ОСМОКЛАСНИЦИ оценките редят, а родителите в ЕД ги следят

• 41 434
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Май явно точно тогава съм минала оттам...в Южния парк мисля в понеделник следобед. Едни деца с колела водеха линейката. Много се изненадах като видях линейка в парка, но си казах браво.
Във вторник беше. Но да, линейката не намираше мястото и съученик на сина ми, с когото всъщност бяха отишли заедно, отиде да ги пресрещне и доведе.
Това момче ми разтопи майчиното сърце направо. Първо се е опитвал да го разубеди да не скача, защото няма опит и е по-трудно и опасно, отколкото изглежда. Второ, беше го утешавал, промивал, доколкото може. Чакаше ме, чака линейката до последно, доведе я. Вярата ми в поколението на нашите деца непрекъснато расте. Децата са ни много добри!
От 112 приемат ли заявка от непълнолетни?
Явно да. Самата лекарка и шофьор на линейката попитаха защо не съм казала на децата да звъннат веднага.
И другите деца потвърдиха, че предни пъти децата са звънели и са идвали.
Да знаете, дано не се налага на децата!

# 316
  • София
Ирина, да се оправя бързо младежът! Голям екшън е сътворил. Оххх, добре, че не е нещо по сериозно, макар че и това не е малко. Като видях снимката ми прималя, а само ти си знаеш какво ти е било като си го видяла. Дано това му остане, като най-голямото премеждие в живота.

И моят беше падал първите пъти на скоковете , но така не се разкрасявал. Добре, че е по "плашлив" и си пази кожицата. С нормално колело е много по-трудно да се  правят скокове и лесно се пада.

Момичета, не бях влизала 3 дни и вие точно тогава сте решили всички да се разпише те. Joy Много мило ми стана като ви четях. Споделяйте по-честичко, че ще се забравим.
bora, и на моят му е още ваканционно-екскурзионно. Много е доволен от екскурзията. Особено е впечатлен от класната и директора - бил много готин!
Ра, стиснати палци и от мен! Hug
Ирка, твоите петифури са запазена марка на набора ни!
Ама нещо сме изоставили алкоГола, явно ученическата мъка и ежедневието са в рамките на приемливото.

Младежът вече е с лична карта. Е, подадохме я, още не е взета. Отидохме в четвъртък в 17ч. , направо от екскурзията,  в СДВР до паметника Левски и за късмет бяхме единствените. За София удобството е, че можеш да подадеш във всяко от 7-те управления, но трябва пак от същото да ги вземеш документите. Ние сме към 6-то, но там винаги има много хора. Следващата стъпка е банкова карта. За нея синчето повече се вълнува. Sunglasses Баща му се шегува, да не си остане само с пластиката, без наличности. Stuck Out Tongue Winking Eye

Хубава седмица на всички!

# 317
  • София, в момента в любимото ми село Железница
И аз да се разпиша.
Ирина, да минава бързо на младежа.
Друг опит с 112 и деца нямам, но при пожара голямата беше подала сигнала. Когато аз звъннах ми казаха часа, в който  е подаден сигнал, но и че е подаден от непълнолетен.
По този повод да се похваля, че вече си имам напълно функционираща кухня, нищо, че другите стаи още не са и боядисвани. 🤣
Младежа го кара лежерно с изключение на един от специалните предмети, където ги скъсват от домашни и презентации. Хубавото е, че започна и сам да се справя, а не само да търси помощ от мен или сестра си.

# 318
  • София
Ирина, да се оправя бързо младежът! Голям екшън е сътворил. Оххх, добре, че не е нещо по сериозно, макар че и това не е малко. Като видях снимката ми прималя, а само ти си знаеш какво ти е било като си го видяла. Дано това му остане, като най-голямото премеждие в живота.

И моят беше падал първите пъти на скоковете , но така не се разкрасявал. Добре, че е по "плашлив" и си пази кожицата. С нормално колело е много по-трудно да се  правят скокове и лесно се пада.

Момичета, не бях влизала 3 дни и вие точно тогава сте решили всички да се разпише те. Joy Много мило ми стана като ви четях. Споделяйте по-честичко, че ще се забравим.
bora, и на моят му е още ваканционно-екскурзионно. Много е доволен от екскурзията. Особено е впечатлен от класната и директора - бил много готин!
Ра, стиснати палци и от мен! Hug
Ирка, твоите петифури са запазена марка на набора ни!
Ама нещо сме изоставили алкоГола, явно ученическата мъка и ежедневието са в рамките на приемливото.

Младежът вече е с лична карта. Е, подадохме я, още не е взета. Отидохме в четвъртък в 17ч. , направо от екскурзията,  в СДВР до паметника Левски и за късмет бяхме единствените. За София удобството е, че можеш да подадеш във всяко от 7-те управления, но трябва пак от същото да ги вземеш документите. Ние сме към 6-то, но там винаги има много хора. Следващата стъпка е банкова карта. За нея синчето повече се вълнува. Sunglasses Баща му се шегува, да не си остане само с пластиката, без наличности. Stuck Out Tongue Winking Eye

Хубава седмица на всички!
Здравейте, и на нас ни предстои вадене на лична карта, след 7 дни девойката става на 14г. Къде е това РПУ на Васил Левски за 5то ли става въпрос? Само 1 родител достатъчен ли е за подаването и какви документи да носим?

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 10:05 от iana28

# 319
  • София
Да, за 5-то РПУ става въпрос.
Само един родител е достатъчен.
Носите акт за раждане, поглеждат го и ви го връщат. Бях сложила и копие, но не го взеха.
Попълва се заявление, което на място го дават и попълвате само даните на родителя, който отива с детето. Първата лична карта е безплатна. Ние я подадохме в четвъртък и днес след 14ч. мога да я взема.
Всички РПУ-та имат работно време до 17.45.
В 5-то РПУ лятото подадохме и за задграничен паспорт /беше в събота дежурно РПУ/ и пак нямаше хора.

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 11:45 от ims

# 320
  • София
Яна, може само с единия родител, ако детето има валиден задграничен паспорт. Носите само паспорта.
Ако няма валиден паспорт се носят камара документи - акт за раждане - копие и оригинал, удостоверение за настоящ адрес, ...имаше и още, но какво ли беше, не помня.

# 321
  • София
Има задграничен паспорт, другата седмица отиваме в 5то,че ни е удобно. Благодаря!

# 322
Тези, които сте в училища с интензивно изучаване на английски до коя граматика са децата ви? Кое време?

# 323
Past simple tensе
По АЕ карат ли децата да учат текстове наизуст? Щерката всяка седмица има да учи текст и не схващам смисъла на това задание.

Статистиката на shkolo работи ли? От две седмици няма никакво движение при нас.

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 17:51 от Vita

# 324
  • София
[quote ]
Статистиката на shkolo работи ли? От две седмици няма никакво движение при нас.
[/quote]
И при нас няма мърдане в статистиката от няколко дни. Но те имат малко предмети и е възможно да нямат нови оценки.

# 325
  • Пловдив
Не знам дали работи статистиката в школо, но по отношение на оценките, в нашия клас се оказа, че най-голямата драма са оценките от входното по физическо. Имахме родителска среща и основните вълнения на родителите бяха не за нещо друго, ами за оценката по физическо. Как всички били отличници и не са свикнали на ниски оценки и как заради физическото може да не хванат стипендия и т.н. Head Band

# 326
  • Майничка
За някои хора като че ли скалата за оценяване е тристепенна: отличен-много добър (6), среден (5) и слаб (2-4). После защо преписвали хлапетата!

# 327
  • София
И при нас има драма с оценките. На входните четворката е преобладаваща оценка. Но и нашите родители са по скалата на Гаргамелчето. И понеже в класа още се чува детски плач и скърцане на биберони, всяка оценка се обсъжда и се вдига врява до небесата. И задължително виновен е учителят, а оплакванията стигат и до Светия синод.
А моето беше свикнало с тройки на входните и сега даже е доволно.

# 328
На входните и моето е с четворки. Но, аз съм на мнение, че оценки по музика, рисуване и физическо не трябва да има, а само като някога - зачита се. Все пак не са в спортно, музикално или художествено училище.

П.с. На входното по физическо има 5, според мен заслужава по-малко.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 14:19 от krasi78

# 329
При нас има от 6 до 3 на входните. Като видях теста за 3, аз бих писала минус 3:)))). Е, учителят се беше постарал с въпросите.
В старото училище слагаха ниски оценки на входните, за да може да има натиск върху децата да ги оправят, тъй като си ги смятаха в крайната оценка, ако са нешестици.

Общи условия

Активация на акаунт