За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 33 811
  • 770
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте! Притеснена съм относно следния проблем. Гастроентеролог предписа на 2-месечното ми бебе капки санколик. Преди всяко хранене по 10 капки. Дадох 2 пъти и мъжът ми веднъж, но е дал към 3 капки само. Обаче изведнъж видяхме, че става въпрос за концентрат и е трябвало да разтворим съдържанието на цялото шишенце във вода, а ние сме дали концентрат. Тоест все едно сме дали към 90 капки. Попитах личната лекарка на бебето и каза, че няма проблем. Но аз много се притеснявам, понеже пише да не се превишава препоръчителната доза. Има ли опасност за бебето? Трябва ли да го заведем на спешен кабинет? Капките съдържат масло от мента, анасон, масло от копър и глицерин.

# 391
  • до най-прекрасния мъж
Ако детето е адекватно, аз не бих се притеснявала. Следете за реакции и четете подробно упътването на всичко, което давате на бебето. Аз съм ги давала тези капки, много съм доволна. Спрях ги чак като захраних с повечето храни.

# 392
От така изброения състав едва ли може да стане нещо Simple Smile За следващите приеми вече ще спазите упътването.

# 393
Благодаря за отговорите! То проблемът е че буквално спазих по рецепта. Лекарката каза да давам по 10 капки и така. Каза ми какви са съставките. Досега съм давала около 5-6 вида капки за колики и не ми е хрумвало, че има и такива, които са концентрат Sad Иначе чета упътването и съдържанието на всички лекарства, но за тези капки просто последвах рецептата Sad

# 394
Благодаря за отговорите! То проблемът е че буквално спазих по рецепта. Лекарката каза да давам по 10 капки и така. Каза ми какви са съставките. Досега съм давала около 5-6 вида капки за колики и не ми е хрумвало, че има и такива, които са концентрат Sad Иначе чета упътването и съдържанието на всички лекарства, но за тези капки просто последвах рецептата Sad
Оправете храненето на детето.
Цитат
Капките съдържат масло от мента, анасон, масло от копър и глицерин.
Не се дава на бебета нито анасон, нито глицерин. Моля... .

Цитат
В каква насока точно да оправя храненето на бебето?
Значи този продукт е незаконен, защото на опаковката пише за бебета и деца.
Опишете как и с какво храните, на какви интервали, с какви биберони и ще мога да ви отговоря.
Анасон преди 45 години се даваше като сироп за апетит... бяха времена. Помня, помня.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 01:03 от Birdie

# 395
Оправете храненето на детето.
Цитат
Капките съдържат масло от мента, анасон, масло от копър и глицерин.
Не се дава на бебета нито анасон, нито глицерин. Моля... .
В каква насока точно да оправя храненето на бебето?
Значи този продукт е незаконен, защото на опаковката пише за бебета и деца.

# 396
Здравейте,момичета! Бебето ми е на 5+ месеца и вече не гука толкова,а по-скоро крещи. Това ,според вас нормално ли е?

# 397
Здравейте,момичета! Бебето ми е на 5+ месеца и вече не гука толкова,а по-скоро крещи. Това ,според вас нормално ли е?

Да, не мога да се ориентирам за периода, но навлизат в такъв. Наслаждават се на гласа и звуците. Моето е на 16 месеца и се случва пак, много рядко, но си крещи. Когато са по-големи е вече видимо, че се наслаждават на крясъците.

# 398
Само съвет, винаги четете листовката, независимо лекар и фармацевт ...всеки е човек и може да сбърка. След прочитане ако има въпрос или съмнение се допитайте.

# 399
Аз също бих добавила само като съвет, не е упрек, че за толкова години ми се е случвало всичко: лекар да ми изпише несъществуващо лекарство, да обърка милиграми, дозировка. Но ми се е случвало също от аптеката да ми напишат друга дозировка, а не предписаната. Също от аптека са ми давали варианта на лекарството за възрастни, а не за деца, давали са ми и тотално различно лекарство. Така че и на мен ми е станало навик да чета рецепта, листовка и тогава давам Simple Smile

# 400
  • до най-прекрасния мъж
На почти година е, още крещи. Вече не помня от кога започна, но е доста гласовита. Будила ме е нощем с крясъци, от радост. Нормално е, променят се, установяват, че могат да правят нещо ново и не спират, докато не открият, че могат нещо ново и така.

# 401
За спането-спи си непробудно,но от както дойдоха дъждовните дни,даже май не се радва на нищо. Преди след разходка си стоеше малко в гнездото с играчки,забавляваше се,после на шезлонга. Сега,обаче е адски отегчена и не иска да прекарва време самостоятелно. Мн съм притеснена защо след събуждане не започва да си боботи,а просто драска някъде да се чува “хърт”, може и да се развика или разплаче. Дано да е моментно,сега издава някакъв звук ,но бързо й минава доброто настроение. Нз вече какво да мисля,аз ли не правя нещо правилно 😣

# 402
  • до най-прекрасния мъж
Нормално, то ние, че сме възрастни и разбираме повече, зимата не ни е до нищо. Те се променят постоянно. Обичайте си и си гушкайте детето. Моята плачеше, като я оставя сама. Сега пак плаче, ако не може да дойде при мен, лазейки. Растат, започват да правят връзка между определени действия и така. Не е причината във Вас, просто децата се променят. Може и зъбче да е тръгнало. Обичайно започват да ги тормозят доста преди да избият, а около 6 м обикновено се появява първото зъбче.

# 403
Бебетата не винаги са в добро настроение и това не е по ваша грешка. С времето се учат и им е интересно да крещят, да драскат по предмети, да тупат с ръце и крачета, всеки шум е интересен. Гукането е при много малки бебета, растящото бебе израства периода и следва нов. Очаквайте много нови неща, дори такива, които не ви харесват като скубане, удряне, плюене, мазане на храна,, периоди много.

# 404
Благодаря ви много за отговорите 🌹

Общи условия

Активация на акаунт