Нарцист ли е?

• 4 766
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
Човека няма да можеш да го промениш . Би трябвало след като ти се грижиш за сметките поне да има малко уважение . Направо си взимай парцалките и се махай , докато е време. Не се хаби .

# 46
Не става толкова лесно. Ако хората можеха да се избавят от нарцис с един съвет, нямаше да има нито толкова теми тук, нито нарцисисти. А когато в казуса има жени, които дори не знаят правилната дума за хората, които ги заобикалят, положението само става по-страшно.

Проблема тук е в ниското самочувствие. Склонна съм да съжаля жени с брак и деца, защото понякога психопатите не се разкриват, докато жертвата не е напълно зависима. В този случай си жертва единствено на глупавото си мислене и комплекси. Може да го напуснеш, но не искаш, защото първо искаш да получиш одобрението му. Той експлоатира това, но само защото ти го позволяваш.

Няма нищо по-хубаво от свободата. Независимо на колко години си и на какъв етап от живота си. Можеш да започваш отначало буквално всеки ден. Да имаш връзка не е всичко на този свят. Знам, че е лесно да се говори наготово, но един път като осъзнаеш, че да нямаш нито един човек до себе си е по-добре, отколкто да си изгубил себе си - няма да се чудиш повече какво да правиш с живота си.

# 47
Лале ли е, зюмбюл ли е, няма ама никакво значение. Не чакай промяна, или да те оцени. Багажа и другия път се цени повече ти самата, и не се хвърляй да обгрижваш следващия мунчо.

# 48
Не е нарцисист, а завършен егоист. По-добре сама, отколкото в лоша компания.
Събирай му багажа и го връщай на майка му.
Ти вече си осъзнала проблема, виждаш, че този човек не става, сама знаеш решението, какво е ...така че ти пожелавам СМЕЛОСТ!

# 49
Пиша от името на приятелката ми- остави го. Той така и не осъзна къде е проблема, изкарва я само нея виновна, според него той няма грешка в нищо и всичко е филм

# 50
Или аз не следя темата или той беше оставил нея първи. Както и да е, това че е направила крачка е път към лечението от нейната зависимост. Сега остава само да не му се моли, да не чака да й се обади и последно, но не по важност - да не намери втори такъв.

Трябва да бъде заобиколена от хора, които я обичат и на които може да разчита. Да не спира да работи върху самочувствието си. Аз също съм минавала по този път и ако не бяха близките ми хора, скърбящия период щеше да е значително удължен.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 19:13 от handsOfTime

# 51
  • Далечният изток
Да очаква обръщане на 180 градуса, извинения, молби и сълзи. И да не им се поддава, защото няма да са искрени.

# 52
Като почне и да я бие, ще се оправят нещата.

# 53
Здравейте! Надявам се, че не е проблем, че пиша от името на приятелка, защото тя няма акаунт тук. Надявам се, че не е проблем да представя историята от мое име, сякаш се е случила на мен, за да мога да Ви я предоставя по-добре и да не Ви объркам.
 Имам приятел от 2 години. За тези 2 години, когато стане проблем, той бяга.. оставя ме сама с проблема, изкарва ме “ филмарка” и едва ли не “ ненормална” защото на него явно не му се занимава.  През повечето време се разбираме, но когато нещо се сдърпаме, той ме отбягва и се прави, че не съществувам, изобщо не ме отразява. Направих огромна грешка като му показах, че ще го търпя каквото и да става.
От 2 години живеем заедно, почти не се познавахме, но рискувахме.. ами тежко е, той изобщо не се съобразява с мен, само аз изкарвам почти дохода ни, налага ми се много, иска да става по неговата.
Такъв човек би ли се променил? Четох доста тези дни, ами той излиза нарцист…. Не знам какво да правя, бих се радвала на съветите Ви.
Тази тема, както и много други е много не конкретна, с диагноза вече и очакваща адекватни съвети. Когато обаче, дамите тук до измислят темата, щото нямат инфо какво значи "не се съобразява с мен", авторката се фръцва и заявява, че всички тук са злобни...

# 54
Пиша от името на приятелката ми- остави го. Той така и не осъзна къде е проблема, изкарва я само нея виновна, според него той няма грешка в нищо и всичко е филм

Тъкмо щях да пиша, за какъв Х приятелката Ви търпи този безполезен (та даже и отровен индивид) и докога ще изпитва дълготърпението си като добродетел и тя взела, че го разхвърляла.Smile
Браво на нея и честито освобождение!

# 55
На пързалка ми намирисва тук.
2 години го търпя, но за 3 дни откакто пусна темата тук и реши, че ще го остави. Брех!

# 56
Такива хора не се променят, а с времето става по-лошо. Използва Ви по най-безцеремонния начин.
Ролята на спасителката е много неблагодарна. По-добре откажете да я играете.

# 57
Той е на моменти, в един момент я иска, в друг става едно нищо. Когато е в настроение нещата им са доста добре, когато не е стават зле. Винаги гя е виновно, той не.

# 58
Serious10, на първо място няма начин да опишеш поведението на нарцистичната половинка на приятелката ти от твое име. Нарцисистите това им е една от характерните черти - пред чуждите хора се държат като най-възпитаните, най-любезните, просто ангели, а пред половинката - поведението им меко казано е психичен тормоз в пълния смисъл на законовото понятие за това. Това, което приятелката ти споделя със сигурност е една много малка част от действителното положение. Само тя си знае през какво преминава.
Но в най-общи линии от личен опит :
Такъв човек никога няма да се промени. Може да се промени единствено приятелката ти и да се опита да се нагоди към него, въпреки че винаги изникват от нищото ситуации, при които дори не си очаквал, че със свое действие, дума може да провокираш скандал.
Такъв човек никога не се извинява. За него винаги другите са виновни, а той винаги е прав.
Не носи на никаква критика - ако нямаш похвала и възхищение за него, по-добре не казвай нищо, защото всяка най-малка забележка става повод за истински скандал.
Очаква винаги партньорката му да е в добро настроение. Вълнуват го основно собствените проблеми. Някак не умее да се постави на мястото на другия и да прояви разбиране и съпричастност.
Не обича да говори за отношения, да ги анализира - за него всяко споделено неудовлетворение се приема като упрек и обвинение.

Съвет - тъй като приятелката ти е била само две години с тоя тип и очевидно не са обвързани по-сериозно, нямат деца и т.н. , най-доброто и правилно решение е да го остави. И хич да не го мисли той какво осъзнал, какво казал, какво направил.

п.п. Не мога да ти кажа дали конкретния човек наистина е нарцисист, защото даваш твърде оскъдни сведения и не са от първо лице. Но има доста от симптомите.

# 59
Всъщност както вече казах, сте доста права в изказванията си и описанието,което дадохте.
Този човек буквално бяга,когато стане въпрос за отношения. Както “казва”, че те обича и едва ли не сваля сумати и звезди,така и за 2минути прекратява отношенията.
Личното му забавление е много по-важно от това да се обсъди важен въпрос,било то за отношенията или нещо друго. Доста е егоистичен, иска винаги да става по неговата, дребнав е доста. Пред хората е веселяк,иска хората да имат впечатление за него,че в живота всичко му е 6 и няма никакви проблеми, било то с роднини или половинката си. Държи се все едно е най-всеотдайния и любящ мъж, а щом останат двамата не ѝ казва нищо,просто си мълчат. Не споделя нищо с половинката си,трябва да му вадиш думите с ченгел,дето се вика, а понечиш ли да го направиш, той почва с обвинения, че бил притиснат,че нямал лично пространството и разни такива куп измишльотини. Когато е с приятелите си едва ли не е най-добрия приятел на всички, той е незаменим, но когато те заминат за чужбина, защото повечето им приятели са там, той дори не се сеща да им звънне,да се поинтересува поне малко от тях.
Когато тя иска да поговорят за нещо,за него тя се превръща в непоносима жена и не иска с нищо да го занимават.
Общо взето за това се сещам в момента,това ми е споделила и това е и част от впечатлението ми за него.

Общи условия

Активация на акаунт