За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 32 922
  • 770
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, аз искам да питам тъй като започваме захранване с месо, попаднах на тази схема

20 грама през ден, но съм купила пюре на Плазмон заешко, което цялото е 80 грама, но много голяма част от него е вода.
Та въпроса ми е как да преценя колко точно от заешкото да сложа в зеленчуковото пюре, като на Плазмон не е упоменато от какво количество месо се прави 80 грама пюре?

# 511
Абсолютно съм съгласна с вас (ако и бабите го осъзнаят и спрат със суперлативите за градините, ще в супер). Само едно уточняване за градините в Австрия - таксите са около 1200 евро -  целодневно посещение, независимо дали държавни или частни и майките са в ситуация в която е по-добре и по-изгодно да работят на 4 часа и да пускат децата само полудневно, което пък е перфектно за децата. Отделно, там възпитател може да стане всеки, който поиска, което е малко плашещо.

# 512
Здравейте, аз искам да питам тъй като започваме захранване с месо, попаднах на тази схема

20 грама през ден, но съм купила пюре на Плазмон заешко, което цялото е 80 грама, но много голяма част от него е вода.
Та въпроса ми е как да преценя колко точно от заешкото да сложа в зеленчуковото пюре, като на Плазмон не е упоменато от какво количество месо се прави 80 грама пюре?

Упоменато е. 30%. Т.е. в 80гр. пюре има 24гр. заешко.

# 513
И едно непопулярно мнение от мен. Плюсът на стоенето вкъщи е само, ако вие (не баба, леля, детегледачка и т.н.) сте вкъщи и го гледате без да работите и то до определена възраст. Също и това, че докато се гледа вкъщи ще е здраво детето, но в един момент като тръгне на предучилищна ще "навакса" с болестите. При познатите ми, които не си пуснаха децата, се разви този сценатий без изключение.

Оттам нататък няма други плюсове. Изцяло за детската градина. Изцяло се променя като ходи там, щастлив е, харесват му децата и госпожите.  Тук следва да подчертая, че очевидно сме доволни от градината, ако нещата куцаха, едва ли щеше да е така. Т.е. е много, много важно, да не кажа задължително да попаднете на читава градина, за да видите ползата от нея реално. Научи също доста неща, а вкъщи му е скучно, когато е болен и трябва да е у нас. За лятото, ако имате баба или друг вариант, ще си има и ваканция, но през останалото време твърдо не. Когато синът ми беше малък след първата година, обстоятелствата наложиха баба му да го гледа за няколко месеца, отчитам го като грешка от днешна гледна точка.

# 514
Съгласна съм, но тук идва и проблемът с читавите градини…може би златната среда е половин ден на градина и половин ден вкъщи. Не разбирам защо при нас всичко се случва със закъснение - на някои места направиха детски кътове за децата на служителите (на самото работно място), което е добра алтернатива. Но есествено към момента процедурата е спряна. В другите държави правят  много за да могат родителите да отделят повече внимание на децата и да балансират работа/личен живот. Кога и у нас…?

# 515
Предпочитам да се върна на работа и да го запиша в хубава и проверена частна детска градина / ясла.
Аз няма да го науча на навиците, които ще придобие от адекватни педагози… Дори не съм сигурна, че искам и да опитам.
Искам да те върна на работа. Липсва ми. Работи ми се. Искам да съм сред колеги и детето ми да е в добра среда и да е щастливо, докато и ние с баща му сме. Simple Smile) Егоистично?  Може би..Simple Smile)

# 516
Не е егоистично. Това, което те прави щастлива те прави пълноценна и по-добър човек. Аз съм голям фен на яслите, детето ми също. Прекарваме качествено време заедно, не количествено. Аз също искам да работя и работата си я обожавам, не искам да се лишавам от нея. Нито от фитнеса. Егоистично или не, за мен е правилно. Моето правилно не е общовалидно, за нашето семейство само е.

# 517
Някой посещавал ли е д-р Йорданка Паскалева детски гастроентеролог? Адекватна ли е от гледна точка на диагностика и лечение?

# 518
Ние сме я посещавали, но за по-голямо дете на 4 г. Но нямаше кой знае колко сериозен проблем, за да дам оценка. От самия преглед сме доволни, внимателна беше, предразположи го, разпита каквото й беше необходимо.

# 519
Благодаря! При нас няма как да разпита, защото малката е на 6 месеца и половина. Надявам се някой, който е водил бебе да може да даде отзив също.
Ние сме я посещавали, но за по-голямо дете на 4 г. Но нямаше кой знае колко сериозен проблем, за да дам оценка. От самия преглед сме доволни, внимателна беше, предразположи го, разпита каквото й беше необходимо.

# 520
Имам предвид, че нас разпита за предходни особености, лекарства и т.н. Simple Smile При вас просто ще си обясните проблема, за рефлукс ли става въпрос? Дано и някой с бебе да се включи.

# 521
С ужасен запек е откакто я захранвам и се мъчи да се изходи. Педиатърът съветва да се правят клизми... нямало проблем, нямало да привикне....а ние с мъжа ми сме на друго мнение, затова и искаме да се консултираме с гастро.
Имам предвид, че нас разпита за предходни особености, лекарства и т.н. Simple Smile При вас просто ще си обясните проблема, за рефлукс ли става въпрос? Дано и някой с бебе да се включи.

# 522
Когато е време за ваксини, а има 3 никнещи зъба, отлага ли се ваксината?

# 523
Когато е време за ваксини, а има 3 никнещи зъба, отлага ли се ваксината?
Не.

# 524
Здравейте! 🌹
Бихте ли ми препоръчали столче за захранване или споделили вие с кое сте? 🙂

Общи условия

Активация на акаунт