За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 32 889
  • 770
  •   1
Отговори
# 615
Аз и не твърдя, че са безобидни вирусите. Въпреки препоръките на световната здравна организация за широкото използване на Тамифлу при грипни епидемии, има съмнения, че причинява психични проблеми  и главоболие, както и различни нарушения на нервната система като дългосрочни странични ефекти. Доказано е клинично, че намалява симптоматиката от вирусната инфекция само с 17 до 24 часа, което на практика е почти нищо при вирусни инфекции.
Тук в Германия е забранен за бебета под 1 година. Чела съм статии по въпроса, а и от колеги педиатри знам, че при прекаленото използване от толкова ранна възраст могат да се развият резистенции като при антибиотиците.
Довечера като имам повече време ще се разровя за хубави статии по въпроса,да не съм голословна само.
НЕ се изписва поголовно при деца Тамифлу- това е медикамент за специални случаи и показания.
Това, че даваме на децата при грип илачи, хомеопатии, Коларголи, които не работят, не значи че е нужно "бам и Тамифлу". Грип е- минава си- грижите се за нослето, контрол на температурата, течности.... без Вит Ц (глупост) и без пре/пробиотици. Което дете има нужда от антибиотик? добавяте нещо обикновено- Оспамокс, Аугментин (НЕ Аугментин ЕС- той не е форма за деца за рутинно приложение!!). Това е.
Осцилококцинум е нонсенс.
Не се правят при деца рутинно "инхалации". НЕ са ви нужни..
Ако детето има тежка носна секреция- може за ден два Назонекс.
Също, може сухи инхалации с Фликсотайд/Аеролин... за ден, два- сухи, с маска. НЕ течни, не седмица(и).

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 18:46 от Birdie

# 616
Здравейте от днес бебка е с температура 37,3 някой път 37,7 с лека кашлица педиатърката я прегледа и изписа осцилококцинум някой от вас има ли наблюдение дали е добро това лекарство? Също така правим инхалации защото прокашля от време на време Sad имам и свещички ефералган при 37,7,и сложих свещичка Sad купих и на своя глава лепенки за температура Sad гърдите и гърлото са чисти.Инхалациите ще са ли достатъчни за кашлицата Sad много съм притеснена се си мисля че можеше и нещо за кашлица да и даде педиатърката Sad

# 617
Здравейте от днес бебка е с температура 37,3 някой път 37,7 с лека кашлица педиатърката я прегледа и изписа осцилококцинум някой от вас има ли наблюдение дали е добро това лекарство? Също така правим инхалации защото прокашля от време на време Sad имам и свещички ефералган при 37,7,и сложих свещичка Sad купих и на своя глава лепенки за температура Sad гърдите и гърлото са чисти.Инхалациите ще са ли достатъчни за кашлицата Sad много съм притеснена се си мисля че можеше и нещо за кашлица да и даде педиатърката Sad
Осцилококцинума ако не са лъжа е нещо като за подсилване на имунната система, мисля че го слагахме във водата на бебето + вит.Ц по спомен

# 618
Осцилококцинума ако не са лъжа е нещо като за подсилване на имунната система, мисля че го слагахме във водата на бебето + вит.Ц по спомен
разтварям го в вода по 1 път на ден Sad чудя се дали е достатъчно зада пребори вируса,да зная че е педиатър аз съм си я избрала ама някак си ми се вижда недостатъчно това лечение Sadбебка е недоносена преди седмица оперирана от херния сега пък това Sad и то благодарение на мен въпреки носенето на маска успях да я заразя Sad

# 619
Моето дете беше три дни с температура изписа педиатър ос илококцинум и не помогна.Минахме на антибиотик,защото не само не спадаше температурата,но се появи и кашлица.

# 620
Бебето е недоносено и след операция, задължително се следи от лекар, терапиите също. Иначе до 37.5 при малки бебета не се счита за температура. При 37,7 аз не бих давала температуропонижаващи. Бързо оздравяване!

# 621
Бебето е недоносено и след операция, задължително се следи от лекар, терапиите също. Иначе до 37.5 при малки бебета не се счита за температура. При 37,7 аз не бих давала температуропонижаващи. Бързо оздравяване!
да следи се бебенцето
с  операцията всичко е наред просто лепнахме вирус в болницата най вероятно

# 622
Дайте си време, вирус трае поне седмица, като след 3ти-4ти ден се забелязва подобрение. Няма как от днес за днес симптомите да изчезнат. Не е нужно бебето да има лекарство за всеки симптом. Обикновено лекарите изчакват до 3-4 дни и ако температура не отшуми и няма подобрение, тогава вече включват повече медикаменти. Знам, че не е приятно, но ако няма рязко влошаване и нещо силно притеснително като температура над 39, която не се повлиява или силно повръщане и диария, просто изчакайте няколко дни. Кураж 😉

# 623
Бърди , как да се грижим за нослето ? Нямаме секрет от носа , но имаме нещо остатъчно в носоглътката и хъркане докато спим . Не кашля , а усещам вибрация по гръбчето като диша . Слушали са я , няма  уж нищо , а и не кашля , може вибрациите да се усещат от гърлото . Как мога да се справя с това хъркане ?

Аз и не твърдя, че са безобидни вирусите. Въпреки препоръките на световната здравна организация за широкото използване на Тамифлу при грипни епидемии, има съмнения, че причинява психични проблеми  и главоболие, както и различни нарушения на нервната система като дългосрочни странични ефекти. Доказано е клинично, че намалява симптоматиката от вирусната инфекция само с 17 до 24 часа, което на практика е почти нищо при вирусни инфекции.
Тук в Германия е забранен за бебета под 1 година. Чела съм статии по въпроса, а и от колеги педиатри знам, че при прекаленото използване от толкова ранна възраст могат да се развият резистенции като при антибиотиците.
Довечера като имам повече време ще се разровя за хубави статии по въпроса,да не съм голословна само.
НЕ се изписва поголовно при деца Тамифлу- това е медикамент за специални случаи и показания.
Това, че даваме на децата при грип илачи, хомеопатии, Коларголи, които не работят, не значи че е нужно "бам и Тамифлу". Грип е- минава си- грижите се за нослето, контрол на температурата, течности.... без Вит Ц (глупост) и без пре/пробиотици. Което дете има нужда от антибиотик? добавяте нещо обикновено- Оспамокс, Аугментин (НЕ Аугментин ЕС- той не е форма за деца за рутинно приложение!!). Това е.
Осцилококцинум е нонсенс.
Не се правят при деца рутинно "инхалации". НЕ са ви нужни..
Ако детето има тежка носна секреция- може за ден два Назонекс.
Също, може сухи инхалации с Фликсотайд/Аеролин... за ден, два- сухи, с маска. НЕ течни, не седмица(и).

# 624
@сложно@е!
Трета сливица?

# 625
Ние пръскаме Pedia Kid.
Не че има особен ефект...но пак е нещо. И промивки много...

# 626
Унг каза , че ще прави проблеми най-вероятно . Да изчакаме за вадене до 3-4 г. Въпросът е как да третирам хъркането, че нещо не ми вдъхва доверие ?
@сложно@е!
Трета сливица?

# 627
Здравейте. Търся отговор на следния  въпрос.
Намерихме личен лекар, който се съгласи да запишем новородено при нея.
Тя предложи домашен преглед след раждане на 7 ден. Обаче след прегледа се оказа, че дължим 50 лева.
С батко не сме платили за домашен преглед след раждането в 2018.
Благодаря предварително.

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 09:10 от SlanteNSt

# 628
  • Sofia
Платени са при повечето педиатри.
Добре е да го уточняват предварително.
Дъщеря ми плати 70 😕

# 629
Ние също платихме.

Общи условия

Активация на акаунт