За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 33 908
  • 770
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте ,майчета !
Бебето ми от снощи прави някакви  нервни кризи,когато огладнее ! Събужда се,плаче сякаш аз му дърпам шишето. Започва да пие мляко и изведнъж се събужда и плаче ,до вчера съм нямала този проблем. Виждам ,че е гладна ,но нещо я спира да яде . Моля ви ,помогнете!

# 316
Здравейте ,майчета !
Бебето ми от снощи прави някакви  нервни кризи,когато огладнее ! Събужда се,плаче сякаш аз му дърпам шишето. Започва да пие мляко и изведнъж се събужда и плаче ,до вчера съм нямала този проблем. Виждам ,че е гладна ,но нещо я спира да яде . Моля ви ,помогнете!
На каква възраст е детето? Да не би проблема е в струята на шишето? Рефлукс, връща ли често? Млечница в устата?

# 317
На 5 месеца е,в момента й се спи адски ,но пак не може да се отпусне . Може ли въобще да мислим ,че венчетата я дразнят? Лигави се много,но до вчера такива изяви не е имала . В 19:30 си заспиваше

# 318
Здравейте, на бебето ми на 6 месеца му бе поставена диагноза мастоцитоза след появата на кафяво петно на гърба. Дерматолозите ме уверяват, че ще изчезне, но предвид и оскъдната информация доста се притеснявам. Някой има ли опит със заболяването? Можете ли да ми препоръчате добър детски алерголог, тъй като петното се активира след първи прием на патладжан.
Съшо така, от време на време, когато плаче много силно, главата му става като на червени петна - възможно ли е да е от мастоцитоцата или е нормално и се случва и с други бебета? 😐

# 319
А защо патладжан на 6 месеца!?
Какво друго му давате? Не познавам диагнозата, но...вероятно реагира към неподходящи храни.

# 320
Патладжанът е от най-трудно смилаемите храни, ако правилно си спомням. При дъщеря ми първият прием беше на около година и половина (без да осъзнаваме, беше в манджичка, приготвена от баба й), появиха й се червени петънца, нямаше от какво друго да са. Но да ви утеша, не е алергична в момента, обожава лютеница 😛

# 321
  • до най-прекрасния мъж
Панталаджан не се дава на бебе на 6 м. Има много таблици в нета, включително и тема във форума. Поинтересувайте се кои са подходящите зеленчуци за възрастта, за да не се предизвикат по невнимание нежелани реакции от организма.

# 322
По метода "захранване, водено от бебето" патладжан може да се предлага от 6 месец. Както и гъби, цяло яйце, коричка хляб и други такива фрапиращи и скандални неща. 😁

# 323
Точно щях да пиша, че по новите схеми патладжана си е позволен ама са ме изпреварили Grinning Както и да е де, проблемът едва ли е свързан с патладжана и по-скоро жената така го асоциира.

# 324
Ужас...не знам какво да кажа просто!
То бива новости, бива експерименти, теории и т.н., ама когато става въпрос за бебета е много тъжно, че изобщо се допуска да циркулират в пространството подобни практики.
Със себе си- да правим, каквото искаме, но безпомощното бебе...как да реагира милото,освен с обрив или друга реакция...болезнено.

# 325
Всъщност тези "новости" не са теории, а плод на доста изследвания, правени в държави с далеч по-добре развита медицина. И да, доказано е, че бебетата захранени с алаергени в ранна възраст са показали по-малко алергии. Аз давам на дъщеря си цяло яйце, правя ѝ банички с кори от магазина, яде по малко масло, обезсолено сирене, пуешко и пилешко месо (домашни), всякакви сезонни зеленчуци и т.н. Слава Богу в семейството ни няма алергични, засега и тя не е показвала алергии. Преди захранването не ходеше до тоалетна редовно, вече и това се оправи и детето си ходи всеки ден. Пюре е яла веднъж и двете разбрахме, че не е за нея Joy

Ужас...не знам какво да кажа просто!
То бива новости, бива експерименти, теории и т.н., ама когато става въпрос за бебета е много тъжно, че изобщо се допуска да циркулират в пространството подобни практики.
Със себе си- да правим, каквото искаме, но безпомощното бебе...как да реагира милото,освен с обрив или друга реакция...болезнено.

# 326
Захранваме я по ЗВБ, да. Не е имала стомашни проблеми след патладжана, а и не е като да изяжда колосални количества .. едва ли има и 50 грама. В семейството ни няма алергии, тази храна конкретно рядко е алерген, но така или иначе се опитвам по-смело да подхождам, както са описали и преди мен.
Притеснението ми идва по-скоро от там дали мастоцитозата като диагноза прави хората по-склонни към алергии и тежки реакции.
Благодаря много на всички включили се 😊

# 327
Голяма част от последствията на това да се действа меко казано непредпазливо, няма "да видите" на момента. Ако за вас рискът е оправдан- ок, действате, спрямо "новите изследвания".
Спорът е безсмислен!

# 328
Захранваме я по ЗВБ, да. Не е имала стомашни проблеми след патладжана, а и не е като да изяжда колосални количества .. едва ли има и 50 грама. В семейството ни няма алергии, тази храна конкретно рядко е алерген, но така или иначе се опитвам по-смело да подхождам, както са описали и преди мен.
Притеснението ми идва по-скоро от там дали мастоцитозата като диагноза прави хората по-склонни към алергии и тежки реакции.
Благодаря много на всички включили се 😊
Диагнозата, за която говорите, е рядкост.
И едва ли са Ви направили изследвания, потвърждаващи я.

# 329
За мен няма спор, но определено би бил безсмислен. Аз съм направила своя избор след обстойно четене и запознаване с материята и захранвам детето си по здравословен начин (баничките са рядкост Simple Smile ). Леко ме подразниха думите "новости, теории и т.н.", а първото изречение от последния пост на Tirex е просто нелепо и доста дразни, съжалявам.  Нека не съдим хората без да сме прочели и ред по темата. Аз не съдя майките, захранващи с пюрета, макар всеки ден да гледам в парка как набутват лъжиците в гърлата на децата и как се правят на клоуни, за да натъпчат детето. Не всички го правят, но голяма част "захранват" точно така. А дали детето ще бъде тъпкано с пюре или ще хапва зеленчуците си на парче, в количество - колкото прецени, че му се яде, е въпрос на избор на родителя. За какви последствия говорим после... Ако караме по стари методи, дайте да не сменяме нааканите памперси нощем, да им пазят топло.. или да даваме сокчета на 2-3 месеца, защото имат много витамини, може и глюкоза - ей така за цвят, а любимо ми е "натопи бубата в мед, така няма да я откаже"..

Общи условия

Активация на акаунт