За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 32 939
  • 770
  •   1
Отговори
# 450
Изобщо не му се притеснявайте на млякото! Да, то е просто сгъстено. Е, ако може да е на нормално по- добре, но поне ще видите дали е въпрос на рефлукс. Относно преглед....аз съм малко с резерви. Обикновено се изписват доста лекарства, които повече вредят, а не помагат за решаването на такъв род проблеми. Рефлуксът е овладяем и без тях, така че бъдете внимателна, преди да дадете нещо. И...дано да няма проблем, а просто бебка да е предирчива и се разминете само със смяна на млякото 🙂

# 451
Аз с големия ми син съм ползвала Нук и с  S- ка пиеше вода, мляко с М- ка..
А когато захраних,  имаше едни млекоразтворими бисквити,  реших да пробвам и от магазина ми препоръчаха и съответно взех L-ка.
Така и не ги пи де..
Това по повод шишета и бибите, които казахте че ползвате.
Още тогава щях да се включа, да пробвате с М- ка ., може би и е трудно , трябва по толеми дупчици,  според мен 🙂
Успех и дано всичко Ви се нареди в най - добра позиция,  и за вас и за бебенцето..
Весели празници!

# 452
Хора здравейте, не знам как се пуска нова тема все още но ще попитам тук. 
Моето бебече е на почти 7 медеца и от горе долу една седмица си гледа ръчичките. Си ги докосва и преплита. Много се притеснявам защото бях видяла тик ток за аутизъм и видях че това е единия от знаците. Вашите бебчета правят ли това в тези месеци? Много съм притеснена винаги съм се бояла от това…

# 453
Ukmami, не успях да разбера какво точно прави дететенцето, но 1. Много е рано да се мисли за аутизъм, защото 2. На тази възраст все още разкриват различни движения, придобиват умения, пробват нови неща и всичко това се повтаря до откат.
Моето дете е на почти 9м и прави какви ли не странни за мен движения, но после разбирам че те не са случайни и ги надгражда.

Едит: Дойде ми идея - Да не опитва да пляска?

# 454
  • до най-прекрасния мъж
На 7 м е твърде, твърде рано да се мисли за аутизъм. Радвайте се на детето си и не се вглеждайте толкова. Такава диагноза се поставя на доста по-късна възраст и на база доста повече специфики на детето. Моята въртеше гумите на една количка доста време. Изобщо не съм се притеснила, малки са, тепърва придобиват нови умения.

# 455
Моето бебече е на почти 7 медеца и от горе долу една седмица си гледа ръчичките. Си ги докосва и преплита. Много се притеснявам защото бях видяла тик ток за аутизъм и видях че това е единия от знаците. Вашите бебчета правят ли това в тези месеци? Много съм притеснена винаги съм се бояла от това…
Моля Ви, спрете да приемате Тик ток и разни подобни за надеждни източници на информация. Аз не знам за бебе, което да не си гледа ръцете. Моето имаше период, в който дори се плашеше от тях. Четете литерарура за отглеждане на дете, НЕ свързана с болести. Напоследък ми прави впечатление, че родителите само анализират децата си дали са болни от аутизъм. Това е огромен стрес за вас. То не беше колички, очен контакт, сега и гледане на ръце.  За поставяне на диагноза са нужни доста повече симптоми и проявления от един, който е действие, което се среща в ежедневието.

# 456
Моля Ви, спрете да приемате Тик ток и разни подобни за надеждни източници на информация. Аз не знам за бебе, което да не си гледа ръцете. Моето имаше период, в който дори се плашеше от тях. Четете литерарура за отглеждане на дете, НЕ свързана с болести. Напоследък ми прави впечатление, че родителите само анализират децата си дали са болни от аутизъм. Това е огромен стрес за вас. То не беше колички, очен контакт, сега и гледане на ръце.  За поставяне на диагноза са нужни доста повече симптоми и проявления от един, който е действие, което се среща в ежедневието.

Абсолютно съм съгласна, особено за Тик ток.. Там всяко второ видео е такова..

# 457
Скоро гледах и аз видео в ТТ за признаци на аутизъм при 2 годишни, имам дете на 2,5. Ами половината неща ги прави и тя, изобщо не съм съгласна с тези видеа. Много деца на нейната възраст бягат от стена до стена и докосват стената, както и искат да включват и изключват лампи. Ние с брат ми до първи клас побърквахме лампите, но не сме от спектъра. Търсете информация само от специалисти в съответната област и проверявайте и сравнявайте с поне още два източника преди да се тревожите.

# 458
Ще гледаме тик ток и ще слагаме диагнози,моля ви по-сериозно .....изтрийте си тик тока...
Добре че нямам.
Бебето е осъзнало че има ръчички и си ги гледа.
Моята я беше страх от босото ми стъпало като си събуя чорапа е какво да лепваме диагноза ли.
Също така е по-срамежлива,крие се в мен,никога няма да заговори дете да играят а тя е на три и устата й не спира.

# 459
Здравейте. Колко е времето ,през което дете ,контактно на болно от варицела може да си прояви симптомите? 21 дни ли?

# 460
  • Пловдив
Да, инкубационният период на варицела е 21 дни.

# 461
21 дни от контакта, да.

# 462
До 5 дни след контакта може да се постави ваксина също така.

# 463
Това за ваксината не го бях чувала,но ще го знам за моето дете. Питам за чуждо дете,да знам колко дни да нямаме контакти. Благодаря!

# 464
По принцип съм от чужбина, там живея и нямам на кой да споделя. Там нямам приятелки с деца. Допитвам се тук защото това е все пак групата на майките. Много се радвам че поне отговорихте на моя въпрос, дано сте прави. Все пак съм сама и наистина доста е гадничко. Не сме се отделяли за секунда с бебка и плюс това съм много анализираща личност. Все мисля все се тормозя. То ако не е едно то ще е за друго.

Общи условия

Активация на акаунт