За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 33 813
  • 770
  •   1
Отговори
# 375
Поликлиниката на бул.България.Първа детска педиатрия май се води. Имат лекари и лаборатория. Резултати- след минути.

# 376
50 дни имаше жълтеница сина ми, докато се изчисти изцяло. Не съм давала глюкоза, кърмих често.
Точно обратното се прави- спира се кърменето само за ден.
И жълтеницата изчезва. Ако е от кърма. А не от друго, разбира се.

И аз така знам. Роднина се наложи да спре кърменето за 2 дни и се изчисти детето. Бяха с АБ0 конфликт.

# 377
Какво ще кажете за ПОБЕЛЯЛО ЕЗИЧЕ . Мина време от приема на АБ , а пие пробиотик малката . Защо и е побеляло ? Ще пиша на лекар, няма други оплаквания , още диша малко тежко докато спи и леко хърка понякога .

# 378
  • София
Бебе на 1г с температура, която вдигна 38 чакайки пред кабинета 2 часа вдигна 40градуса, изписани са Мини мед и Виброцил
Приел е 2 пъти Диалгин и няколко пъти Нурофен понижава се темп и пак се покачва..... Има ли място за притеснение?
Също така търся спешен кабинет, но да не се ръся 100лв

# 379
Здравейте, мами ние сме на 3 м. и 25 дни, та въпроса ми е, защо когато започнем да се храним започва едно повдигане на коремчето нагоре, плач и отказване да се храни, повдигам я да се оригне или да се успокой и пак давам шишинцето, но продължава отново и трудо си доизяжда млякото според вас на какво се дължи?

Моето бебе така прави/правеше. Оказа се рефлукс. Ако повръща след хранене може да е това. Но има и тих рефлукс без повръщане.

# 380
Бебе на 1г с температура, която вдигна 38 чакайки пред кабинета 2 часа вдигна 40градуса, изписани са Мини мед и Виброцил
Приел е 2 пъти Диалгин и няколко пъти Нурофен понижава се темп и пак се покачва..... Има ли място за притеснение?
А каква е диагнозата? В Токуда има спешен , за пари незнам.

# 381
  • Пловдив
Пуснете му кръвни на бебето с температурата.
 В София и Пловдив има Клиника Вела. В Пловдив единичния преглед без абонамент е 40-50 лв , сигурно в София ще е подобно.

# 382
  • София
В Токуда се плаща. 75 лв беше миналата есен.
Но ми бяха казали педи време, че ако го приемат в болницата нямало да плащам, т.е. ако взема направление от ЛЛ.

Ходила съм единствено в спешните отделения на Пирогов, Токуда, Св. Анна, Исул, Лозенец. Мисля само в Пирогов и Св. Анна не съм плащала.

# 383
Доволна ли сте от ИСУЛ? Не знаех, че има дежурен педиатър...

# 384
Най-скъпо е в Поликлиника България. Другаде може да пробвате в Здравето, Вела, София Мед Люлин имаха май до 20:00 ч. кабинет, но сега чувам, че май е денонощен, трябва да се обадите да питате. Иначе може и по-големите болници тип Пирогов, Окръжна и т.н., но имайте предвид, че на повечето места, ако не искате да плащате, ще ви въртят да ви приемат в болницата, а понякога и умишлено го правят. Затова най-добре платено някъде в изброените, където преглеждат деца. За София не съм сигурна дали има 50 лв. преглед вече някъде, отдавна не ни се е налагало да търсим извън работното време на ЛЛ, но цените доста се вдигнаха, 50 лв. май беше преди 2 г. някъде.

# 385
  • София
ИСУЛ по принцип е специализирана клиника (УНГ). Чака се много, плаща се.

От Токуда и Окръжна (Св. Анна) съм доволна.

# 386
ИСУЛ по принцип е специализирана клиника (УНГ). Чака се много, плаща се.

От Токуда и Окръжна (Св. Анна) съм доволна.
Аз и в момента плащам за детска консултация т.к. не случихме на педиатър. Преминахме през двама педиатри със платен прием и най-накрая на третия път уцелихме. Затова се интересувам когато си давам парите дали е на правилното място. Като един от педиатрите, който ми остави неприятно впечатление беше и прословутата проф.Слънчева.  Претупване за 100 лв. Отидохме за преглед на фонтанела а си тръгнахме със консултация за детски пюрета. Само ръст и кг измери. Не измери другите показатели. Аз нямам никакви изисквания освен прегледа да бъде подробен т.е. пълноценен. Нито имам изисквания за хомеопатия нито към лечението стига то да е назначено на база обстоен преглед. Ще имам предвид Токуда, т.к. от Поликлиниката на бул. България чувам много лоши отзиви за педиатрите.

# 387
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

В ИСУЛ за уши, очи и нос, ако не е спешно се плаща, чака се много и има значение на кого ще попадне човек. Моите са ги спасявали там, но си е било спешно (изтекло ухо и подобни).

В поликлиника България зависи за какво се ходи и на кого се попадне, изобщо навсякъде е така, ако се ходи в извънработно време.

# 388
Здравейте. вече почти 2 месеца синът ми (2г почти) кашля нощно време поради храчки. Всичко започна с три дни температура, два-три пъти имаше диария и почна да му тече носа. Оттогава насам хремата си стои, ту спира,ту пак почва,а нощем се дави и кашля. Естествено постоянно сме на прегледи  , Лл казва, че е здрав. Чисти гърди, дава му вече четвърти сироп за кашлица,както и пие коризалия за хремата - ефект почти никакъв. Според педиатърката е здрав, никнат му кътници и явно събира повече слюнка,храчки и се дави,но и хремата си стои. Аз съм така по цяла зима по принцип, без причина. Няколко дни ми е добре,после носа пак ми тръгва и съм си свикнала,но при него лошото е, че не се наспива добре от кашлянето. То всъщност е просто отхранване, спи по 2-3 часа спокойно,после явно му се стича надолу и откашля, и така... Имате ли идея какво мога да направя? Лекарства явно не ни трябват, защото не е болен, и не кашля денем,а само за отхрачване нощем . Ако хремата спре,всичко ще се оправи според мен,но как ? Тя е задна, рядко има сополи за издухване ...не знам вече какво да му давам,то няма и много какво за такава хрема,при която дефакто почти не тече носа....много дълго стана,но исках добре да обясня какво ни е положението ..моля за съвет да оставя ли така нещата и да чакам да избият зъбите,за да видя от тях ли е или какво да правя?! В аптеката нищо освен физ.разтвор и хомеопатични лекарства за хрема не се предлага. Благодаря ви!

# 389
  • София
В Токуда се плаща. 75 лв беше миналата есен.
Но ми бяха казали педи време, че ако го приемат в болницата нямало да плащам, т.е. ако взема направление от ЛЛ.

Ходила съм единствено в спешните отделения на Пирогов, Токуда, Св. Анна, Исул, Лозенец. Мисля само в Пирогов и Св. Анна не съм плащала.
Лл. Не каза диагнозата
Само че му няма нищо сериозно

Общи условия

Активация на акаунт