За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 32 873
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
По принцип тези посещения при изписване на новородено се покриват от здравна каса и не се заплащат. Просто вашият личен лекар си таксува допълнително за тази услуга. Въпрос на избор и разбирания от страна на лекаря.
Нашата през 2020 не ни е таксувала нищо.

# 631
И моята не ме таксува преди няколко седмици. Платих само таксито за да дойде.

# 632
Благодаря за отговор. Аз писах за София. Може би в другите градове е различно.

И моята не ме таксува преди няколко седмици. Платих само таксито за да дойде.

# 633
2018-та нашата ЛЛ ни таксува за домашното посещение. Честно казано въобще сме хо пренебрегнали това и не ни вълнуваше редно ли е или не. Читави педиатри в София много трудно се намират, а ние държахме да е тя. Тя не приема пациенти по принцип и се съгласи да вземе детето, защото съм й пациентка от доста години. През 2022 за дъщеря ми изобщо не е идвала вкъщи и аз не държах понеже вече съм с второ и не чувствам необходимост от този преглед. Бяхме говорили предварително, че ще я запише за пациент. Като ни изписаха й се обадих по телефона, разбрахме се, че няма нужда да идва и ми даде час за след 2 седмици да ида с бебето да я претегли и преслуша.

# 634
Тези прегледи наистина са заплатени от здравната каса и не е редно да ви иска каквато и да е сума. Те като фирмени лица си вземат достатъчно парички от всеки един пациент. Както казват - не се наядоха…
Да не ви взема такса и за преглед на място??

# 635
Не съм заплащала 2020 г
Дойде си и си направи прегледа и съветите, винаги ми е вдигала тел.и връщала съобщение на вайбър.

# 636
От София ли сте?

Не съм заплащала 2020 г
Дойде си и си направи прегледа и съветите, винаги ми е вдигала тел.и връщала съобщение на вайбър.

# 637
Не, прегледи не се заплащат за деца. В общи линии, който е от София и се е сблъсквал с проблема с намирането на педиатър по НЗОК изобщо и очаква след това да е адекватен лекаря и да има комуникация с него, би пренебрегнал в повечето случаи има или няма плащане за началния преглед, ако лекарят е читав.

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 11:42 от Анонимен

# 638
Обезпокоително ли е наличие на слуз в акото на двумесечно бебе, без промяна на цвета, изцяло на кърма?
Няма никакви други обезпокоите ни симптоми.

# 639
2020 също не съм заплащала (Бургас)

# 640
  • Пловдив
Явно в София се възползват от тоталната липса на педиатри и си таксуват. Не е приятно, но при липса на избор- такова е. По добре да платиш, отколкото детето да стои без педиатър.
Иначе ние сме в Пловдив и както писах по- горе, не сме таксувани. Но лекарката каза, че идва само при първо дете. За второто се предполага, че вече знаем какво да правим.

# 641
Обезпокоително ли е наличие на слуз в акото на двумесечно бебе, без промяна на цвета, изцяло на кърма?

Monii, не е много ок, но не е и нещо супер спешно (заради което да тръгнете веднага на дежурен кабинет). Но се чуйте в следващите дни с педиатърката.

# 642
Аз не съм плащала, педиатърката дойде вкъщи няколко дни след като се прибрахме (В София, октомври 2022), след смяната си в ДКЦ, нито стотинка не е поискала. Това посещение би трябвало да бъде поето от ЗК, за първи път чувам, че някои искат да им се плати...

# 643
Доколкото знам (от едно клипче на Ася Демирева) изхождането на кърмено бебе наподобява консистенцията на яйце. То по принцип на мен яйцето ми е слузесто, та ако при вашето бебе е такава консистенцията може и да няма проблем.

# 644
И с двете деца при различни лекари не сме плащали.

Общи условия

Активация на акаунт