За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 32 926
  • 770
  •   1
Отговори
# 495
И при нас предпочиташе да спи на една страна, характерно е за ранните месеци. Но както е писала Celeste, със стимулиране се оправиха нещата или просто го израсна. Не сме ползвали специална възглавница.

# 496
Какво имате предвид под стимулиране? Може ли повече подробности, пример и тн. Благодаря!

# 497
На мен много ми помогнаха съветите на една потребителка тук (BNHP), в последствие и ортопед ми каза същото Simple Smile Да сменя рамото, на което оригвам бебето. Начинът, по който я нося. Посоката, в която я слагам в леглото. През деня, когато е на предпочитаната си страна, да застана на другата и да я стимулирам да се върти - с игра/играчки.

# 498
Стимулиране - да има нещо което привлича вниманието му на другата страна. Примерно играчка, която да наблюдава Simple Smile

# 499
На мен много ми помогнаха съветите на една потребителка тук (BNHP), в последствие и ортопед ми каза същото Simple Smile Да сменя рамото, на което оригвам бебето. Начинът, по който я нося. Посоката, в която я слагам в леглото. През деня, когато е на предпочитаната си страна, да застана на другата и да я стимулирам да се върти - с игра/играчки.
Правех същите неща и накрая се оправи. Изисква търпение, не стават нещата от днес за утре. Но първо консултация с педиатъра на детето и ортопед, за да се изключат по-сериозни неща.

# 500
Здравейте! От снощи детето е със суха кашлица, особено докато спи. Днес личната му изписа сироп Проспан, тонзилотрен,но на тях пише за деца над две годинки, а ние сме на една. Дали е проблем

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 16:06 от Me4ta81

# 501
Здравейте! От снощи детето е със суха кашлица, особено докато спи. Днес личната му изписа сироп Проспан, тонзилотрен,но на тях пише за деца над две годинки, а ние сме на една. Дали е проблем
Тонзилотрен е хомеопатия, няма значение възрастта, забележката е заради това, че са таблетки. Проспан предполагам е изчислила дозата на база тегло, така че няма да е проблем възрастта.

# 502
Здравейте! Детето тази сутрин се събуди с конюктивит. Назначено му е лечение за 7 дни капки в очите. Ще звънна утре в работно време на педиатъра, че забравих да попитам, но дали мога да го пусна по-рано на градина, ако минат гурелите и зачервяването или трябва да си изчакам седемте дни.

# 503
Имам едно чудене - кои са предимствата на гледане на децата в домашна среда (след 2 г.). За градините е ясно кои са предимствата - социализират, учат по одобрени програми и т.н. Минусите също са ясни…
Но знам, че в Гърция например децата се гледат основно в домашна среда - ако майката не може да е постоянно вкъщи се редуват със съседки, в Австрия също са основно полудневно на градина.

# 504
Имам едно чудене - кои са предимствата на гледане на децата в домашна среда (след 2 г.). За градините е ясно кои са предимствата - социализират, учат по одобрени програми и т.н. Минусите също са ясни…
Но знам, че в Гърция например децата се гледат основно в домашна среда - ако майката не може да е постоянно вкъщи се редуват със съседки, в Австрия също са основно полудневно на градина.
Нито градините, нито яслите имат "предимства"- те са социална необходимост. И само.
Нищо по-добро от гледане у  дома.
Децата нямат нужда от "социализиране". Те са си чудесно "социализирани" в семейството им.
До около 5-6-7 г, децата имат нужда само от родителите си, семейството им и социалната среда на семейството на детето. Всичко останало е "не задължително". Децата може да си общуват навсякъде- не е задължително това да става в ясли и градини.

# 505
Да се дават орехи и др ядки под формата на ядка, а не тахан е опасно!Не си правете шега!
Това за Ян

Майка на дете на възраста на моето доста съжали след едно задавяне лятото, иначе и тя даваше смело орехи ...и спря...

# 506
От анатомика бг, против сплескване на главичката. Една кръгла с дупка в средата Grinning

Може ли линк коя точно възглавница обсъждате? Че в интернет са няколко.
Моето бебе също има предпочитана страна за спане, даже бях писала тук с притеснение за тортиколис. С много стимулиране през деня смятам, че проблем с мускулатурата няма. Нощем също сама сменя страната, но дали са 50/50 лява/дясна, не мога да кажа и се опасявам да не се сплеска

# 507
Е, как какви, детето има свобода, прекарва  време с близките си. Два часа вечер след работа и после в леглото не стигат за нищо. Буквално докато се върна от работа и вечеряме е станало време да ляга. Отделно учебната програма в градини и ясли е от септември до май. През останалото време (поне в големите градове) са наблъскани по 40 деца в сборни групи с непознат учител. Имат по 1 час преди обед навън и 1 следобед, няма учебна програма. Такива, като моето, които от 2ра група рядко спяха на обяд, е за нея беше ултра ужас градината, защото всеки ден трябва 2 часа да стои в леглото и да зяпа тавана. Покрай второто майчинство изкарахме заедно 2 лета, ами коренна промяна. Сама си каза, че това са най-хубавите й лета.

# 508
  • гр.Пловдив
Болна тема е това,но може ли да се сравняват по доход и стандарт австрийски ,гръцки срещу БГ семейства ми кажете?
Тук в болшинството семейства  е мисия невъзможна да останат на 1 заплата,лукс е вече да си ползваш и втората година майчинство,докато гъркините си раждат по 3 и не работят ..темата е дълга No Mouth

# 509
За Конюнктивит-ът..
Моя малкия беше миналата седмица,  той е на 2,4 г., не ходи на ясла, но по принцип конюнктивитът е доста заразен, за това би трябвало да се спазят дните, без детска градина.
Те гурелите ще минат след няколко накапвания. Но бактерията няма как да се излекува за 2 дни.
Рискувате да я предадете на другарчетата в детската.
При нас сутринта се събуди със залепено око, на обяд вече сложихме капки, до вечерта сложихме 3 пъти общо...
Не е имал повече слепване,  съвсем малко гурелче се събираше от време на време в ъгълчето и то 2 дни, да кажем.
Капехме Левофлоксан 3× 2 капки и в двете очи..за 5 дни..

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 15:38 от Sofi_to

Общи условия

Активация на акаунт