За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 32 916
  • 770
  •   1
Отговори
# 540
На стола може не само да се яде, всъщност.
Може да се играе, може детето да наблюдава домакинските работи и каквото още се сетиш.
Не е задължително да си залепена до него през цялото време, коланите вършат чудесна работа.
Съвсем спокойно съм го оставяла да се храни на няколко метра от мен, докато аз върша нещо.
Не знам защо ти е толкова трудно да си го представиш, че чак се чудиш за какво били коланите.

# 541
Може би защото е високо и децата се изправят на стола? Само идея давам 😆
Там се яде. Дали някой храни в устата детето, или то се храни само, все пак има човек до него, за който се предполага, че има ръце да го хване. Ама идея само, де.
Ела да видиш моето, което само яде, обърнах се точно за 2 секунди да взема нещо от плота и вече беше права, на ръба на политането надолу, точно от Икейското и въпреки коланите, защото са само през кръста и по-голямо дете може лесно да ги изхлузи. Това са бебета и е задължително да се ползват колани. В спешното има бая бебешори, които минават преглед след полет от стол за хранене, люлка шезлонг или количка, точно, защото масово родителите се чудят за какво са им колани.
Наши близки си претрепаха детето по стълбите на подлез точно, защото не ползваха коланите на количката си 🤷‍♀️

# 542
  • до най-прекрасния мъж
Може би защото е високо и децата се изправят на стола? Само идея давам 😆
Там се яде. Дали някой храни в устата детето, или то се храни само, все пак има човек до него, за който се предполага, че има ръце да го хване. Ама идея само, де.
А идея, че падат за части от секундата, докато загребеш от купичката, например? Колани са повече от нужни. Аз, например, не ползвам табличката, защото не ми е удобно да ми се пречка, докато храня детето.
Моето дете падна от спалнята под носа ми, докато се наведа да взима нещо от пода. Буквално за части от секундата. Вързан поп, мирно село Simple Smile

# 543
  • Пловдив
Коланите на шезлонги, столчета за хранене са задължителни, особено на столчето за хранене, високо е, детето ако е подвижно, особено както и стават по-любопитни с течение на времето, има реална опасност да падне. Моето още от сега шава, а си представям след месец -два...

# 544
Здравейте! Бебето ми е на 7 месеца и сутринта падна от около 20-30 см върху една от пластмасовите си играчки и в нея си удари отзад главичката. Изплака за кратко и то след като го погледнах, не мисля, че беше особено уплашено. После продължи да играе и всичко беше ОК. За втората си дрямка обаче заспа с 1 час по-рано, а след като яде (по-често от обикновено) преди малко повърна малко, затова и се притесних.
Като симптом в случая повръщането след самото падане ли е, има ли нужда да се притеснявам, ако е след ядене?
Няма никакви външни белези за нараняване по главичката.
Благодаря!

# 545
Аз се чудя как изобщо се задава такъв въпрос...а в колата защо ли има колани...

Думата е безопасност.

# 546
Това с повръщането не е ок май отидете на спешен кабинет и моята е падала но не е повръщала.(от легло,от стълбичка на пързалка)
И моята се изправяше примерно слагам я на стола отивам да топля храната на една крачка съм и взе да се изправя и айде с колани😁

# 547
Здравейте, имам бебе на 6 месеца, преди да навърши 2 месеца започна да спи цяла нощ, от 21:30 до 9-9:30 сутринта 😁 всичко точно, обаче днес за пръв път не спря да мрънкя цял нощ, взехме го при нас и пак така, събуждаше се или спеше, но стенеше или леко плачеше… предполагам, че ще да е от зъбите, още няма зъби, дори не се виждат отгоре и търся предложения за нещо МНОГО ЕФИКАСНО за мазане на венци или друго.. или идеи какво може да му е станало друго, ако не са зъбите 😁

# 548
Чакмного ефикасно едва ли има. Може да пробвате Калгел, Камилия. Ако е много зле положението, доза Панадол, лично аз избягвам да давам, но ако е нетърпимо положението, е вариант.

# 549
И свещички vibrocol N .
Хомеопатични за безпокойство и слаба болка.

# 550
  • до най-прекрасния мъж
Докато не избият всичките 20 зъба, ще е така. Някои нощи проплакват, други нощи спят спокойно. Вижте венецът долу, първо никнат долните 2 зъбчета отпред. Нашата девойка проплаква насън доста преди да избие зъбче. На 1 г има вече 7 зъба и нищо не й давам. Галя, гушкам и така. Ако видя зор, доза Нурофен (за под 1 г се препоръчва Панадол) и така. Но засега не се е налагало. Обикновено като я гушна, си заспива, въпреки че понякога се буди често.

# 551
Докато не избият всичките 20 зъба, ще е така. Някои нощи проплакват, други нощи спят спокойно. Вижте венецът долу, първо никнат долните 2 зъбчета отпред. Нашата девойка проплаква насън доста преди да избие зъбче. На 1 г има вече 7 зъба и нищо не й давам. Галя, гушкам и така. Ако видя зор, доза Нурофен (за под 1 г се препоръчва Панадол) и така. Но засега не се е налагало. Обикновено като я гушна, си заспива, въпреки че понякога се буди често.
Да, да, знам че първо изникват отдолу.. та няма нищо още на венеца,
проверявам го често. Иначе и друг път се е случвало да е леко неспокоен докато спи, но обикновено бързо заспива.. ама снощи направо се видяхме в чудо 😁 За това искам да имам нещо за спешни случаи, че аз си лягам доста късно и въобще не се наспивам и ако мисли така да ми мрънкя всяка нощ - не е познал! 😁

# 552
Аз съм доволна от гела Дентинокс. Пробвах го върху себе си и веднага изтръпва където е намазано. С лидокаин е.

# 553
Една нощ е мрънкало бебето само, може да е нещо извънредно, евентуално зъб или друго неразположение. Наблюдавайте го и така ще се види какво е. Ако е зъб, няма измислен лек, мрънкат и реват, колкото и да ви дразни 🤷‍♀️ С времето и изникването на зъбите ще мине. Видяхте се в чудо за една нощ 😂

# 554
И аз това щях да кажа, ама викам да не звучи прекалено Joy Аз с първото горе-долу няколко години в неспокойно спане си изкарах Joy Сега с второто съм от тези дето мрънкат за една вечер, защото бебето е по-спокойно, ама върти се то колелото Joy

Общи условия

Активация на акаунт