За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 33 639
  • 770
  •   1
Отговори
# 120
И аз е интересувам как да се свържа 😊

# 121
Първо ще кажа, че аз съм в този форум от преди да имам дете изобщо, не съм влязла да се рекламирам и всички мои постове си седят .Имам възможност дори да не работя, но това което правя е моя мечта и понеже сме под 100 искам първо да популяризирам професията.Не съм най-добрата и най-опитната ,има къде къде по-добри от мен,знам че ни гледат с недоверие,но това са една група хора,които или не са опитали, или не вярват ,или не са запознати. Здравите деца могат да спят и да се будят за храна и пак да заспиват , ако имате проблем търсете помощ.Да ,всички ние можем да спим самостоятелно без да ни кърмят, люшкат и баят,да проблемите със съня се надрастват на 3 г ,и това е логично и обяснимо, но не чакайте до 3 г .Търсете помощ ако имате нужда ,пак казвам-не от мен,има още поне 80 практикуващи колеги .
Не съм искал да обсебвам темата,аз съм писала тук като майка новак, но все пак имам право да популяризирам професията си,както има счетоводители,банкери,чистачки,гинеколожки тук,така ме има и мен.

# 122
Чета една книга, в която се казва, че за добрия бебешки сън е необходимо в стаята преди лягане и при нощно събуждане да има само червена светлина, защото синята/бялата светлина активират бодърстване. Отделно е добре в стаята да има затъмняващи щори.

# 123
Има ли някаква асоциация, или каквото и да е друго което да сертифицира и контролира дейността на консултантите по сън? Какво са завършили - детска психология и педагогика или само от личен опит на майки консултират? Сравнението с консултантите по кърмене е неуместно, защото в БГ и чужбина има асоциации, организации и т.н. които удостоверяват работата на даден консултант. Как да се доверя на съвет на консултант по сън , ако той ме консултира само от личен опит и дали този личен опит е наистина правилен. Не се заяждам. Имаме проблем със режима и късно заспиване.

# 124
Има сертифициращи асоциации, да.

И аз се чудя дали имам нужда от Консултант по детски сън. Де факто единственият ми проблем, ако изобщо може да се нарече така, е заспиването на гърда. Когато нещо я мъчи през нощта, тя се буди и се налага да й помагам с кърмене да заспи отново, иначе си спи по цяла нощ в общия случай. Режимът й е железен, всички сме наспани, тя спи между нас, но ни е приятно, не ни пречи детето да е там... Само през нощта се кърми (ако никнат зъби или е нервна заради някаква промяна) и за заспиване обед и вечер и се чудя, ако премахна заспиването на гърда, да не спре лактацията, искам да я кърмя поне до 2 години и това ми е приоритет. Денем е в постоянно движение, не мога да я убедя да застане 5 минути на едно място гушната и да се накърми...

Да питам - препоръки за добър детски зъболекар в София? Детето е на година и половина, но виждам започваща хипоминерализация на емайла на един зъб. Рискова е - наследствена обремененост има за такъв проблем и искам да дискутирам ситуацията с някой, който е компетентен.

# 125
За зъболекар мога да препоръчам Клиника Сведент. Всички там са завършили или изкарали специализации в Италия. Имат и детски профил. Преди един месец точно коментирах с др. Кафелова, кога за първи път да се заведе при тях детето. Тя ми каза на 1,8 г. Не я попитах защо точно тогава но щом така казва , за мен е правилно. Виждам, че награждават децата след всяко посещение при тях. Тя ми изнесе една доста дълга лекция. Но според тях генетично е само захапката, а здравината на емайла е придобит.

# 126
Благодаря за препоръката!

Ако това твърдят, значи грешат Simple Smile Мога да цитирам конкренни генетични варианти, които влияят върху минерализацията, за съжаление, защото ги имам. Но да, не е единственият фактор вероятно, аз нямам видими проблеми, а тя, на толкова малка възраст, има. Засега е само козметично, но искам да проведа консултация с компетентен в детските дентални проблеми специалист за реминерализиращи пасти, евентуален прием на добавки, флуорид и пр.

# 127
Благодаря за препоръката!

Ако това твърдят, значи грешат Simple Smile Мога да цитирам конкренни генетични варианти, които влияят върху минерализацията, за съжаление, защото ги имам. Но да, не е единственият фактор вероятно, аз нямам видими проблеми, а тя, на толкова малка възраст, има. Засега е само козметично, но искам да проведа консултация с компетентен в детските дентални проблеми специалист за реминерализиращи пасти, евентуален прием на добавки, флуорид и пр.
Макарон, следващият път ще го обсъдя с тях. Можеш ли да ми дадеш линкове за наследствеността при минерализацията. Според Сведент, при едни правилни грижи за устната хигиена от ранна детска възраст този фактор не е от такова значение. Даже имаше деца на по 4-5 години с пулпити и то на по няколко млечни зъба. Наложи се едното да изпратят във болница където под обща анестезия да оправят зъбчетата. Самите те не правят обща анестезия, защото е необходимо присъствие на анестезиолог.

# 128
След работа на лични ще пусна Simple Smile Ако наистина са добри, ще заведа детето там, трябва ми някой, запознат с продукти извън нашия пазар, защото у нас реминерализиращи пасти за деца няма. Има и една точно италианска, та дано познават продукта и да дадат мнение.

# 129
Аз понеже съм тежък случай и то точно с минерализацията, та докато ми правеха пломбите в друга клиника , даже и професори от МУ, след точно 3 месеца вече бях с нови кариеси. От както съм при тях и те изрично ми слагат само италиански материали , нещата са на светлинни години. Клиниката не се рекламират по Фейсбук и даже никъде нямат реклама и затова са малко познати. Например имат електронен микроскоп под който работят, изнасят лекции постоянно на студенти за новите техники, тоест не им трябва реклама. За моят лекар там часове се записват 3-4 месеца напред. Но при децата не е проблем с часовете, защото повечето родители предпочитат по здравна каса а те не работят с касата.

# 130
Имаме сертификати на които пише колко часа и какво сме учили ,какви сертификационни задания сме извършили.Една година се обучавах аз ,като последните месеци бяха практическа работа със семейства под супервизия.Обучаваме се в центрове по детски сън,те са два и самият център ти дава сертификат.Как от личен опит ,невъзможно,аз съм нямала половината проблеми,които решавам на база наученото.Всяка седмица тема с изпит накрая и така няколко месеcца.Изпит върху всяка една от 15 задължителни книги .Адаптирани сме към нагласите на майките в България,имам клиентка ,която живее в Норвегия и там консултант по сън има към педиатъра,но работят по cry it out ,което отговаря на техните нагласи.
Не сме медицински лица, не е и нужно.Програмата е съставена от лекари сомнолози и е адаптирана за бебета до 3 г.Събрано е всичко ,което е нужно за съня на детето , разпознаване на заболявания на съня и аз съм минала и за разпознаване на железен дефицит при детски хематолог др Банчев.Не за да ги лекуваме,а да ги разпознаваме и да не поставяме диагнози а да насочим към специлист семейството,но не и да се хващаме да работим,защото не е наша работа това .Мой супервайзър е Елена Чапалова ,тя води програмата за обучение за България.

# 131
Благодаря ви! Как може да се свържем с вас - може и на ЛС за да не е реклама. Има сертифицирани консултанти по сън, чието обучение е само онлайн , за три месечен период, цена 500 евро и това е. Даже и рекламата е започнете кариера на консултант по сън само за три месеца и сертификат. Без практика, без супервайзъри, само попълване на онлайн тестове и вече имат сертификат.

# 132
Между другото,когато започнах аз курса моя приятелка започна магистратура предучилищна и начална педагогика .Тя само пращаше тестове,решени от колега,а аз четох до 2 вечерта .

# 133
Благодаря ви! Как може да се свържем с вас - може и на ЛС за да не е реклама. Има сертифицирани консултанти по сън, чието обучение е само онлайн , за три месечен период, цена 500 евро и това е. Даже и рекламата е започнете кариера на консултант по сън само за три месеца и сертификат. Без практика, без супервайзъри, само попълване на онлайн тестове и вече имат сертификат.

Явно аз съм попадала на такива и за това съм с такова негативно мнение ...
Бобчита, аз също бих се свързала с вас. Не ми звучи, като да говорите заучените фрази на дамите, с които моят опит бе така горчив...

# 134
Момичета,ако съм ви дала друга гледна точка съм изключително щастлива .Ще ви дам контакт разбира се,разгледайте и други колеги ,за да имате база за сравнение.Всички имаме един опознавателен безплатен разговор както казах.И наистина искам да популяризирам професията повече отколкото себе си.Първо питайте консултанта,дали цели да спи детето 12 часа .Ако ви каже "да" имайте едно наум.

Общи условия

Активация на акаунт