка или да ги санкционира.

# 662
Аз съм непушач и мнението ми може да се приеме за крайно,но не го приемам за нормално.То и забележка да направи човек,ако няма усет и възпитание,все тая(най-много да изригнат допълнително).Иначе казва,че в класа само две деца пушат и едното е пред изключване.
При набора заваляха изненадващи тестове (ох,да бяха снежинки😄) и се завъртяха едними ти 4-ки ,че и 3ка.Определено се жегна,такива оценки рядко е имал,сега остава да ги поправи.

# 663
  • София
За мен не е нормално това с пушенето в метрото на ел. цигара. Но аз съм върл противник на цигари от всякакъв вид.

# 664
  • в очите на дъщеря ми
Каквото и да мислим, нещата се случват. За да пушат, ако нямат собствени доходи,  вероятно са финансирани от някого, предполага се, че от родителите. А за да пушат в метрото, вероятно никой не си дава труд да им направи забележка или да ги санкционира.
+100% Знам, че се пуши и ел. цигари са най-малкия проблем!

# 665
  • София
Наваксах и ви прочетох.
Силни прегръдки за Рени и Ра! Ра - смелост и сили! Рени - ММ е викал спешна помощ за стягания в сърцето и му казали паник атака, но му били и диазепам. Та това инфо от теб няма да му го казвам.

Моите деца имат бюджет -15лв. набора и 20 лв. сестра му. Но и двамата имат някакво приложение за сикрет санта, в което всеки споделя любими неща, за да подпомогне подаряващия в избора.

Това, което Мандаринка споделя, би било много интересно за мен или дъщеря ми, но не и за набора. При тях учителката е измислила всеки да има надписано коледно ботушче, в което да подаряващия да пуска тайно лакомства последната седмица (която при нас е тази). Моят син е ужасно отегчен от това начинание. И с изкривена от досада уста и правейки знак с кавички с ръце, каза: "Защото госпожата държи всичко да е много яко". Паднало му се момиче, което иска козметика. Дъщеря ми ми каза, за какво си говорят нейните гримиращи се приятелки та аз отидох да го купя. Самият той е написал, че иска нещо свързано с исторя - книга, постер, карта, сглобяем модел на военна техника.

При дъщеря ми, момиченцето на което ще подарява си поискало интересни обици от тези от полимерна глина. Пратих я в едно познато на мен магазинче, в което имаше огромен избор: шоколади, донати, бутилки с кока-кола, касетки, карти, дори найлонови торбички с рибки могат да ти висят на ушите срещу 5-6 лв./чифта. Та за 20 лв. и взела 4 чифта и така приключихме сагата с подаръците.

Аз имам проблем с ел. дневник. По БЕЛ госпожата е нанесла само една оценка от "входното". После имаха есе, после имаха важен тест. Есето е от 29-ти ноември. Още не били проверени. Е как човек да знае ще има ли да поправя или не? А синко не ме уведомява грам за училище - това си били негови ангажименти и обратната ми връзка е само от ел. дневника. Добре, че характера му е козльовски и се е спекъл от амбиции. Не можел да се примири, че в това училище не е най-добър в класа. Та това ме успокоява. Но пустия БЕЛ ме държи на нерви.

# 666
Единият канал е стентиран, напълно запушеният. Другият не се е дал. Болките намаляха чувствително.
Ще караме Коледа, перспективата се удължи.
Оттам нататък нищо не знам какво става и нямам сили да се запозная.

# 667
Ра, дано и другия да се предаде, силно се моля, поне за празниците да сте добре и спокойни, а след тях, нещата да вървят напред и нагоре по стълбичката на успеха.

Бг мамааа, защо се учудваш, ние и във влака сме ги виждали, нищо не можем да направим, това е отговорност на родителите им. В нашия клас има, и вейпаджии и пушачи. В старото също имаше ( и продължават )  такива още от време оно. Дори и кекс ( сещате се кое, нарочно го писах тъй ) правят.

Имсче, то е готино да има сняг, поне и времето ще е меко. Вчера беше голям студ при нас, днес е същото. Такова ще е, другаде като вали, при нас е студ на кутийки. И аз много искам да има сняг, но от онзи хубавия, когато вървиш да хрупка, да е до колене, а вкъщи да гори една хубава печка на дърва и въглища,отгоре манджорната да си къкри, пък като седнеш да ядеш, да метнеш филията да се изпече.

Горгонзолче, и при вас е като при Мандаринка,само дето при вас е с ботушче.

Аз се замислих, то хубаво са го измислили туй при вас двете, много ми хареса идеята. Само че, има едно но, какво ще стане ако се наложи дете да отсъства. В такъв случай, другите деца ще разберат, това което няма да получи, веднага ще се сети кое е детето което му прави изненади. А за да не разбере, единственият вариант е, да се даде сума пари на учителката, а тя от своя страна, да слага нещата. При мойто ако беше така,каквото и да правят, щяха да разберат.

Бобси, ще ги оправи оценките, ся искат да дойде почивката и до някъде им е лежерно, не им се учи много, но то си зависи и учителят какво им е давал като сложност.

Горгонзолче, а защо не се обадиш на госпожата или класната, провери какво се случва, сега когато нямат бележници, някои си правят каквото си искат. Не че, когато имаха нямаше такива изцепки. Но е интересно, как така не са проверени за толкова време. Пак да си кажа, обади се, питай, ако искаш и среща си уговорете.

Гери, щях да пиша и все пропускам, с малко закъснение, но идеята за сумата ти е добра, за подаръците. Поне откъм бюджет, родителите да не се стряскат.

Моето преди малко си получи очаквания пореден подарък, после ще идем да видим и другия дали е в пощата, и да си я чака на топличко.

# 668
  • София
Ра, прегръдки! Heart

За пушенето на вейп, или там каквото е, и аз съм засичала в градския транспорт - грозна картинка. И то точно от такива пикльовци и пикли /извинете ме за израза/ като нашите набори. Ами става ми гадно от гледката като родител, но нали са "бунтари" и "големи" и трябва да се покаже, че не им пука за мнението на другите. Вече и забележка човек да им направи, надали ще я отразят.

Моят както нямаше да правят класно по БЕЛ преди Коледа, за да не си развалят празниците, така във вторник направиха. Ама то, не че госпожата е виновна. Не! Младежът има навика да си седи на ушите по доста от предметите и тази информация е минала и заминала. Може би госпожата е казала, че ще правят класно, но ще им ги провери след Коледа, за да не си развалят празниците. Smiling Imp Но моят какво е чул и какво е разбрал, са две коренно различни неща! Laughing Не беше много очарован от себе си какво е писал-брисал на класното. Та ще чакам и аз Школото.
Младежът по време на БЕЛ си пише думите по немски. Rage Scream Е, това адски ме вбесява! Само мелям като мелница - слушай, внимавай в часовете ...... ама той явно ме възприема "Говори си, не ми пречиш". Добре че класът имат вайбър група и от там научава каквото е пропуснал, разбирайте - доста неща. Вчера нещо си говорим за предметите, те не че са много, броят се на едната ръка и ми изтърсва "По философия даже и не знам как ще завърша". Аз веднага наострям уши и вече ми се привиждат двойки. И добавя "Въобще си няма идея за какво говори Господинът! Някакви отвяти неща, по които аз не мога да говоря. Иначе, добре разказва, ама нещо не ги схващам нещата!". Та така, въпреки че съм го определила като "дървен философ", където не можеш да му затвориш устата в къщи, явно темата "за човека", му е далечна и непонятна. Извод - философ няма да става.Wink

Gorg0nzola, това с липсващи оценки в Школо е много неприятно. Нали точно от там родителят разбира как върви училището на детето и има ли нужда да си поговорят/коригират нещата. И ние сме горе-долу в тази ситуация по БЕЛ. По думите на младежът госпожата вече му е написала 3 оценки в тефтерчето си след входното, а в Школо фигурират само оценка от входното и още една от октомври месец. Е, като нанесе оценката от класното, дано да се появят и другите.
Наскоро ми разказаха за случай, в който дете ще го изключват от училище, защото има натрупани отсъствия от почти 2 месеца и отделно има няколко двойки по различни предмети. Да, но родителят всяка сутрин си оставя детето пред училището, с чистата съвест, че е грижовен и отговорен към обучението му. А младежът, влиза и след малко излиза от там. И най-учудващото е, че за този период от време не са потърсени родителите на ученика къде е дето им, защо не е на училище и какво смятат да предприемат за оценките. Просто отсъствията не се нанасят и оценките също не са отразени в електронния дневник. До колко това е вярно или е от типа ЕЖК, нямам представа.Факт е, че някои учители нанасят информацията в Школо с огроооомммно закъснение, та после иди се оправяй.

# 669
  • в очите на дъщеря ми
ra от цялото си сърце, Ви желая здраве и късмет, за да преминете през това изпитание!

# 670
Ра, от много време искам да пиша и...не знам какво освен,  че те прегръщам и разбирам.❤ За съжаление съм била и от двете страни.  В ремисия съм от няколко години а миналата година на вчерашния ден загубих мама от същата болест. Бъди силна момиче! Знам,  че е трудно, но заради теб, децата и съпругът ти. Пред него за да е спокоен. Когато  ти си болен го приемаш и знаеш,  че каквото и да стане другите ще продължат,  за близките смятам,  че е по трудно. Поне аз бях така. Прегръщам те! ❤

Последна редакция: ср, 14 дек 2022, 19:29 от tatatuni

# 671
  • София
Ра, Татуни, прегръдки! Нека всичко е наред! Амин!
В този момент всичко друго е на заден план - дали някой има двойка, не си е написал домашното или не и разбрал, няма ли здраве, нищо няма.... Така, че само положителни мисли и надежда ви отправям!

# 672
tatatuni, благодаря за споделеното. Точно това се чудех и ти ми даде отговора. Казах му всички резултати и всички алернативни развития. Не знам, просто мен не ме бива да съчинявам врели некипели, и от друга страна, не мисля, че е коректно да го правя. 30 г не сме се лъгали, или поне не съм забелязала.
Ще има продължение на манипулациите, казали утре да ида да говоря.
Колкото до разните му кифлета и глезлета, в последните няколко седмици имаме да лежат едни девойки в диапазона 20-25г. Няма читаво! Мяу-мяу и глез-глез, ама какво, ама как, ама защо, от една много неприятна позиция на заучена безпомощност, която предполага и невъзприемане и на най-пространните обяснения с довода- ама аз нищо не разбирам и опит за рев! Пениш се, обясняваш, сваляш сваляш сваляш нивото на обяснения до абсолютно бунашки примери и накрая пак- ми аз нищо не разбрах, изречено със самоуверена гордост. Потресена съм. Ако това е то всичкото.... И като потенциална свекърва се изказвам, де! Laughing

# 673
  • около Варна
Ра, пожелавам ви всичко да е наред, съжалявам, че преминавате през това!
Моята осмокласничка миналата седмица изкара вкъщи болна, изтърва няколко контролни, петък отиде заради класното по български. От днес пак е болна, какви са тези вируси, не знам. Утре е класното по математика, но тя е с температура, ще го пропусне. Да не говорим всички пропуснати часове колко трудно се наваксват вкъщи.

# 674
  • София
Относно пушещите в ГТ. Случвало ми се е само един път да видя младеж от компания, който малко преди да слезе на спирката си извади цигара и запалка. Налапа цигарата и взе да размята запалката. Понеже стоях близо до тях с леден глас казах: "Да не си посмял да я запалиш в автобуса! А си я запалил, а съм вдигнала луд скандал". Явно съм звучала много страшно, защото момчето отстъпи крачка назад и каза: "Спокойно лелче, ние сега слизаме"
По принцип съм бъзлива и не се хвърлям в такива скандали, но в случая бях бясна от друго нещо и този ми преля чашата. Явно съм му заприличала на някоя госпожа от училище, та се стресна.
Веднъж обаче направих забележка на един дядо. Чакахме на спирката, ромката от чистотата премете фасовете и замина на друго място. Дядото си изпуши цигарката и си хвърли фаса на току що изметеното (а имаше кофа с пепелник). Казах му: "Е хубава работа, жената до сега мете, тъкмо стана чистичко, а наблизо има кофа". Отговорът беше: "Ти ли ще ме учиш бе пикло?". Та понякога децата подлежат на възпитание, ама възрастните - хич.

За ел. цигари не съм сигурна какъв е редът, но едва ли са разрешени в ГТ. Бих се приближила и дискретно бих казала: "Това не е разрешено в градския транспорт. Съобразявайте се с останалите пътници!" Принципно и да се яде не е разрешено, но си казвам подрастващи са, гладни са, сигурно нямат и време. Но съм виждала баба как гледа тинейджър, който яде сочна пица в метрото и само дето не и потекоха лигите на горката. Но сигурно не може да си позволи такива глезотии. Ами не е редно.

Общи условия

Активация на акаунт