За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 32 912
  • 770
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Това е бебе, предстоят ви предполагам доста такива нощи. Може да не е от зъби, те си минават през много периоди, така че изобщо не е задължително да се върти, защото му избива зъб.
За мен ефикасно мазило няма.
Единствено ако е ревяла от болка, давам Нурофен.

# 556
Здравейте!
Ако бебето от втория месец досега е спяло по цяла нощ и изведнъж за една-две вечери не спи, то сигурно се касае за някакъв временен дискомфорт. Вероятно са зъбки или за всеки случай проверете, дали няма и нещо като сухи червени петна, които да го сърбят или пък повече газове и подуто коремче. В края на пети месец бебетата минават през важен скок в растежа и това също понякога е причина да има неспокоен сън за една две седмици. . В всеки случай внимавайте да не му създадете нови навици за заспиване, от които после ще ви е трудно да се откажете.
Здравейте, имам бебе на 6 месеца, преди да навърши 2 месеца започна да спи цяла нощ, от 21:30 до 9-9:30 сутринта 😁 всичко точно, обаче днес за пръв път не спря да мрънкя цял нощ, взехме го при нас и пак така, събуждаше се или спеше, но стенеше или леко плачеше… предполагам, че ще да е от зъбите, още няма зъби, дори не се виждат отгоре и търся предложения за нещо МНОГО ЕФИКАСНО за мазане на венци или друго.. или идеи какво може да му е станало друго, ако не са зъбите 😁

# 557
Това е бебе, предстоят ви предполагам доста такива нощи. Може да не е от зъби, те си минават през много периоди, така че изобщо не е задължително да се върти, защото му избива зъб.
За мен ефикасно мазило няма.
Единствено ако е ревяла от болка, давам Нурофен.
Абсолютно съм съгласна. Моята дъщеря също започна да не спи след 6-ти месец заради зъбите, но сега вече й излязоха всички 20 броя, а тя продължава да не спи от време на време. Всяка емоция, която преживява през деня оказва влияние върху съня й. Така че по-скоро го приемете, че това е част от родителството и ще има периоди без сън.

# 558
  • Пловдив
Моето бебче е почти на 7 месеца и нощите са неспокойни, понякога повече, понякога по-малко, наистина трябва да свикнем. При нас е вероятно да са прословутите зъби, плюс миналата регресия в съня, скока в растежа около шести месец. Венците са подути, но кога ще се покажат никой не знае, явно го тормозят. Но при някои деца сънят е по -неспокоен, това че до сега е било спокойно, не означава, че винаги ще е така, колкото по-големи стават все повече преживяното през деня оказва влияние. При нас ден с ден не си приличат, но се старая да свикна и да правя каквото мога, каквото зависи от мен да е по-добре.

Между другото благодаря за съветите за съня! Нямах възможност да пиша.

# 559
Камилия давам по 3 на ден.
Мажа с гел , купих огърлица с кехлибари. Виброкол Н в дупето. Нищо не помага...реве си
..лигави се, нервничи. До тук 4 зъбчета, на 9 месеца е. А има още 16 Cry

# 560
Камилия давам по 3 на ден.
Мажа с гел , купих огърлица с кехлибари. Виброкол Н в дупето. Нищо не помага...реве си
..лигави се, нервничи. До тук 4 зъбчета, на 9 месеца е. А има още 16 Cry
Ох, наплашихте ме още повече 😁 Дано съдбата е благосклонна, че и моя какъв е нервен още от сега, ще има битката на титаните 😂 Все пак благодаря много, момичета! Ще се пробва от всичко, видяло се е, опре ли ножа до кокала..

# 561
Може и да не го боли от всички зъби, спокойно. Дъщеря ми е на 1,8 г и има 12 зъба. Разбрала съм за 2-3 от тях. И то не беше голяма работа. Но пък ни побърква сега. 2 пъти седмично се буди нощем и реве че иска да яде домати и кашкавал. после мляко и така до 3 през нощта Grinning

# 562
Може и да не го боли от всички зъби, спокойно. Дъщеря ми е на 1,8 г и има 12 зъба. Разбрала съм за 2-3 от тях. И то не беше голяма работа. Но пък ни побърква сега. 2 пъти седмично се буди нощем и реве че иска да яде домати и кашкавал. после мляко и така до 3 през нощта Grinning
Забавно е значи при вас 😁 Абе живи и здрави да са дечицата, това е най-важно, пък ние да се оправяме както можем! 😁

# 563
Здравейте, писах преди може би две седмици за бебето ми, което имаше затруднения с храненето заради повръщане. Взех и Аптамил АР и всичко потръгна супер, хапваше си без проблеми до преди няколко дни. В четвъртък в 15ч при храненето си повърна, като след това отказа тотално да яде АМ от шише. До следващата сутрин беше само на кърма, която при мен е много малко и крайно недостатъчна. Само като ме види с шишето и плаче. На следващия ден яде нормално без драми. Днес яде нормално до обяд и след това пак зацикли - само като ме види с шишето реве. Показва всички признаци на глад , но от шише не иска да яде. Пробвах и кърма от шише не иска. Мъчихме я с баща й и накрая по едно време докато ревеше засука и се нахрани. Вечерта обаче пак не иска. С 300 зора изяде 90мл и е видно, че е още гладна, но не иска от шишето. Сега заспа гладна.
В чудо се виждам. Имали сме проблеми с повръщане и хранене, но такова нещо не е било. Днес е яла супер малко. Притеснявам се, търся причината, но не разбира какво и става.
Струва ми се, че чисто емоционално отказва колкото повече я мъчим... Няколко пъти преди време съм била по-настоятелна да си дояде храната, явно това е грешка.
Дали е период това, някой сблъсквал  ли се е ? Супер неподходящ момент е да я мъкна по доктори. Педиатърката казва да си я кърмя, но аз виждам, че е недостатъчно...

# 564
  • Пловдив
Здравейте имаме бебе на 50 дни. От батко си , който е на 7 и беше болен му се запуши нослето. Водихме го в неделя в спешното, гърдите са чисти. Днес пуснахме носен секрет ще излезе след 4 дни. Утре сме при ЛЛ. Освен да слагаме физиологичен разтвор и да издърпваме секрета нищо друго не правим. Какво сте давали на толкова малко бебе?

# 565
Здравейте имаме бебе на 50 дни. От батко си , който е на 7 и беше болен му се запуши нослето. Водихме го в неделя в спешното, гърдите са чисти. Днес пуснахме носен секрет ще излезе след 4 дни. Утре сме при ЛЛ. Освен да слагаме физиологичен разтвор и да издърпваме секрета нищо друго не правим. Какво сте давали на толкова малко бебе?
Моето бебе, когато тъкмо навърши 2 месеца, се зарази от татко му с Ковид, звъннах на ЛЛ, каза панадол за температура и осцилококцинум за имунитет, но тогава още не знаехме, че е с Ковид, и тъй като бяха почивни дни и ние го отведохме в спешното, защото вдигаше много темп. от там го изследваха и така. Изписаха му Нурофен (който е за деца НАД 3 месеца, а моето беше на 2) капки Био Гайа, които не разбрах за какво бяха и някакъв антибиотик, естествено купихме всичко, но преценихме да не му даваме нищо от изписаното в болницата! Единствено малко панадол при нужда и някакви свещички за сваляне на темп. че имаше момент, в който Панадола не я сваляше. Еми детето се оправи за 2 дни, хич не съжалявам, че не го наблъсках със всякакви лекарства. Ако са ви казали само физиологичен разтвор,  значи само това правете.. стига да няма други симптоми и не ви притеснява нещо 😊

# 566
  • до най-прекрасния мъж
Бебетата карат Ковид много леко. Моята го изкара само с 39.2 Т за два дни. Ние с баща й стигнахме до АБ, а баба й даже пи два.
Изчакайте си изследването, може да не е нужно друго.
Допълвам: Ако някой може да помогне. Днес правихме изследвания на урина на детето, на 1 г е. В урината излезе резултат "паваж от левкоцити". Няма бактерии, няма еритроцити, няма други находки. Кръвната картина й е наред, там левкоцитите са в норма 9.9 при референтни 6-13. Пробата взех от гърне, на което я мъчих 2 часа да седи. Като стана от сън, я измих, сложих колектор, памперс и й дадох шишето с мляко. Колекторът стоя 30 мин без резултат. Свалих го и я сложих на гърне. Гърнето е ново и почистено с гореща вода и сапун. След още 1.5 ч мъки се изпишка малко. Пресипах пробата в стерилен контейнер и отнесох веднага за изследване. Възможно ли е пробата да е замърсена? Ако е инфекция, няма ли да те отрази и на ПКК, която е в норми?
Преди 4 дни правихме ваксина Синфлорикс, ако има значение. Няма Т, няма признаци нещо да я боли. Единствено избива зъб и е мрънкава, но нищо повече.
Утре ще повторим пробата, но се притесних.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 22:03 от blue.angel

# 567
Здравейте на всички,може ли малко помощ бебето ми е на 1 годинка и почти яде всичко вече от една седмица насам има зачервеняване като го отваря памперса мия с сапун слагам суда крем,крем здраве,пудра но няма ефект.Благодаря ви

# 568
blue.angel, в такъв случай не бързай да се притесняваш. Аз взех проба директно от колектор и левкоцитите бяха много завишени. В нашия случай (защото имаше друг дискомфорт и се притеснихме да не е уринална инфекция) пуснахме стерилна урина и всичко излезе идеално.

# 569
Здравейте на всички,може ли малко помощ бебето ми е на 1 годинка и почти яде всичко вече от една седмица насам има зачервеняване като го отваря памперса мия с сапун слагам суда крем,крем здраве,пудра но няма ефект.Благодаря ви

Възможно е Судокрем и пудрата да изсушават и влошават положението. Дръжте го повече без памперс и опитайте с по-мазен крем за зоната. Не измивайте всеки път със сапун или препарат, може само с вода. Ако зачервяването не се повлиява може да е гъбична инфекция, за която ще ви трябва крем предписан от лекар.

Общи условия

Активация на акаунт